Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chery lady

Chyba oszalałam

Polecane posty

Gość chery lady

Mam 18 lat i od jakiegos pół roku bardzo chce mieć dziecko. Z tego wszystkiego praktycznie ciagle opiekuje sie moja kuzynka po szkole , a wieczorami sie ucze. Zaproponowałam sasiadce która ma 3 dzieci, ze moge brac na spacer i od jakiegos czasu jak ona ma cos załatwic to ja sie opiekuje najmłodszą. Nie robie tego za pieniadze tylko z własneij woli. Nie wiem co sie ze mna dzieje i czy to jest normalne

Jest jak najbardziej normalne :) Ja mam skończone 19 lat i też bardzo bym chciała dziecko, ale oczywiście poczekam jeszcze 3-4 lata. Instynkt to jedno, a warunki to drugie. Dziecku trzeba stworzyć warunki na wychowanie, a w takim wieku trudno owe warunki posiadać. Musimy poczekać jeszcze parę lat :)

Gość chery lady
No ja też wlaśnie sobie móie, ze zdam mature. Wybiore sie na studia i wtedy pomyśle o swoim dziecku. Jakos bede musiała wytrzymac.

Dziecku trzeba zapewnić warunki ( musisz mieć pieniądze na utrzymanie itd. ) Najlepiej skończyć studia i wtedy zacząć o tym myśleć :) Dziecko nie zając nie ucieknie - jeżeli ktoś kontroluje bieg czasu :)