Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patkase

NIE LUBIE MIESA..HEPL

Polecane posty

Gość patkase

hej mam 13 lat mam 151 cm wzrostu jestem malutka i nie mam piersi nie lubie miesa jak jest obiad z kotletem np to nawt całego nie moge zjesć bo sie brzydze rodzice mi mówią jak nie bede jadła miesa to nie urosne czy to prawda pomocy

Gość tarayaya
oczywiscie ze tak!w miesie jest duzo skladnikow potrzebnych dla wzrostu twego mlodego organizmu,dziecko...

tak to prawda bo będzie ci brakowało składników odżywczych zawartych w mięsie

ja mam 152cm a mam 19lat i tez szybko przestalam rosnac, miesa 7 lat juz nie jem.

Gość tarayaya
levviatan ma racje!nie wolno sobie odmawiac skladnikow kttore sa potrzebne organizmowi!

co nie wolno, ja mięsa ani ryb nie jem i żyję, nawet choroby się mnie nie lapia. tyle tylko, że mala jestem, ale czy to wina mojej diety, to juz nie wiem

Gość możesz wybrać się do lekarza
i dobrać odpowiednią dla ciebie dietę, niekoniecznie mięsną nie lubisz jakiegokolwiek mięsa czy tylko takiego jakie serwują ci rodzice? bo wiesz, ja też na widok jałowego schabowego mam ochotę puścić pawia. może gotuj sobie sama mięso? jakieś chude, bez tłuszczu, nie budzące obrzydzenia, w jakiś ciekawych przyprawach, marynatach... mieszane z warzywami - naprawdę tego nie lubisz??? mnie też chce sie żygać na widok kotletów albo tłuszczu na mięsie - ale na polędwicę czy filet z kurczaka w ciekawym daniu to mi ślinka cieknie. np. kurczak w marynacie miodowej, frytki i góra mieszanych warzyw. albo polędwica wieprzowa w sosie barbecue... jak dobrze że zaraz obiad :P

Gość kateto

Gość kateto
wystarczy jesli bedziesz jadla ryby i rosliny straczkowe ( groszek czy fasola ) sa one swietnym zrodlem bialka i zawieraja przeciwutleniacze, zrobi ci to nawet lepiej niz smazony w glebokim tluszczu kotlet

a kotlety sojowe to poezja, zyc bez nich nie moge, sto razy lepsze od zdechlej swini na talerzu:)

Gość tarayaya
ja z kolei lubie mieso ale w moim domu malo sie go je bo drogie...a nie kazdego stac na mieso dzien w dzien...dzis jadlam kotleta schwbowego bo lostatnio jadlam go chyba ze 2 miesiace wstecz...

kciukiem składniki odżywcze mięsa można zastąpić jedząc potrawy wegetariańskie

no i ja zastepuje od zawsze, ale czemu mala jestem nie wiem, od wegetarianizmu nie, chyba.

Ludzie przestancie bredzic,ze od miesa sie rosnie.Wzrost to sprawa genow i hormonow. Dieta powinna byc przede wszystkim urozmaicona. Duzo warzyw,owocow,pieczywo gruboziarniste,a mieso najlepiej chude, biale i duzo tlustych ryb. Poza tym zadne badania jeszcze nie udowodnily,ze wegetarianie choruja lub im czegos brakuje...

Gość Roxanka13
Ja prawie w ogóle nie jem mięs, bo nie przepadam za tym,jedynie co lubię to kotlet..jeden rodzaj szynki i nic pozatym :P Mam 15lat i 165cm. :D

Gość pnka
Ja mam 21 lat, i ok 160 cm wzrostu (geny), również nie lubię mięsa, brzydzi mi się trup na talerzu. Prowadzę intensywny tryb życia, nic mi nie dolega, zasadniczo nie jem mięsa już od kilku lat, a kiedy organizm się dopomni (czasem sie dopomina) to mu nie odmawiam. Wszystko w zgodzie ze sobą. Surówki rox! Fasolka soja i groszek to idealny zamiennik :)