Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na silnej diecie

urozmaicenie diety karmiącej mamy

Polecane posty

Dziewczyny jak urozmaicacie sobie dietę podczas karmienia piersią? Czy budyń jest dopuszczalny?? Odżywiam się według wytycznych dla matek karmiacych, ale chyba jem za malo. Czasami brakuje pokarmu dla dziecka, a ja chodze cały czas głodna.Podpowiedzcie co jecie.

a jaka jest dieta karmiacej mamy? Ja karmię 5 miesiąc i prawie niczego sobie nie odmawiam. Przed chwilą spałaszowałam talerz spagetti i zaraz poprawię ciastem:) jeżeli dziecko nie jest uczuleniowcem to mozesz jesć wszystko, to co w ciązy - nam tak powiedziano na dzień dobry w szpitalu. Tego się trzymam. Na początku nie jadłam tylko rzeczy ostrych. Aha no i małemu ewidetnie nie smakowało moke mleko po brulselce. Na resztę nie narzeka.

aha, dodam, że pokarmu mam tyle, że dwóch takich Franków bym wykarmiła.

To tylko pozazdrościć odwagi. Ja trzymam się tego co zalecił lekarz. Obydwoje z mężem jesteśmy alergikami i nie chcemy żeby dziecko było chore. Dodatkowo nie chcę żeby moje dziecko męczyła kolka lub jakieś wzdęcia. Dieta karmiącej: http://www.resmedica.pl/zdart10017.html

ale czy dziecko jest uczulone? czy to profilaktyka? ile ma dziecko, ze się boisz kolek? Musisz cos jeśc zeby mieć pokarm. Ja mam wzmozony apetyt i to bardzo.

aha, połozna mówiła, ze jedyną zabronioną rzeczą jest margaryna

Nie wiem czy dziecko jest uczulone, bo jem produkty, ktore nie uczulaja. Dopiero będe wprowadzała powoli inne. Dziecko ma 3 tygodnie.

no to przy 3-tygodniowym mozesz faktycznie uważac, ale jedz wiecej, nie mozesz być głodna. No i pij dużo - na laktacje, herbatki z hippa, soki przecierowe, bananowe, winogronowe. Budyń jest na mleku. Ja bym próbowała jednak - jak coś się będzie działo to odstawisz.

Ok, dzięki za podpowiedź.

ale numer, w tym linku co podałaś piszą żeby jesc margarynę, a zarówno położna domowa, jak i ta w szpitalu powiedziały, ze nie wolno. To samo dotyczy mleka. Franek nie jest uczulony, a pediatra mówi, żebym z mlekiem nie przesadzała - do pół litra dziennie (sumując mleko, smietane, twaróg).