Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffffobickaaaa

fobia społeczna nie daje mi żyć pracować

Polecane posty

Gość fffffobickaaaa

kazdy dzień w pracy to męczarnia ....nie potrafie rozmawiac z ludzmi,unikam rozmów,a jeśli już to nie wiem co z sobą zrobić,jestem nienaturlna,skrępowana,ręce mi drżą,głowa itp....najgorszy był tłusty czwartekw pracy......ludzie jak z tego wujść biorę seroxat ale gówno pomaga

kiedyś miałam pdobnie , bałam się wychodzenia z domu , unikałam ludzi ... potem myślałam że to minęło , okazało się że to była taka zmyłka , udeżyło ze zdwojoną siłą , wpadłam w depresję nie obyło się bez wizyt u psychiatry i leków , nie wiem czy masz już za sobą wizytę u lekarza jesli nie to jak najszybciej powinnaś się wybrać i moim zdaniem samo leczenie farmakologiczne nie wystarczy powinnaś brac udział w spotkaniach z psychologiem , ja nie chodziłam , dostałam leki antydepresyjne i to postawiło mnie na nogi ale nie miałam tak silnej fobii jak Ty , w moim przypadku fobia była spowodowana stanami depresyjnymi o których po prostu nie wiedziałam , mysłam że mam obnizone samopoczucie ...zresztą wtedy nie reagowałam i nie szukałam pomocy , to był trudny okres w moim życiu , przeczekałam go z nadzieją na poprawę , i faktycznie przez jakiś czas sobie radziłam ale potem po kiku latach pełna katastrofa :( tak więc chyba najlepszym wyjściem jest szukanie profesjonalnej pomocy !

Gość fffffobickaaaa
ja jak pisałam zażywam seroxat lek na fobie ale nie wiele pomaga...psychoterapia odpada bo nie mam czasu pracuje od rana do 16.00 psychiatra przepisuje jedynie leki...

ja miałam szczęście , tafiłam na psychiatrę która potrafiła słuchać , zadawała pytania , nie oceniała , po prostu świetna babka , może w takim razie powinnaś zmienić lekarza ? może znajdziesz jakieś wsparcie psychologiczne w weekendy , podaję Ci link pod którym są ludzie którzy będą mogli pokierować Cię do odpowiedniej instytucji i doradzić jak wyjść z tej sytuacji http://pomoctel.free.ngo.pl/tezety.html , mam nadzieję że to jakoś Ci pomoże bo wiem jak bardzo może dopiec taki strach :(