Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myslo

dlaczego nie schnie?/

Polecane posty

Gość myslo

Mama pytanie... Od niedawna zajmuję sie robieniem paznokci żelowych... Wszystko jest w porządku, tylko jedna sprawa mnie martwi. Po utwardzeniu ostatniej fazy okazuje się ze nie zostatła ona dostatecznie utwradzona, co prawda żel nie jest całkowicie mokry, jednak lekko sie lepi i przy kazdym dotknięciu robią sie odciski. Myslę, ze to nie jest wina lampy... Teraz korzystam z żeli które mi wysłano w zestawie, być moze to ich wina? Moze mi ktoś napisać co może byc tego pwodem? Bardzo proszę o pomoc!:(

Gość wysokieobcasy26
cleanerem przetarłaś na koniec??

No właśnie jeśli nie przecierasz to chyba wszystko jasne, jeżeli przecierasz to na logikę widocznie trzeba je dłużej potrzymać w lampie, bo albo masz o mniejszej mocy, albo żele, który Ty masz wymagają dłuższego utwardzania...

Gość myslo090
No właśnie bo z tym przecieraniem to juz słyszałam tyle opinii, że sama nie wiem która jest prawdziwa... Musze przecierać zaraz po tym jak utwardzę kazdą kolejną warste żelu czy tylko na końcu po nałożeniu nabłyszczacza? A tak poza tym to bardzo dziękuję za pomoc:)

Tylko ostatnią warstwę przeciera się cleanerem, wcześniejszych warstw nie przecierasz, one są klejące i tak ma być, nakładasz na nie kolejne warstwy i nie dotykasz palcami żelu. Dopiero ostatnią warstwę przecierasz, opiłowuje i nabłyszczasz.

Gość myslo
Dziękuję ślicznie:) teraz właśnie rozumiałam swój błąd bo gdy pierwszy raz robiłam żele to przetarłam ale nie oststnią warstwę żelu tylko nabłyszczacz i paznokcie zmatowiały:/

to zależy jeszcze jaki masz nabłyszczacz, są takie z warstwą dyspresyjną - klejąca i bez niej. Te bez warstwy dyspresyjnej wyglądają jak lakier do paznokci są od razu z pędzelkiem i nie wymagają przetarcia, ale wadą jest to, że nie można nawet odrobinkę nałożyć na naturalny pazurek, bo się zapowietrzy.

Gość myslo
Mam jeszcze jedno pytanie... Wtapianie hologramów czy brokatu nie sprawia mi problemu, natomiast malownie wzorków to już wyższa szkoła jazdy... Musze mieć kolorowe żele, czy mogę czyms innym? Słyszałam od kosmetyczki ze można to robić linerem, ale rozmazał sie:/ może któraś z was wie jak to dobrze zrobić?:)

Możesz malować kolorowym żelem, ale możesz też linerkami. Jeżeli chcesz linerkami, to jak masz już wybudowanego pazurka, to przemyj go cleanerem, opiłuj do odpowiedniego kształtu, odpyl i maluj wzorki. Jak namalujesz wzorek to odzekaj trochę aż wyschnie i pokryj nabłyszczaczem.

Gość myslo
Dziekuję pięknie:*:)

Gość myslo
Dziewczyny do mnie przychodzą zeby robić żele i dzieki Wam nie robie juz tych błedów co wczesniej. Tipsy wygładaja tak jak powinny:) ale jeszcze z jedna sprawą mam problem, a konkretnie to uzupelnianie... Teoretycznie wiem jak to zrobić, ale jednak pojawiły sie watpliwości...:/ Mogłybyście mi napisać jak to zrobić zeby nie zniszczyć tych tipsów itd. od kąd i do kąd mam piłować jeśli jest french?

ja przecieram cleanerem i zmywam tą warstwe żelu która nie wyschła.dlaczego tak się dzieje?POMOCY!