Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anielica z piekła rodem

Guzek w piersi... oby to nie bylo nic powaznego

Polecane posty

Od kilku dni czulam w prawej piersi klucie... takie igielkowe, od srodka.. a dzis... wyczulam maly guzek.. taki troche ruchomy, jakby sie przemieszczal, jest dosc miekki.. Jestem zalamana.. Jutro zapisze sie do lekarza.. boje sie, bo w mojej rodzinie nowotwory sa tak czeste jak grypa :( Dziewczyny czy ktoras z Was miala podobnie?

Gość arwrfwsrw
idź póki wcześniej najlepiej prywatna wizyta bo z ta kurwa nie ma żartów

Miałam. Nie panikuj. Zrobią Ci biopsję. I (raczej) będziesz wiedziała na czym stoisz. Moja biopsja nic nie wyjaśniła. Dopiero w czasie zabiegu wycięcia guzka okazało się, co to było. Od zabiegu minęło kilka lat. Śladu po nim nie ma. Super lekarz mi się trafił :) .

Gość gwiazdeczka778
lepiej sie nie martw na zapas....moze to byc po prostu włókniak, albo jakis zrost niegrozny, ale lepiej idz jak najszybciej do lekarza, bo nie ma zartow.....pamietaj, ze rak wczesnie wykryty daje 100% wyzdrowienie,,,,,

Gość arwrfwsrw
wiesz nikt tobie nie musi mówić jak ta kurwa atakuje sama chyba zauważyłaś po swojej rodzinie

Gość kapała
ale już cycki dać obejrzeć

Gość korretyko
Dziewczyno nie stresuj sie u takich mlodych osob nowotwory bardzo bardzo zadko whystepuja. w 99% sa to jakies gruczolaki i inne lagodne guzki, ktore wymagaja biopsji lub zabiegu. Mase dziewczyn ma guzki. Naprawde!

Tak. W lewej piersi poczułam ból. U mnie były 2 cudeńka. Poszłam z 1 wyczywalnym guzkiem, a w trakcie zabiegu okazało się, że są 2!:O Jeden byłpod drugim. Wycieli mi: gruczolakowłókniaka i guz liściasty mullera. Nie polecam latać po przychodniach. Zrób jak ja. Szybko sprawę załatwisz tylko musisz mieć kasę :O. Zarejestruj sie do lekarza onkologa lub chirurga-onkologa. Od razu. Zapłacisz za wizytę, ale będziesz już po niej wiedziała na czym stoisz. Tradycyjne metody przychodnia-skierowanie- coś tam dalej- coś tam - za długo to trwa. szkoda czasu i nerwów.

Biopsję zrobił mi lekarz na pierwszej wizycie i od razu wywiad. Pytania o nowotwory w rodzinie. Na zabieg czekałam tydzień, a z wynikiem zadzwonili jeszcze w tym samym dniu. Z tym, że zaznaczam. Zabieg miałam robiony w przywatnej przychodni. Moja koleżanka, która była w podobnej sytuacji, a nie leczyła się przywatnie czekała na wynik badań 2 tyg. - taki ich standard.

Biopsja jest jak zastrzyk tylko w drugą stronę. Nie wstrzykują nic, a "wciągają" / pobierają płyn i on może powiedzieć czy to coś groźnego, czy nie. (w sensie guzek). Przy bioosji znieczulenia nie ma. Ja nic nie czułam jak ją lekarz robił. To trwa chwilkę. Co do kosztów to wtedy wizyta u tego lekarza kosztowała 50zl. Dzisiaj 120zl. Więc jak widzisz, wszystko się z czasem zmienia. Jakie by były koszty zabiegu nie jestem Ci w stanie powiedzieć. Jeśli jestes z Wrocławia lub okolic, to mogę dac Ci namiary na tego lekarza :) .

Gość 0 700
może to być po prostu włókniak bardzo możliwe ja miałam cos takiego, tez bardzo sie bałam, ale juz jestem po zabiegu

Troszkę się "przemieszczał", ale tak minimalnie. Co do "twardości", to trudno mi powiedzieć. Wielkość: jeden był większy i miał średnicę około 5cm, drugi był mniejszy.

Gość 0 700
Mialas tez jakies klucie w piersi?? Jak duzy byl ten guzek... czy one czasem nie maja tendencji do nawracania? tak miałam klucia, u mnie miał ok 2cm, lekarka powiedziała,że maja tendencje do wracania, bardzo mnie bolał jak leżałam na brzuchu

Mnie sam guzek nie boli... tylko mniej wiecej w srodku piersi czuje od czasu do czasu klucia i boli kolo pachy, troche promieniuje na prawa reke... ten guzek jest taki dziwny w dotyku jakby czyms wypelniony... taki miekki... jenyy...

Mnie nic nie promieniowało. Nie zadręczaj się. Idź do lekarza i będzie wszystko jasne. Nie ma po co się stresowac na zapas :) .

Gość mialam tak tez..........
Anielica spokojnie to wlokniak nic groznego mialam to samo, wyczulam wieczorem sobie przypadkiem piers mi tak promieniowala, dzis jestem juz 2 miesiace bo zabiegi i wszytsko wporzadku jest

Gość mialam tak tez..........
ale spokojnie ja mam prawie 22 lata i tez bylam ze stresowana zwlaszcza ze na drugi dzien juz mialam wycietego

Gość Asia24kola
Ja ostatnio również wykryłam sobie guza na piersi spanikowałam strasznie... poszłam na USG okazało się ze taka jest budowa moich piersi ale na wszelki wypadek mam iść za pół roku na Usg sprawdzić czy na pewno jest wszystko dobrze. Nie zwlekajcie idźcie na USG będziecie spokojne a w 90% to są to zazwyczaj nie groźne guzki. Jednakże lekarka powiedziała mi ze co miesiąc trzeba obserwować i kontrolować piersi bo zaniedbanie tego może być krytyczne w skutkach>powodzenia!!!!!!! Nie dajcie się idzie się badać!!!Pozdrówki