Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czka

w sekrecie powiem, że moja psychika niszczy mi życie

Polecane posty

Gość czka

mam życiowe problemy, moż eni etakie jak każdy, troche większe, bo moi rodzicei mają naprawde poważe kłopoty finansowe, mama jest chora, w dodtaku kidyś dużo piła, teraz wieczne awantury w domu, mój brat jest agresywny i sie o niego boję, że kiedyś gdzieś w życiu się pomyli, a najmłodsze z rodzeństwa rozwija się wolniej niż rowieśnicy, ma trudnosci w nauce, w kontaktach mimo to studiuję 2 kierunki, dobrze mi idzie, bo to co robię to jedyna w życiu satysfakcja, i jedyna rzecz której powodzenie zalezy tylko ode mnie utrzymuje sie sama, ale ciągle tylko kombinuję jakby tu zdobyć pieniądze, jakby tu zycie sobie ułożyć by pomóc mojej rodzinie wyjsc z problemów przez to nie mam nikogo bliskiego, mam koleżanki, ale im sie nie zwierzam, zadna nawet nie podejrzewa że mam w domu takie piekło. Oczywiście chłopaka też nie mam, a każdego kto próbuje si edo mnie zblizyc zwodzę, aż w końcu odpuszcza, bo nie wyobrażam sobie że mogłabym go wprowadzić do tego mojego zrypanego życia.... nawet mi sie nie chce nikogo poznawać

Gość ktos zainteresowany
A ile masz lat, skąd jesteś?

Gość fdsfs
Masz na mysli życie uczuciowe? Moze tak byc, jak sie wciagniesz w ten schemat. Musisz sobie powiedziec - to, co wyprawia twoja rodzina, to nie twoja wina, a ty tym bardziej jestes godna podziwu, że potrafiłaś stanąć na nogi mimo nierównego gruntu. Nie bój sie dopuszczac do siebie ludzi. Im chodzi o ciebie, a nie o rodzinę. Nie musisz niepytana nukomu opowiadać. A jak ktoś bedzie wypytywał, to mozesz powiedziec, jak jest. Tak na sucho, naukowymi słowami. Tu problem taki, tam taki, bez wgłębiania sie i bez emocji. Co do facetów, to oni sietak znowu nie rwą do poznawania rodziców itp. Jak przyjdzie pora, uprzedzisz takiego po prostu i juz.

Gość czka
a po co ja mam mówić skąd jestem i kim jestem? to nieważne a poza tym, mi nie chodzi o to , ze nie poznaje nikgo ze względu na rodzine, mi sie nawet nie chce myslec o jakimkolwiek związku bo ciągle sobie wmawiam, ze mam ważniejsze problemy na głowie niż planowanie wspólnego wieczoru z jakimś kochasiem to mnie dobija

Rozumiem Cię bardzo dobrze. Jednak czasem warto pomyśleć o sobie i pozwolić na wyjście do kina czy na spacer. Oderwać się od tej szarej rzeczywistości,spojrzeć na kłopoty z innej perspektywy.....

Gość ktos zainteresowany
bo opis pasuje do kogoś kogo znam ale nie chcesz nie mów

Gość 3m sie nie dawaj
rozumiem to az za dobrze ogolnie masz taki z przeproszeniem pierdzielni zyciowy, ze sie czasem zyc odechciewa

a moze nie trafi sie "jakis kochas"? niw warto ludzi odtracac z gory, warto odsiewac :p