Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morganka

znacie przepis na dooobra sałatke????

Polecane posty

szpinak figi orzechy glowka czerwonej salaty cziken bez kosci oliwa z oliwek sol czarny pieprz rozmaryn vinegar gorgonzola skroic zmieszac dodac troche zwyklej wody i gotowe figi mozesz pominac 🖐️

Słoik selera konserwowego- można pokroić, bo niktki są długie i \"się ciągną\" w trakcie jedzenia puszka kukurydzy puszka groszku dwa jabłka 4 jajka kilka plastrów szynki kilka plastrów ananasa z puszki ( może być ale nie musi) natka z pietruszki majonez sól,pieprz.

Gość mniammniamanianianaina
puszka kukurydzy puszka groszku puszka fasoli czerwonej ser poledwica ogorek kiszony/konserwowy kielki soi jajko majonez sol pieprz wymieszac wszystko pycha:D

seler konserwowy kukurydza ananas kurczak majonez sól, pieprz do smaku ( albo bez przypraw wtedy jest taka słodkawa) obie wersje bardzo mi smakują :)

Jeszcze tuńczyk którego ja uwielbiam: 3/4 szklanki kaszy kus kus zalać zalewą z 1 i trochę szklanki gorącej wody z 2 łyżkami maggi z Knorra,poczekać aż kasza napęcznieje i wciągnie całą wodę.Dodać 2 puszki tuńczyka w sosie wlasnym ( odcisnąć płyn),puszkę kukurydzy,kilka ogórków kwaszonych,pęczek koperku (może być mrożony),majonez i przyprawić solą i pieprzem do smaku.Sałatka jest trochę "zapachowa" więc chyba tylko dla wielbicieli ryb;)))

1. Usmażony filet z piersi kurczaka 2. Ugotowany ryż z soczewicą 3. Ugotowana mieszanka tzw. "chińskich warzyw" Wymieszać, doprawic ziołami. Można na ciepło i na zimno. Moze to nie taka klasyczna sałatka, ale dobra.

Gość bajbazi -
to, co kozie z dupy wyłazi

Lempira,ale mam pytanie...do wymieszania z majonezem??czy moze sos winegret??

Ja nie dodaję nic więcej, bo....nie lubię majonezu. Żeby się trzymało i nie było suche wykorzystuję "sos własny" od smażenia filetu z kurczaka i "sos własny", który powstaje podczas duszenia warzyw. Uwielbiam zioła, więc nimi doprawiam.

I jeszcze jedna uwaga- możesz kupić ryż z soczewicą razem, ale wtedy jest go troszkę mniej. Dlatego ja gotuję oddzielnie torebkę ryżu i torebkę soczewicy.