Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sarenka zielonooka

pomożecie?? cykl - obliczanie

Polecane posty

dziewczyny jak to jest przypomnijcie mi proszę... nie mam czasu grzebać w tematach bo jestem w pracy. przez ostatni rok brałam tabsy. wiadomo cykl wyglada zupełnie inaczej przy tabsach. w tej chwili tabsy odstawiłam. i wstyd się przyznać ale podstaw nie pamiętam:o pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień okresu czy pierwszy dzień po okresie?? i kiedy występują dni płodne?? przepraszam za takie pytania ale naprawde nie mam czasu szukać. ten post pisałam na 3 raty co 20 min:o będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi 🌼

Gość agusiaczek07
pierwszy dzień okresu, to pierwszy dzien cyklu. A owulacja występuje ok. 12-16 dni przed okresem. wiec jesli masz cykle 30 dniowe, to owulacja wypada ok. 14 dc. Ale to wszystko jest sprawą indywidualną, najlepiej jak zaczniesz sie obserwować, mierzyć temp. podczas owulacji jest trochę wyższa. No i śluz jest przeźroczysty, ciągnący jak białko jaja kurzego. Ale nie zawsze go widać, ja np. nie widzę u siebie śluzu ale go czuję podczas podcierania, jest wtedy ślisko. Oprócz tego boli mnie podbrzusze.