Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga**Olga**

Przesunięcie terminu miesiączki - 2 opakowania tabletek z rzędu

Polecane posty

Gość Olga**Olga**

Witam :) Biorę mercilon,ale pytanie kieruję do Was wszystkich - tzn. tych, które zrobiły, jak w temacie.Mmianowcie: czy miałyscie plamienia w trakcie zażywanie drugiego opakowania?? Wiem,wiem, każda kobieta jest inna, czytałam ulotkę i na dniach idę do gina -al po prostu pytam,jak to u Was było. Biorę slub 9 maja, a okres wypada mi na 7 maja. więc nie chcę go, bo 2-3 dzień mam najgorsze... pozdrawiam

Czasem w ten sposób przesuwałam termin miesiączki i nie miałam żadnego plamienia. Tyle że ja wzięłam np tylko 7 tabletek z drugiego opakowania, później robiłam przerwę a następnie brałam pozostałe 14. Czyli wydłużałam jeden cykl, a drugi skracałam.

Gość Olga**Olga**
hm w ulotce nic nie ma na temat,że tak mozna... gin ci tak powiedział?? to ciekawe.

Gość Olga**Olga**
a jak to w takiej sytuacji jest z zabezpieczeniem - potrzebne dodatkowe? baaaaardzo nie chcę być w ciąży

Tak, rozmawiałam na ten temat z ginem. Ochrona antykoncepcyjna jest zachowana, tak więc bez obaw ;)

Gość Olga**Olga**
dziękuję Ci bardzo SMARKULO (dziwnie to zabrzmiało) ;). porozmawiam z moim lekarzem,ale chyba wolę "tradycyjnie" 2 rzędu. a któraś z Was miała plamienia??

Tak trochę chaotycznie napisałam, a więc brałam: -1 całe opakowanie + tyle tabletek z drugiego opakowania o ile chciałam przesunąć okres (np 7) -później tydzień przerwy -resztę z drugiego opakowania -tydzień przerwy -trzecie opakowanie już normalnie

Gość łyżeczkaaaa
ja tak robiłam ale czułam sie fatalnie przez całe drugie opakowanie plamiłam.

Gość Olga**Olga**
Od razu właściwie zrozumiałam,o co ci chodzi. dzieki jeszcze raz.

Gość Olga**Olga**
czyli lepiej 21+7, a potem 21... w sumie chyba tak "naturalniej" tzn. bliżej zwykłego schematu.. ale na pewno jest się zabezpieczoną????? nie cierpię gum :(

Gość łyżeczkaaaa
może sie mylę , ale nie powinno sie kończyć tego niepełnego opakowania tylko potym wydłużeniu zrobić 7 dni przerwy i jechac całe 21, a tamte co zostały sobie zostawić w razie czego. Nie mam racji?

Gość Olga**Olga**
porozmawiam z ginekologiem, i chyba zdecyduję się na 21+7, potem 7 dni przerwy i tradycyjnie po 21... dziękuję Wam wszystkim

Gość łyżeczkaaaa
ja to raz zrobiłam i nigdy więcej. cały czas plamiłam i staram sie tego unikać jak ognia

Gość Olga**Olga**
no moim zdaniem własny ślub albo daleka podróż to jest powód :) moja koleżanka chciała przedłużyc,jak leciała z mężem i dzieckiem do Brazylli,miała miec okres w czasie lotów. ale się bała wziąć 2 opakownaia i w efekcie całą podróż się męczyła, mocno z niej leciało a na lotnisku w Brazylii zemdlała :( :O

Gość Olga**Olga**
łyżeczkaa ale ty rozumiem,że zrobiłaś tak jak napisałam w teamcie,nie tak jak pisze Amaleta??

Masz rację Olga, pogadaj z lekarzem. Możesz też tak zrobić, jak radzą inni. Ja tylko się wypowiedziałam, jak to u mnie było i wszystko było OK.

Gość Olga**Olga**
ok :)

Gość łyżeczkaaaa
ja brałam poprastu 2 opakowania pod rząd wszystko wg ulotki. Około 4 dnia 2 opakowania ( tylko teoretycznie 4 dnia przerwy - gdyby była) zaczełam plamić. Zawsze tak dostawałam krwawienie z odstawienia. I tak sie ciągneło, ciągneło i plamiłam tak cały miesiac prawie. Potem zrobiłam przerwe po tych 2 opakowaniach i dostałam normalnie krwawienie 4 dnia. Ale czułam sie kkiepsko przez ten meisiać :(