Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korespondenttttt

czy cos mi moze zrobić?

Polecane posty

Gość korespondenttttt

Żona chce żebym odbierał korespondencję ,która przychodzi do mojego teścia.On z nami nie mieszka,ale jest zameldowany i tu przychodza ważne pisma.Mam obawy(nie żyjemy w zgodzie),że kiedys kiedys narobi mi problemów twierdzac,ze odebrałem jakis polecony do niego i mu nie oddałem.Nie chce w domu awantury wiec odbieram,a moje prośby ,by upoważnił mnie na poczcie były bezskuteczne.Czy moze zgłosić gdzies,że ich ode mnie nie otrzymał i załozyć mi sprawę w sądzie?

może ale musi mieć niezbity dowód na to że ty mu nie przekazałeś tego listu. A poza tym to LISTONOSZ ma obowiązek doręczyć list polecony do rąk teścia czyli winę możesz zwalić na listonosza

Gość korespondenttttt
No właśnie ,to wazne pisma urzędowe,a obawiam sie ,ze jak któreś będzie mu nie na rekę to powie,ze ja moze wyrzucam.Jakis powód musi mieć ,ze nie chce napisać upowaznienia na poczcie,ani przemeldowac sie do swojego mieszkania. Jak jest teraz z tym meldunkiem.Czy powinno sie zgłaszać w urzędach,ze gdzie sie mieszka czy mozna mieszkac w jednym mieszkaniu ,a figurować w innym(w spółdzielni takze)?

Gość martelka
Nie odbieraj jego poczty, nie musisz. Jeśli on nie chce Cię upoważnić do odbioru na co Ci kłopoty? Mozesz poinformować listonosza, że on tu nie mieszka, podać jego nowy adres zamieszkania. A listonosz niech robi co chce, awizuje, bądź odsyła. Wiedz, że jak on nie odbierze listu poleconego i taki wróci do nadawcy. Niech to będzie np. pismo z sądu, to jest uważany że został odebrany. Takie są przepisy.