Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sisilyyyy

przypalony garnek da sie cos z tym zrobic?

Polecane posty

Gość sisilyyyy

wlasnie caly jest przypalony taki brazowy w srodku i niestety nie schodzi to podczas mycia da sie cos zrobic czy tylko wyrzucic?

Mleczko Cif czy inne takie, gotowanie wody z sodą w tymże garnku... A jeśli tylko brązowy, dziur nie ma i nic nie schodzi z niego to po prostu używaj dalej.

Gość kura domowa...
no poprostu wlej do niego wody i zostaw na 1 dzien zeby ci "odmoczyło" sie... potem szoruj szoruj szoruj... wszystko nie zejdzie moze cos czarnego zostac ale to przeciez nic wielkiego... kto ci bedzie patrzył na dno garka... moze jakies srodki żrące... bo płyn do naczyn nic nie wskura...

Gość kura domowa...
właśnie cif bedzie dobry.. I SZORUJ SZORUJ SZORUJ czarno brazowe slady i tak pewnie zostana ale tym sie nieprzejmuj.. trudno uzywaj go dalej..

Gość ja mam metode
jak masz jakieś poszarzałe ścierki to przy okazji zrobisz z nimi porządek, a mianowicie zalej je w tym garnku wybielaczem i potzrymaj dzień dwa. potem wygotujesz garnek ze smrodku wybielacza 4 razy i bedzie ok

Gość w sklepie gospodrczym
dostaniesz takie zmywaki-do przypalonych garów. te zmywaki są już czymś nasączone wystarczy zwilżyć wodą i poszorować-ja tym doczyściłam. za 8szt zapłaciłam 4zł

Gość namoczyc i podgotowac
wode z proszkiem do prania. Zejdzie wszystko.

zalej coca colą , zagotuj i na małym ogniu niech się pogotuje , a także łyżką drewnianą próbuj zdzierać przypaleniznę .Możesz to robić do skutku . A woda będzie bardzo brązowa, więc wylej i powtórz wszystko. A jeśli już zadajesz takie pytania to przynajmniej napisz z czego ten garnek (lub jaki emaliowany itp.)

Gość a kola to niby jaka jest
biała?

wlej 2mm wody i zasyp sola nastepnego dnia lopatka do patelni zeskrob spalenizne

Gość martelka
już masz tą poradę powyzej. Jest dobra. Wsyp łyżkę ew.dwie proszku do prania do garnka, zalej wodą i zagotuj tak żeby ci piana nie uciekła, pogotuj trochę i weź zdrap czymś żeby nie porysować na gorąco. Np. drewnianą łopatką. Zejdzie ładnie, zobaczysz, a potem ciemniejsze miejsca CIFem

Gość anikkaaa
zalecam wypróbować Specjalistyczny preparat czyszczący Trix ja zamawiałam go w internetowej hurtowni chemicznej http://www.to-ma.com.pl/ dostępny w dziale specjalistyczne środki do czyszczenia

Gość anikkaaa
zalecam wypróbować Specjalistyczny preparat czyszczący Trix ja zamawiałam go w internetowej hurtowni chemicznej http://www.to-ma.com.pl/ dostępny w dziale specjalistyczne środki do czyszczenia

Gość mój wypróbowany sposób
Normalnie i szybko doszorujesz. Wsyp z łyżkę, dwie proszku do prania, zalej wodą do przypalonego miejsca, pilnuj żeby proszek nie wykipiał i zagotuj. Jak się trochę pogotuje, to to przypalone odłazi, ale tylko na gorąco, więc naszykuj sobie coś do zdrapania spalonego i szoruj. A resztę potem jakimś mleczkiem doszorujesz Cifem czy innym. Jeszcze robią tak, że wrzucają obierki od ziemniaków i gotują, możesz spróbować, ale to jest raczej dobre do odkamienienia.

Gość Kurcze słyszałam!
Drapaczka kuchenna!

Gość Kurcze słyszałam!
Proszek do prania gorąca wodą zalać odczekać 30min czasu i drapaczka kuchenna jeśli garnek był mocno przysmalony

Ja robię co innego wlewam do garnką trochę gorącej wody, do tego trochę płynu do naczyń i octu kilka łyżek. Zostawiam na kilka godz. lub 1 dzień i garnek jak nowy :)

Gość Kurcze słyszałam!
A dupa bo wystarczy zwyłkły proszek do prania i gorąca woda odstawić na 30min i odmoknie można też wlać octu jak toś woli ekologicznie a jak ktoś nie lubi smrodu to wsypać kwasku cytrynowego! ,,specjalistyczny środek?-CZEGO TO NIE WYMYŚLĄ!:D