Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalina56

mam 19 lat i jestem w 4 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość Michalina56

strasznie sie ciesze, nie moge w to uwierzyć:)

Gość s.ensitive
to fajnie że się cieszysz ale strasznie mi ciebie żal, że tak widzisz swoje życie :-O na lata ograniczyłaś się już we wszystkim

s.ensitive, dlaczego jest Ci jej żal ? chciała mieć dziecko to ma :) to że Ty traktujesz dzieci jak udrękę nie znaczy że każda taka jest :P

niekoniecznie udrękę. można kochać dzieci i chcieć je mieć bardzo szybko, kwestia odmówienia sobie wszystkich atrakcji, jakie czekają cię na studiach. imprezy kino kawy teatr wszelkie wypady ze znajomymi będą zależały nie od ochoty, ale od braku czasu. dlatego nie rozumiem dziewczyn, które tak wcześnie decydują się na dziecko, nawet po liceum jest się jeszcze mocno niedojrzałym.

...niektórzy uważają, że matura to już dorosłość, dla mnie dorosłość przychodzi wtedy, kiedy wyprowadzimy się od rodziców, zaczniemy choć w połowie żyć na własny rachunek, dostaniemy od życia kilka razy po tyłku i parę razy zmienimy światopogląd, a to niestety po liceum jest jedynie na etapie bardzo początkowym. nastolatki w ciąży nie mają tak naprawdę pojęcia, jak bardzo będą się za parę lat różniły od swoich rówieśniczek, które będą się rozwijać i używać życia zamiast siedzieć w domu z braku innej możliwości.

Gość rybko
Powiem Ci tak ,też tak myślałam jak Ty Mam jedno dziecko i to moja porarzka

Gość Michalina56
acha poraRZka- dla mnie taka matka była by porażką

Gość s.ensitive
a mi to rybka zgadzam się w 100% nie mam na mysli tego, że jest jakaś dziwna, że teraz się zdecydowała na dziecko, bo to jej sprawa, ale oceniłam sytuację ze swojego punktu widzenia i dlatego mi jej żal. Nie chodzi o balangowanie na studiach, bo ja akurat nie miałam takich potrzeb, ale nie wyobrażam sobie mieć dziecko bez studiów, pracy, męża, mieszkania... a poza tym studia to wspaniały czas na rozwój osobisty i intelektualny, poznawanie ludzi i siebie, uczenie się radzić sobie samej w innym mieście, z dala od rodziców... człowiek staję się zupełnie inny, dojrzewa jako człowiek, jako kobieta, a ona? coż ona teraz ma? jakie doświadczenia? Czy w ogóle sama siebie zna? Czy zna swoje potrzeby? Czy wie jaka jest? Ale być może jej to wszystko wcale nie jest potrzebne, dlatego dobrze, że się cieszy i tyle ;-)

Gość oooooooojjjjjjjjjj
skąd w was tyle zawiści...hmmm z braku męża i perspektyw na dalsze zycie-rodzine?

Gość s.ensitive
magda32 no tobie to mogę z czystym sumieniem pogratulować :-) ja też chcę mieć dziecko po 30. :-) nie ma we mnie zawiści :-) to, że mi kogoś żal, to raczej objaw empatii :-)

z obserwacji, ze zwierzeń moich znajomych, które urodziły w wieku nastu lat. poza tym jestem w związku na poważnie od dłuższego czasu i oby już tak było aż po koniec świata, więc perspektywy mam i to bardzo duże :) po prostu uważam, że jest czas na rozwój, kreowanie osobowości i zdobywanie doświadczenia, i jest czas na życie rodzinne, i powinno nastąpić to po sobie, a nie w tym samym czasie.

jedno straciłam też po 30 bo w zeszłym roku, i tego przeżycia nikomu nie życzę, ale cieszę sie jaki pisza tu dziewczyny że są w ciaży i sie z tego cieszą bo naprawdę dla niektórych , takich jak ja, dziecko jest wielka radościa

Gość ayerkoniack
Jezu co wy zazdrościcie jej? pwnie same nie mozecie zajsc w ciąze, albo nikt was zapylic nie chce :D:D dziewczyna jest dorosla, lepiej sie tymi pietnastkami cięzarnymi zajmijscie :O

Gość lilife
rodzice tez sie pewnie uciesza.....bo pewnie jeszcze w tym wieku siedzi u nich na garnuszku...

Gość Michalina56
mylisz sie nie siedze na zadnym garnuszku. i co ulzyło ci ze to napisałas/es. mieszkam z moim chłopakiem sami sie utzrymujemy i nie potrzebujemy niczyich "garnuszków" ani pieniedzy. decyzja o dziecku była przemyslana dla wiadomosci co nie których . zegnam

21:46 [zgłoś do usunięcia] ayerkoniack Jezu co wy zazdrościcie jej? pwnie same nie mozecie zajsc w ciąze, albo nikt was zapylic nie chce dziewczyna jest dorosla, lepiej sie tymi pietnastkami cięzarnymi zajmijscie no po byku jest dorosla:D utrzymuje sie sama:D? bez jakiejkolwiek pomocy rodzicow:D?