Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hshfiushfkjhdk

urlop wychowawczy a wypowiedzenie

Polecane posty

Gość hshfiushfkjhdk

dziewczyny mam pytanie moze ktoras mi pomoze. otoz zlozylam wypowiedzenie umowy o prace obowiazuje mnie okres 3 miesiecy wypowiedzenia czy w okresie wypowiedzenia umowy moge wziasc urlop wychowawczy do konca wypowiedzenia umowy o prace? z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość hshfiushfkjhdk
nikt nie wie?

Gość upupup

Gość upupup
ale to jest o wypoczynkowych urlopach a mi chodzi o wychowawczy

Pracodawca nie może Ci odmówić wzięcia urlopu wychowawczego jeśli przysługuje Ci do niego prawo. Musisz tylko napisać stosowne pismo z prośbą o udzielenie urlopu

Z tego co mi wiadomo to o zamiarze pójścia na urlop wychowawczy musisz szefa powiadomić wcześniej i to na piśmie. Nie wiem dokładnie ale to jest albo 30 dni albo 14 przed. Nie wydaje mi się żeby możliwe było wzięcie wychowawczego teraz, skoro już złożyłaś wypowiedzenie. No chyba, że się z szefem dogadasz....

Zgadza się tijo, odmówić nie może, ale w przypadku wcześniejszego powiadomienia. Do tego to wypowiedzenie- idź i pogadaj z szefem.

Gość hhkdoiioiiuhj
musze 14 dni wczesniej powiadomic szefa o wychowawczym no i tak zrobie na te 14 dni chce przyniesc zwolnienie lekarskie i po 14 dniach do konca okresu wypowiedzenia byc na urlopie wychowawczym i nie jestem pewna czy moge tak zrobic. o dogadywaniu sie z szefem nie ma mowy w czasie ciazy probowali mnie zwolnic z pracy wiec nie mam zamiaru sie z nikim tam dogadywac