Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgfhfdh

Mandat za przejazd bez ważnego biletu

Polecane posty

Gość fdgfhfdh

Skasowalam dwa razy ten sam bilet, nie zorientowalam sie, pech chial ze wsiadl kontroler, zaplacilam mandat 60zł, on wział mój dowod zeby cos spisac i .... nie oddał ni go. Co mam teraz zrobić?? Gdzie sie zwrocic?? Czy ma on prawo wziac moj dowod?

Gość nie ma prawa
zgłoś kradzież na policji

Jesli Cie spisał to absolutnie nie miał prawa;/ zgłos sie do siedziby zarzadu dróg i transportu miejskiego nie wiem jak to u Ciebie w miescie sie nazywa, ale do siedziby w kazdym razie. Jesli Pani zaplacila to wyszlo, ze wzial kase dla siebie a teraz bedziesz musiala placic jeszcze raz

Gość krol macius
lec szybko na policję... po 2 sorka, ale nie rozumiem postu - jak to nie oddał ??? trzeba było mu to wyrwać - tak czy inaczej zgłoś kradzież i to szybko na policji bo z dowodem mozna zrobic w tym kraju wszystko ...

Gość fdgfhfdh
Ale wręczył mi od razu po zapłaceniu mandatu dowód wpłaty

Gość fdgfhfdh

no to jesli masz dokument to musisz sie tam udac do siedziby i tam jest na dokumencie napisane na pewno nr kontrolera czy cos takiego w kazdym razie beda wiedzieli jaki Cie spisał.Jedz tam jutro i załatw bo to przesada ze dowod Ci zabrał

Gość fdgfhfdh
mam numer kontrolera, jutro sporbuje tam zadzwonic i sie dowiedziec a jak nie to bede musiala isc, a co ktos moze zrobic z moim dowodem?

Gość mawronka na odwyku
żartujesz? mam nadzxeiję ; to jest kradzież normalnie, w głowie się nie mieści , jak najszybciej zgłoś to na policję

a pokazał ci swoją legitymacje? To mogł być oszust, prawdziwy kontroler oddaje dowód jak spisze...

Gość niestetyyyy
Słuchaj.. albo zapomniał ci oddać.. albo to był oszust, który nie dość, że wziął od ciebie kase to jeszcze dowód. Zgłoś to jak najszybciej

Gość fdgfhfdh
mam dowod wplaty na miejscu wiec kasy nie mogl tak sobie wziac.... jestem studentka nie pracujaca wiec chyba jedynie moze wziac na moj dowod cos na raty? bo kredytu mu raczej nie dadza... jutro bede dzwonic do kzk gop (katowice!)

Ale tego przecież nie ma na dowodzie że nie pracujesz, a teraz dają chwilówki i inne takie na sam dowód bez zaświadczeń. Też jeżdże kzk Gopem i jeszcze nie widziałam żeby takie coś się zdarzyło. Maił legitę kontrolera czy nie miał? Dowod wpałty sfałszowac to też raczej nie problem dla oszusta...

Gość fdgfhfdh
nie wiem, moze przez pomylke mi nie oddal... oby :( nie pokazal dowodu, ale rozmawial z kierowca chyba mu pokazywal legitymacje czy cos....

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci