Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LubięNaprawdęTo

Czy można napisać takie zainteresowania w cv.....?

Polecane posty

Gość LubięNaprawdęTo

Nie chcę pisać oklepanych film, muzyka itp itd.... Chciałabym umieścić w moim CV to co naprawdę mnie interesuje czyli jak tak napiszę: "opieka nad moimi zwierzętami: psami, kotami i jeżem oraz pomaganie bezdomnym zwierzętom, spacery po niezamieszkałych okolicach wiejskich" Czy wypada tak napisać w swoim CV? Jak to mogą odebrać potencjalni pracodawcy?

spacery po niezamieszkałych okolicach wiejskich"? chyba lepiej zabrzmi jak napiszesz, ze fascynujesz sie przyroda i agroturystyka

Gość LubięNaprawdęTo
No tak, ale każdy może też tak napisać, a nie każdy opiekuje się np jeżem, jak wsród osób znajdzie się miłośnik psów czy kotów też może się zainteresuje tym.

to porcz tego napisz, ze lubisz pomagdac bezdomnym zwierzetom, oraz lubisz tez te nietypowe jak np jeże.Wiesz to zalezy gdzie skladasz cv.

Gość LubięNaprawdęTo
w liście o tym dokładniej troszkę napisać? hmmm może sama sie na tym tak nie znam za bardzo co warto pisać w cv i w liście, a czego unikać, ale może spróbować...

na necie masz wiele wskazówek dotyczacych pisania cv i listu takze wpisz w google i powodzenia, zebys nie popełniła gafy;)

no np. że dążysz do celu, że nie poddajesz się i lubisz wyzwanie i tutaj piszesz, że opiekujesz się leśnym zwierzęciem czyli jeżykiem:P

Gość LubięNaprawdęTo
Martuleczek- a szukałam dzisiaj takich wskazówek na necie, ale tam jest jedynie napisane, żeby nie podawać oklepanych zainteresowań, lepiej to w ogóle pominąć, ale jednak pracodawcy często interesują się tą rubryką przy wybieraniu kandydatów i często niby jakieś nietypowe zainteresowanie spowodowało przyjęcie tego a nie innego kandydata, oczywiście nie znajdę tam czy warto napisać o moim jeżyku i spacerach po wiejskich okolicach :-) i dlatego chciałam się tu popytać..

Gość Koretora
Ale sie usmialam tym postem. Ale dobre pytanie. Bo niby nie mozna tak pisac bo ktos uzna cie za mało formalna. A z drugiej strony dlaczego tak jest ze nie mozna takich rzeczy pisac skoro to są rzeczywiscie kogos zainteresowania? Z pewnoscia fajny temat do dyskusji, a moze i napisania jakiegos eseju ;)

Gość nie robcie se jaj
W CV mozesz od biedy to wpisac, ale w bardziej syntetycznej formie typu hodowla zwierzat, agroturystyka (opieka jest raczej sposobem spedzania wolnego czasu, a nie zainteresowaniem). W liscie mot. raczej tego nie pisz, chyba ze aplikujesz na pracownika schroniska :). W liscie zazwyczaj argumentujesz, dlaczego akurat Ty powinnas zostac zatrudniona i zamieszczajac tam perelki w stylu "lubie opiekowac sie zwierzetami" narazasz sie na smiesznosc (mimo iz swiadczy to o Twoim wielkim ❤️).

Gość nie robcie se jaj
Na rozmowie mozesz o tym wspomniec, np. przedstawiajac siebie jako osobe czula na los naszych braci mniejszych (o ile empatia czy wrazliwosc sa pozadanymi cechami kandydata na stanowisko, o ktore sie ubiegasz). Powodzenia!

Gość ja to myślę
to zależy na jakie stanowisko jest to CV

Gość kapała
lubię poranne sranie,bzykanie komara latem,strzelanie papierzaka w lesie

Gość LubięNaprawdęTo
Niech ktoś mi poradzi kto się zna na rekrutacji czy jak tak napiszę moje zainteresowania czy to będzie mnie dyskwalifikowało czy może nie?

"niezamieszkale okolice wiejskie"? tzn jakies opustoszale wsie? Wies z reguly jest zamieszkana.

Gość opieka nad jeżem
zainteresowania masz ok, tylko forma ich przedstawienia, jest moim zdaniem do bani... taki infantylny, mało profesjonalny.... ...ja bym napisała, coś w stylu... że interesuję się przyrodą i ekologią, chętnie biorę udział w akcjach charytatywnych na rzecz pomocy zwierzętom, na co dzień preferuję ekologiczny styl życia w zgodzie z przyrodą....

dziewczyno nie pisz o tym jezu, psach i calym zwierzncu, bo narazisz sie na smiesznosc :O i z tymi spacerami to tez niezle dowalilas. To jest CV, a nie wypracowanie na temat: co robie w wolnym czasie? Juz lepiej napisz literatura przyrodnicza, agroturstyka. O jakim stanowisku tak w ogole jest mowa?

zgadzam się z "opieka nad jeżem" w sumie pracodawcę mało obchodzi, że zaopiekowałaś się akurat jeżem a nie polną myszą czy chomikiem

Gość opieka nad jeżem
no własnie mało kogo to obchodzi czym się interesujesz, moim zdaniem, bardziej chodzi własnie o to w jaki sposób... bo to świadczy o twojej kreatywności, inwencji, umiejętność wypowiadania się itp..... z resztą jak pracodawce coś zainteresuje bardziej, to ciż zapyta i wtedy możesz dokładniej opisać, że np. opiekujesz się zwierzętami w tym tym nieszczęsnym jeżem....

Gość LubięNaprawdęTo
No to może w ogóle podaruję sobie ten punk zainteresowania....... Z jednej strony dużo czytałam o tym, że jakieś nietypowe zainteresowanie wyróżniło kandydata sposród setki innych, ale skoro oceniacie to źle, to wolę nie ryzykować.

Gość maniek_kulturysta
Ja wpisałem kulturystykę (sam uprawiam), czyli według tego: www.cv-przyklady.com.pl/zainteresowania-w-cv.php jestem osobą konsekwentną i i indywidualną, co prawda to prawda.

Gość gość
Ważne, żeby napisać szczerze i umieć się jakoś wypowiedzieć, a nie ściemniać . Ja np. mam u siebie : książki, kino francuskie, nauka języków obcych

Gość gość
zgadzam się, grunt to uzasadnić swój wybór. Ja pisałam CV i list motywacyjny z takim kreatorem https://list-motywacyjny.pl/ i bardzo polecam. Świetny temat bo od razu przygotowujecie profesjonalne dokumenty.