natura 0 Napisano Luty 23, 2009 mam 20 lat i jestem z chłopakiem od dwóch lat, jeszcze nie współżyliśmy. ale ostatnio kiedy się \"bawi paluszkami\" we mnie to nieraz boli i mam po tym uczucie opuchnięcia przez kilka dni. chcemy rozpocząć współżycie ale boję się (pomijając ciążę) infekcji narządów rodnych i moczowych. nie bardzo mam z kim porozmawiać na ten temat. pomóżcie:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dfgdfgfgbfbhghb Napisano Luty 23, 2009 wiem co to znaczy jak tak boli :/ miałam, a raczej mam tak samo.. ale jak dla mnie chłopak jest po prostu za mało delikatny i to przez to!! normalnie nie boli!.. albo on nie umie tego zrobić dobrze.. tak jak i mój :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość milkaa21 Napisano Luty 23, 2009 jak tak podchodzisz do seksu wątpię że stracisz dziewictwo po 30.. ja swój pierwszy raz przeżyłam jak miałam 17 lat i nie żałuję jest się młodym i trzeba korzystać z życia (dodam jeszcze że nadal od tamtego czasu jestem z tym chłopakiem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziewczyna chłopaka 0 Napisano Luty 23, 2009 jeżeli jesteś zdrowa, twój chłopak też i zachowacie zasady higieny to nie ma co się obawiać o zapalenie dróg rodnych... ból może mieć różne podłoże: stres, niewystarczające nawilżenie, nieprzyzwyczajenie delikatnych błon pochwy to tarcia, jakie następuje przy pieszczotach czy tym bardziej przy stosunku, nadżerka czy jakieś zapalenie, grzybki itp jeśli chcesz się upewnić, czy wszystko ok, to idź do gnekologa. Nawet jako dziewica możesz być zbadana np przy pomocy młego wziernika (ja tak miałam - nie uszkodził mi błony) lub lekarz tylko obejrzy twoje drogi rodne i sprawdzi czy wszystko ok ból niestety może ci towarzyszyć zarówno przed pierwszym razem jak i jakiś czas po pierwszym stosunku - to już sprawa indywidualna każdej kobiety jednak cierpliwość, delikatność i gabaryty parnera nie są bez znaczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach