Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia13

upławy

Polecane posty

Gość sylwia13

Od tygodnia mam bardzo obwite upławy białe z takimi jakby granulkami, przy tym równiez pieczenie!!! Nigdy tak nie miala! Zdarzyło mi sie to pierwszy raz!!! Co to moz być!!!???? Czy to może jest jakaś grzybica czy cos innego???? Dbam o higiene intymna!! Więc czemu to mam!!! Prosze o pomoc jak mam to leczyć i co dalej robić!? Z góry dziekuje:)

Gość sylwia13
o to chodzi ,że przez jakis czas nie bede miala takiej mozliwości,żeby do niego sie wybrać! a to jest coraz bardziej uciązliwe! Czy jest na to jakis domowy sposób??

Gość myj sie kefirem

Gość zza młody to miałam
upławy z granulkami czy inaczej zwane serek twarozek i pieczenie, zaczerwienienie warg, opuchnięcie to chyba rodzaj grzybicy. Nie myj tego , nie zbieraj tego zerka palcami. Na watke nawilzoną woda ciepła tylko przemywaj lekko sciagając serek,żadnych płynów nie uzywaj..aha i odrobine jogurty wprowadz do pochwy by powróciła flora bakteryjna. Bo grzybica to nic innego jak zakłócenie flory bakteryhnej np poprzez dogłebne nycie pochwy mydłem...

Gość zza młody to miałam
ja biore antybiotyki bo mam cos z toksoplazmozą.Mysle ze mnie tez bedzie czekała grzybica w ciąży. Juz zaopatrzyłam sie w specjalny dla nas płyn do higieny

branie antybiotyków nie oznacza że od razu będziesz mieć grzybicę czy drożdżycę !!!!!!!!!!!!!!!!!!! poza tym trzeba czaaem pomyśleć i zakupić w aptece tabletki do ustne i dopochwowe które zabezpieczaja florę bakteryjną w naszym organiźmie

Gość mama trzylatka
Ja również mam silne upławy-nie kiedy do tego stopnia,że używam wkładki,bo inaczej nie da się! Byłam kilka razy u mojego ginekologa,zawsze zapisywał mi globulki dopochwowe-ale podczas ich stosowania OK jednak później wszystko wraca:( Teraz zapisałam się na prywatną wizytę do ginekologa,niestety będę musiała zostawić u niego 150 zł,ale już nie mogę z tym wytrzymać!

Gość ciasto orzechowe
u mnie te same objawy wiązały się z wystąpieniem niewielkich ilości drożdży, gin przepisała mi globulki dopochwowe w tym tyg idę na wizytę to dowiem się czy wszystko jest ok. Swędzenie ustało jednak nadal leje się ze mnie śluz. jestem w ciąży więc łatwiej mi o zakażenie