Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elka812

Czy mleko matczyne można podgrzewać?

Polecane posty

Gość Elka812

Może to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia. Latem urodzę dziecko, przez dwa miesiące od urodzenia, nie byłoby problemu bym karmila je normalnie piersią, ale od października zaczyna mi się rok akademicki, będę miała mnóstwo praktyk i to będzie utrudnienie do karmienia piersią, a bardzo mi zależy by przynajmniej do 6 miesiąca dziecko było na moim mleku. Zamierzam kupić laktator i zostawiać pokarm w domu dla malucha, ale nie wiem czy takie mleko można podgrzać normalnie w pogrzewaczu. Proszę o odpowiedzi.

oczywiście że można! nie można tylko go zagotować bo wtedy traci swoje właściwości odżywcze.

pewnie ze mozna!:) ale najlepiej wlasnie w podgrzewaczu, bo w mikrofali moze stracic swoje wartosci.

Logicznym jest że jeśli można chłodzić, czy mrozić to można też podgrzewac. Byle nie w mikrofali i nie na ogniu. Najlepiej butelkę z mlekiem włożyć do gorącej wody

można a nawet trzeba, bo mleko odciagnięte musi stać w lodówce. moja mama podgrzewała normalnie w garnku na gazie, z tego co wiem to nie można dopuścić do zagotowania tego mleka.

Gość Elka812
Dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi. Trochę się tym martwiłam, bo wolałabym przestawić dziecko na mleko modyfikowane jak najpóźniej.