Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem bardzosmutna

szczepcie się!!!

Polecane posty

Gość jestem bardzosmutna

Ironia losu jest taka ze rok yemu chcialam sie zaszczepic przeciwko HPV, a lekarka mi odradzila. oczoraj dzwonila do mnie ginekolog ze mam tego wirusa:(

Gość jestem bardzosmutna
przed ciaza nie mialam, minal rok od urodzenia syna - podejrzewam ze zarazono mnie w szpitalu

Gość ej no
a może mąż cię zaraził, może jest nosicielem - SPRAWDŹ to KONIECZNIE!!!!!!!

Gość jestem bardzosmutna
teraz to juz pewnie i tak ma tego wirusa:(

moja kolezanka tez tak miala przed ciaza nie miala tego wirusa a po ciazy juz byl. lekarz jej wytlumaczyl ze mogla juz go miec wczesniej tylko pozostawal uspiony w jej organizmie i na wynikach cytologii go nie bylo pozniej mogl sie obudzic. ona tez juz podejzewala meza o zdrade itp w szpitalu droga autorko nie moglas sie nim zarazic

Gość jestem bardzosmutna
dlaczego nie? jak moga zaszyc nozyczki w brzuchu, czy lekaz moze przyjsc pijany do pracy to nie moze zapomniec zdezynfekowac, czy tam wysterylizowac sprzętu?

Gość u mnie było to tak
mój mąż mnie zdradzał przez ponad rok, pieprzył tamtą gdzie popadło bez gumki bo brała piguły. teraz ja tez mam tego wirusa :( prezent od kochanego mężusia. miłość, wierność i uczciwość małżeńską... ha ha ha... :(

Gość u mnie było to tak
ale też wydaje mi się, że w szpitalu jest możliwość zarazenia!

Pierwsze słyszę, że można się zarazić HPV inaczej, niż przez kontakty seksualne. Podobno sporadycznie zdarza się, że matka przekazuje wirusa dziecku. Mogłaś już dawno być nosicielką tego wirusa. A lekarka pewnie odradziła Ci ze względu na wiek albo z innych powodów, np. kilku partnerów seksualnych.

Gość jestem bardzosmutna
wynik cytologi-brak innych objawow

dokladnie tak jak musztarda pisze tego wirusa mozna zlapac tylko przez kontakty seksualne

Gość ej no
taaaa - wmawiaj sobie....... weź go na dywanik i powiedz że masz niezbite dowody ( pościemniej trochę że ktoś go gdzieś widział itp) to pewnie się od razu przyzna

ej no>> o ile dziewczyna jest dziewicą i sama nie miała kontaktów wcześniejszych. Mogła mieć wirusa od dawna, on potrafi w uśpieniu być przez kilka miesięcy, nawet lat, nie dawać żadnych objawów.

niekoniecznie od meza zalapalas tego wirusa moglas go miec od kilku lat pewnie twoj maz nie byl twoim pierwszym i jedynym partnerem seksualnym no chyba ze byl to juz tylko on mogl cie zarazic

Gość u mnie było to tak
to prawda, wirus potrafi w uśpieniu przeczekać kilka lat. mój mąż był moim pierwszym i jedynym, ja nie mam złudzeń, że to on mnie zaraził. poza tym ten parszywy romans ujrzał światło dzienne w bardzo szczegółowy sposób :(

moze tez samoistnie zniknac :) to ze jest sie posiadaczka tego wirusa nie oznacza ze zaraz bedzie sie mialo raka szyjki macicy

Są niezliczone ilości szczepów tego wirusa, z których tylko nieliczne są kancerogenne. Żeby sprawdzić, czy jesteś zarażona tym "złym" szczepem robi się specjalityczne badanie diagnostyczne. Trochę drogie - ale warto, będziesz wiedzieć, na czym stoisz.

mojej kolezance gin kazala robic cytologie co 3 miesiace zeby pilnowac co sie z tym dzieje. no i w koncu znowu wirus zniknal :)

Bo poza tym 90% populacji przeszło wcześniej czy później zarażenie tym wirusem. I niczym, ale to niczym to nie grozi. Niektóre szczepy powodują kłykciny kończyste

Podaje się też specjalnie leczenie żeby pobudzić organizm do leczenia. A zarazić niestety można tym nie tylko przez kontakty seksualne, chociaż tak stoi w książkach.

Gość ej no
musztardo - ona ma dziecko, więc dziewicą to raczej nie jest, ale każdy ma swoje zdanie i ty masz prawo sądzić że pomimo tego że ma dziecko, jednak jest dziewicą..... :p

A zarazić niestety można tym nie tylko przez kontakty seksualne, chociaż tak stoi w książkach. Nie wierzę w to. :)

Zresztą ja kiedyś weszłam na jakieś anlojęzyczne forum poświęcone HPV i tam było sporo takich historii. Koleżanka oczywiście może kłamac dla zachowania twarzy, ale dlaczego ludzie mieliby kłamać anonimowo w sieci i fabrykować takie historie?

Gość ej no
musztardo nie musisz wierzyc podręcznikom medycznym skoro masz swoję wrodzoną wiedzę na takie temty :P ale gdybyś była lekarzem nie korzystającym z podręczników zaszkodziłabyś wielu ludziom.

podobno hpv mozna zarazic sie wszedzie... i podobno wiekszosc mlodych kobiet go wypiera nie wiem tylko co w takiej sytuacji z facetem? czy mimo to bedzie nas w nieskonczonosc zarazal?