Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Ile kosztuje badanie piersi ( czy lepiej je wykonać u ginekologa czy onkologa ? ), a ile badanie hormonalne ? Czy badanie hormonalne, które wykonuje endokrynolog jest refundowane ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

hmm, Twoje pytania są jak dla mnie trochę mało precyzyjne... co to za badania miałyby być przede wszystkim?

na badania tarczycy mi wypisuje skierowanie endokrynolog - do niego musisz mieć skierowanie, kolejki na NFZ gigantyczne, czeka się miesiącami na wizytę, dlatego od jakiegoś czasu chodzę prywatnie. U mnie w lab. koszt oznaczania 1 hormonu tarczycy (fT3, Ft4 lub TSH) to 35 zł, ale każde laboratorium ma inny cennik. Najlepiej zadzwonić i się zapytać co do usg piersi, to nie wiem. Nie wiem o co chodzi, ale może lepiej na mammografię się zapisać?

heh, zależy gdzie i u jakiego ;) ja płacę w Gdańsku 100 zł, ale np. znajomy był w Poznaniu ostatnio, to zapłacił 300 u jakiegoś profesora :D tyle, że na miejscu profesor mu USG tarczycy zrobił

Gość ewelinay24
prywatnie usg piersi kosztuje ok 60 zl, badanie hormonow tsh - pobieraja krew jest refundowane za Ft4 i Ft3 jesli dobrze pamietam nazwe placi sie juz, ale nie duzo

Dziękuję za odpowiedzi :) Ja jutro idę do ginekologa po skierowanie do endokrynologa, ponieważ mam problemy z okresem ( czasem mam cykle po 60 dni ).

ewelinay24, nie płaci się za badania krwi, jak się ma na nie skierowanie do lekarza z NFZ. Jak się chodzi prywatnie, to się płaci Mi np. lekarka pierwszego kontaktu nigdy nie chciała skierowań na hormony tarczycy wypisywać i musiałam za nie płacić