Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy szczepionki są groźne

Czy szczepionka MMR powoduje autyzm?

Polecane posty

Gość Czy szczepionki są groźne

Szczepienia przeciwko odrze, śwince i różyczce nie mają związku z autyzmem - orzekł amerykański Federalny Sąd Odszkodowawczy. Rodzice autystycznych dzieci wiedzą swoje: szczepionka MMR to zbrodnia na społeczeństwie. Niedowiarkom polecają wycieczkę na jakikolwiek odział neurologiczny i rozmowę z rodzicami chorych dzieci. Większość znajdujących się tam dzieci zachorowała ich zdaniem właśnie przez tę szczepionkę.

Gość LEKARZE CZĘSTO NIE SZCZEPIĄ
SWOICH DZIECI, DLACZEGO? Są jak ci masarze, co to nigdy nie jedza wędlin swojej produkcji. Czyżby byli świadomi czegoś, o czym szary człowieczek nie ma pojęcia? Znam też kilka rodzin, które NIGDY nie zaszczepiły swoich dzieci, i nikt nie siedzi w wiezieniu, niektóre dzieci są już dorosłe. Żyjemy w ciemnocie i komuś zależy, aby tę ciemnotę podtrzymywać. A wy jesteście pionkami w tej grze. Zaraz pewnie wyskoczy jakiś zapalczywy ciemniak, żeby bronić tego syfa jakim są szczepionki.

Gość Ludziepo przeczytaniu
Waszych opinii stwierdzam prawdziwość powiedzenia "bo na medycynie,doktorze,to zna się każdy".Ja nie byłam szczepiona,przechorowałam wszystkie choroby,nie miałam zapalenia opon mózgowych,nie oślepłam i urodziłam zdrowego syna,który był szczepiony i jest zdrowy(ma 17 lat).Pogódźcie sie z tym,że Wasze dzieci są chore,nie szukajcie winnych za ich chorobę,bo tu nie ma winowajców.Z tymi chorobami dzieci sie rodzą i już.Zanim na rynek weszła szczepionka MMR też były zachorowania na autyzm,ADHD,były dzieci bardziej lub mniej aktywne,były upośledzenia i alergie.Zajrzyjcie do swoich talerzy,czym żywicie siebie i swoje dzieci-Gerberem,czy może któraś mama sama gotuje zupki?Dajecie jabłuszko,czy gotowe witaminki w tabletce?

Jestem owym ciemniakiem :D milo mi. A jak nie chcecie, to nie szczepcie, w koncu w czym rzecz, przyjdzie epidemia, te co nie szczepione, wymra - i bedzie po zawodach, ewolucja zrobi swoje, jak zawsze :D

Gość ot i mamy guru od szczypionek
- najmondrzejsza na świecie...na usługach jakiego koncernu? MONSANTO? BAYER? PFITZER?

Gość Albo dobór albo dobrobyt
Jesteśmy dziećmi cywilizacji anie pasierbami matki-Natury! albo akceptujemy szczepienia albo selekcja naturalna. 50lat temu prawie każda matka odwiedzała kilkoro swoich dzieci na cmentarzu bo nie dożywały 5 lat, ale te co przeżyły nie miały astmy i autyzmu, i obywały się bez antybiotyków...

no, czy najmondrzejsza to nie wiem :D a na uslugach tego co mi akurat placi za badania :D

Gość Jako doświadczona lekarka
muszę was zmartwić Kafeterianki kochane, że nigdy do końca nie dowiemy się skąd się biorą rożne choroby( np. autyzm) jeśli nie zrobimy sobie badań genetycznych i nie wykluczymy chorób jakie moga mieć nasze dzieci jeżli połaczą się geny matki i ojca(którzy w genach moga mieć jakąś chorobę). Jeśli chcemy mieć zdrowe dzieci bez wad genetycznych to musimy zrobić badania genetyczne.Ale wyobrażacie sobie sytuację..zakochujecie się robicie badania i okazuje się, że jeżeli spłodzicie dziecko to będzie chore-to co szukacie innego partnera, to trwałoby w nieskończoność. Szczepić się trzeba- jak nie to powróci plaga chorób, które dawno ,,wyginęły", a kiedyś siały spustoszenie wśród ludzi. A to , że dzieci reagują różnie po szczepieniu to normalne.Przygotujcie dziecko odpowiednio-a napewno po szczepieniu nie będzie- jak ktoś pisał inne-to strach przed zastrzykiem powoduję, że dzieci moga sie zamknąc w sobie.... Szczepienia powinny być obowiązkowe pod rygorem wysokiej grzywnej dla tych co nie chcą szczepić. J aszczepię moje 2 córeczki- są jak najbardziej normalne.

Gość A ja moja kochaniutka to
z doświadczenia wiem, że jeśli ktoś zwraca się do mnie tym zwrotem.."kochany","kochani"-to już węszę podstęp, bo używa się takich "zmiękczaczy"w jednym celu-żeby cię "przemacować", "wyruchać, "przekręcić""... Do tego dochodzi ta wydumana "groźba kary,za nieszczepienie"...i ja już wiem z jakiego klucza,ta "kochana"śpiewa...Jak chcesz to szczep się po dwa razy(dla pewności), a potem utnij mu łepetynę i przeszczep mu głowę psa jak tak lubisz eksperymentować, ale nie waż się nakłaniać i straszyć,kogokolwiek...bo kochana,ja jestem z pokolenia,które nie było szczepione twoimi szczepionkami-więc jeszcze potrafię samodzielnie podjąć decyzję!!!

ja tez mam watpliwosci co do szczepionki mmr i dlatego rozbije ja na trzy, a nie podam na raz. Jestem za szczepieniami, ale nie w formie skojarzonej........co to teraz za moda 2 w 1, 3 w 1 czy 6 w 1. To tak jak z kosmetykami, jesli pisze na opakowaniu, ze 2 w jednym, to znaczy wielkie G........................