Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ascaa

suknia slubna a duzy biust

Polecane posty

Gość ascaa

doradźcie mi, proszę, czy gorset od sukni ślubnej utrzyma ciężki biust?

Gość ascaa
podbijam

Gość czarna koala
zależy podobno utrzyma ja pozwalam sobie w to nie wierzyc :)

ja mam rozmiar 85E. mam suknie Agnes 1842, najnowsza kolekcja , nie ma zdjęc jeszcze nawet na ich stronie. jest to suknia jednoczęściowa. z tym, że ja będę miala delikatne ramiączko dookoła szyi by utrzymało biust. zrobią mi to w salonie.a biust podniesiony przez gorset nieładnie wygląda, tak doradziły mi panie w salonie.

Gość takie mam zdanie....
ja mam 65G i zamowilam suknie bez ramiaczek, za to z wewnetrznym gorsetem zapinanym na haftki z takiego elastycznego mocnego materialu i wszystko mi sie bardzo dobrze trzymalo wiec dziewczeta nie przesadzajcie!

Gość evvvunia
ja mam biust 75C/D i tez sie martwie jaka sukienke wybrac zeby dobtrze wszytsko utrzymało i zeby nic mi nie wyskoczyło podczas tanczenia ;p;p;p

Gość czarna koala
a przepraszam, te 65G to według angielskiej rozmiarówki? :)

Gość takie mam zdanie....
czarna koala - ale o co sie tobie rozchodzi kobieto? czy ty myslisz ze w Polsce nie ma takich rozmiarow? ha ha ha

Gość jaa noszę w zaleznosci
od stanika 65f lub 70 e (dla niewtajemniczonych mam w biuscie 92 cm :P a pod niewiele ponad 70) tez bede miala suknie z gorsetem, ale pod spod zaloze pewnie stanik bez ramiączek, podszyty silikonowymi tasmami zeby sie nie zsuwal. Tak naprawde to nie wiem jeszcze czy bede potrzebowala tego stanika, ale w momencie mierzenia sukni okazalo sie ze jest za luzna i bedzie trzeba ją trochę zwęzić, więc dowiem sie dopiero w maju. Ale stanik jakby co lezy i czeka;) poza tym tez mialam mozliwosc doszycia ramiączka na szyje, ale tak mi sie podobają suknie z golymi calkiem ramionami, wiec zrezygnowalam z tej szelki ;)

Gość czarna koala
ej, pytam się grzecznie po prostu :) bo jesli według angielskiej to nic dziwnego, a jesli według polskiej to moze wiesz gdzie mozna kupić ładne staniki w takich dużych rozmiarach?

Gość czarna koala
ale ja chcę ŁADNE... a w tych sklepach od większosci bolą oczy...

Gość jaa noszę w zaleznosci
to zostaje internet i allegro moje stanikowe zakupy przez allegro to w 95% sukces ;) dwa razy nie trafiłam i wystawiłam na sprzedaż. odzyskałam pieniądze :)

czy pod gorset bez ramiączek zakładalyście stanik bez ramiączek. Ja mam złe doświadczenia z takimi stanikami i się zastanawiam, czy może nie zakładac w ogóle, czy sa jakieś lepsze.

Gość agbr moze po prostu mialas
zly stanik!! stanik bez ramiączek musy byc na maxa scisliwy :)

Gość agbr moze po prostu mialas
haha no w sumie ;)

Gość karrabba
65 G to nie jest jakiś wielki biust ( ja mam 92-94 w biuście i nosze ten rozmiar) więc nie powinno być kłopotów z sukienką

Gość jestem zalamana
Ja mam 70J i tez sie zastanawiam co by tu zrobic. Podobaja mi sie suknie jednoczesciowe bez ramiaczek, gorsetu i spodnicy absolutnie nie chce ale bje sie ze w sukiencebiust bedzie wygladal albo obwislo albo bedzie sterczal za bardzo.

Gość ja tez myslalam ze bede wolala
suknie jednoczęsciową ale przymierzylam z gorsetem i spodnica i sie zakochałam :) dobry gorset ma fiszbiny pionowe i jest tak zrobiony, że musi trzymac nawet ciężki biust :)

niestety wydaje mi się, że gorset jeszcze bardziej uwypukla duży biust, przez co staje się on nawte większy niż w rzeczywistości....Duzy biust przewaznie załamuje gorset pod biustem i na brzuchu, przez co ten się fałduje co nie wygląda zbyt estetycznie. Widziałam dziewczyny z duzymi biustami i w gorsetach i w sukienkach jednoczęściowych, i zdecydowanie lepiej wyglądały te w jednoczęściowych, poprzez to, że materiał jest jednolity (tzn. nie odcinany na brzuchu, co np. robią gorsety) oraz 'przepływa' z dekoltu do pasa w miarę delikatnie-duży biust jest jakby nieoc schowany pod materiałem sukienki.

Ja zawsze kupowalam stanik 80D ostatnio dowiedzialam się ze mam tak naprawde 65-70 G-H w zaleznosci od rozmiarówki, cięzko jest naprawde znalezc dobry biustonosz :O, z suknią sie zastanawialam, i mysle ze wlasnie wybiore jednoczęsciową i wolalabym bez ramiączek ale to chyba nie wypali więc albo cieniutkie ramiączka albo takie grubsze koronkowe

Gość asca
ja miałam na mysli gorset od sukni jednoczęściowej. Dzis mialam sesję zdjęciową do prasówki, stąd to pytanie. Zdjęcia ukaża sie w magazynie o ślubach. Figure mam niezłą, więc się tym nie stresowałam, ale biust mam duży i niezbyt jędrny, rozmiar D, po karmieniu jestem. No ale już jest po sesji. Okazało się, że gorset ładnie trzymał. Polecam.

Ja mam biust 75E i miala suknie bez zadnych ramionczek i innych dupereli. Kiedy zmierzylam suknie, ktora byla na szyje, moje piersi bardziej sie powiekszyly, uwydatnily i wygladaly jak dwie scisniete buly :D. Zwykla suknia jednoczesciowa ktora miala wszyty gorset ze stanikiem okazala sie idelana. Piersi nie wyskakiwaly i pieknie lwygladaly. :)

Gość takie sobie to wszystko
olalla - dżizas ile można przezywać jedno glupie zdjecie????????

Gość Wiolka888
zalezy jak duży masz biust, ja dobrałam sobie gorset na ślub w Kris Line http://www.krisline.com/product,products,2,35.html. Spisał się świetnie, czułam się w nim bardzo komfortowo. Mężowi też się podobał :)