Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze po prostu

peeling z kawy

Polecane posty

Gość moze po prostu

czy ktos stosowal?-pomaga zwalczyc cellulit?

hej! ja stosowałam taki peeling w połączeniu z gruboziarnistą sola i oliwą z oliwek. jedno co mogę ci powiedzieć na pewno, to fakt, że skóra jest po takim zabiegu bardzo nawilżona (natluszczona) i zdrowo zarumieniona. ogólnie poprawia sie jej koloryt. cięzko powiedziec mi cokolwiek na temat jego antycellulitowego działania, poniewaz stosowałam go zbyt krótko, ale na pewno jezeli ktoś chce sobie szybko poprawic wyglad skóry oraz zrelaksowac sie aromatycznym masażem, to jest to coś dla niego:)

Gość kopkaa
nie liczyłabym tak bardzo na efekt antycellulitowy, ale z pewnością idealnie usuwa martwy naskórek i skóra po nim jest cudowna. Żadne sklepowe gotowce do kawowego peelingu nawet się nie umywają.

Gość elkaaaaaaaaaaaa
Ja robię tak- kawe mieloną ( 5-6 łyżek) zalewam odrobiną wrzątku, tak zeby powstała papka, do tego łyżeczka cynamonu i imbiru oraz oliwa z oliwek lub oliwka dla dzieci. Wmasowac w skóre, na koniec prysznic zimną wodą. Polecam.

ja tez to stosowalam i bylam b zadowlona :) a skora...marzenie :) ja robilam tak do szklanki sypalam ok 3 lyzki kawy (nie parzonej wczesniej, tylko taka od razu z torebki-bo wg mnie lepiej dzialala ;) do tego wlewalam oliwke dla dzieci, po zelu jakos mialam zaczerwienienia, a po oliwce skora od razu byla nawilzona super i gladka jak pupa niemowlaka :-D ;) wszystko mieszalam lyzka, zakladalam szorstka rekawice i masowalam cale cialo

Ja też stosowałam ten peeling przed ciążą bardzo często, działanie antycellulitowe potwierdzone :) robiłam też \"mumifikację\" z tego peelingu, a robi się to tak, że zamiast oliwy do kawy dodawałam krem antycellulitowy (obojętnie jaki byle był rozgrzewający, a nie chłodzący), smarowałam nim miejsca w których chciałam się upiększyć i na ta papke na skórze zawijałam folię spożywczą (tą taka w rolce długiej używana do pakowania potraw czy kanapek) i szłam do łóżka, wkładałam kilka par dresów, swetrów, nakrywałam się kołdrą i kocem i w takiej \"saunie\" siedziałam minimum godzinę - nawet dwie. To cholernie czasochłonne ale efekty były widoczne już po kilku dniach nawet!!

dzizas...ta wersja z kanapka odpada dla mnie , przy 2 malych dzieci to niewykonalne;) a tak a propos-co jesczze na celulit jest dobre? macie jakis sprawdzony preparat?

Gość moze po prostu
zrobilam wczoraj taki peeling-wsypalam kawe do kubka, troche soli i dodalam zelu pod prysznic. zaczelam masowac uda, brzuch i boczki, ale podraznila mi sie skora............. moze zamiast zelu dam oliwke. a jak dlugo trzeba to robic, zeby uzyskac widoczne efekty?

Gość moze po prostu
bo w ciazy zrobil mi sie widoczny celulit na udach-czy kawa pomoze?

zgadzam się,peeling z kawy to super sprawa. gorzej potem z domyciem łazienki,wszędzie kawa :D i troche drażni mnie zapach kawy,dość intenstywny... Ja zawsze wsypuje kawe do takiej metalowej miseczki,daje cynamon,oliwke lub jakiś żel na cellulit i troche wody żeby była fajna papka,potem masuje całe ciało a szczególnie uda i tyłek :) a po tym jakis mocno nawilżający balsam! skóra po tym jest jak u niemowlaka! polecam :)

Gość moze po prostu
u mnie skora byla nieco podrazniona, ale moze jak dodam oliwki, bedzie lepiej. zamierzam masowac sie codziennie, tylko przez jaki czas, zeby to dalo efekt?

Gość do wszysttkich...........
nie wiem, czy to daje efekty, ale sprobuje. uzywalam kiedys ten preparat na cellulit wyszczyplajacy rzekomo z Vichy, ale tylko kase stracilam-gowno dalo.

Gość jaaona
Szukałam trochę informacji w sieci nt peelingu z kawy (np. tutaj--> http://www.kawatopodstawa.pl/2012/11/peeling-z-kawy/) i właściwie wszędzie znajduję mega pozytywne opinie. Nie wiem tylko jak to jest faktycznie przy skorze ze słabymi naczynkami. Co prawda, nie mam jakoś bardzo widocznych naczynek, ale ogolnie są dosyć cienkie. Myślicie, że jak dodam mniej kawy, a np. więcej płynu do kąpieli (żeby był delikatniejszy) to nie podziała zbyt drażniąco?

tak sobie czytam i fajna sprawa z tym peelingiem, nie mam jakiegos cellulitu ale zawsze mozna skore troche "oczyscic" az wyprobuje :)

Gość anfa2
Studiuję kosmetologię i na cellulit polecam zabieg z czekolady...gorzką czekoladę rozpuścić w garnku,dodać jakąś przyprawę np.imbir,cynamon,ostrą paprykę (jeśli się nie ma uczulenia).Można przed tym zrobić piling z kawy,następnie wmasować w skórę i zawinąć na 20 min w folię,przykryć się kocem,później zmyć.Nawilża,odświeża skórę,poprawia samopoczucie;)

Gość Mariagi
ja z kolei piję bardzo dużo kawy, więc fusy zostawiam aż trochę podeschną; potem do szklaneczki i mieszam z oliwką dla dzieci. mieszankę wmasowuję w ciało - potem zimnym strumieniem wody spłukuje. czy na cellulit działa? trudno powiedzieć. Ale pewne jest, że żaden krem czy balsam dotąd nie sprawił, że miałam tak fantastyczną skórę. a co jest najfajniejsze - już po pierwszym użyciu widać i czuć ogromną różnicę :)

Gość gość
Ooo! Piling z kawy jest fantastyczny! Czy działa antycellulitowo - być może, ale przy długim i regularnym stosowaniu. Skora po nim jest mięciutka, natłuszczona i promieniuje - bo dobrze wymasowana jest ukrwiona, a co za tym idzie odżywiona. Te wszystkie czekolady i chemiczne środki są do luftu - tylko fusy z kawy! Najtańszy piling na świecie ;) Są tylko 2 minusy - dziwnie pachnie, no i brudzi wannę i prysznic dokumentnie- ale mimo tego - naprawdę polecam. :D

Gość gość
THALASSO PEELING od HB - spoko działa, robi różnicę, cera wygląda przy nim jak należy, ale to wszystko wymaga czasu. Mój przykład pokazuje, że systematyczność i odpowiednie stosowanie kosmetyków ma ogromne znaczenie dla efektu. A jak to wyglada u was?