Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolyyy

cos na gardlo!!

Polecane posty

Gość bolyyy

macie jakies sprawdzone domowe sposoby na bol gardla?? bardzo mnie boli nie na dole ale w miejscu polaczenia z nosem... strepsils nie duzo daja...moze pomozecie jakos??

Gość bolyyy
uppp

Gość płukać wodą z solą
smarować dentoseptem A, tym w małutkich buteleczkach, zagęszczonym.

wiem, że drastyczne ale sprobuj na noc czosnek lub zrób syrop z czosnku i cebuli z miodem lub cukrem

Najlepszy na ból gardła jest Tantum Verde - on dodatkowo znieczula. Albo kielicha se chlapnij.

Gość płukać wodą z solą
Tantum Verde i Hascosept (to to samo o róznych nazwach) to badziewo, które nie działa, no może przez pierwsze 30 sekund go czuć :-O Dodatkowo przy dłuzszym uzywaniu tego badziewia dostaje się uczulenia, o czym nawet pisza w ulotce i to jest prawda - ja już po kilku dniach uzywania się uczulilam na g.... Kiedyś był bardzo dobry srodek na gardło, bardzo skuteczny, CHINOZOL- ale ponieważ był skuteczny i bardzo tani, więc nie przysparzał handlowi wielkich dochodów, dlatego zniszczono jego produkcję. :-( Chinozol wystarczyło zastosować 2-3 razy i gardło całkowicie przestawało boleć.

Gość OROFAR
lub nowsze OROFAR MAX. Tabletki do ssania na gardło, zawieraja składnik znieczulający - lignokaine, którą w innej postaci stosuje sie przy zabiegach chirurgicznych. Mnie bardzo pomaga. Koszt ok 15-17 zł ale warto. Przynosiło mi to ulgę przy najgorszych anginach, tak poznałam te tabletki. Na "zwykły" ból gardła bez dodatkowych dolegliwosci pomoże na bank. Polecam.

Nie dajcie się, nie stosujcie chemii tak po prostu, nie zanieczyszczajcie swoich organizmów. Duże dawki witaminy C pomogą na przeziębienia.

wodki sie napij kieliszek. i serio mowie. ja tak robie, wypala wszystko, zabija robale i jest git

Gość www.stopcodex.info
Ascorutical Forte żeby się nie rozłożyć.