Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caterima

Pomóżcie mi mądre kobiety

Polecane posty

Gość Caterima

Proszę pomóżcie mi!Nie jestem jakąś kopniętą staraczką,ale niestety....jestem w ciąży.Masakra,bo absolutnie nie chcianej i nie planowanej. Problem polega na tym że nijak nie jestem w stanie policzyć który to tydzień. Ostatnią miesiączkę miałam ok. 20 grudnia, ta w styczniu już nie przyszła,więc pod koniec miesiąca zrobiłam test-negatywny.Prawie cały styczeń chorowałam,więc pomyślałam że przez to nie dostałam miesiączki.W lutym czułam się coraz gorzej, tydzień temu zrobiłam kolejny test,i kolejny i...oba pozytywne! Dlaczego ten pierwszy był negatywny??? Wiem że jest tu masa wariatów i prześmiewców,ale są też normalni mądrzy ludzie którzy pomagają...Proszę!

Gość Caterima
proszę!

Gość diamencik90
czasami test się myli, jedynym obiektywnym i dobrym xródłem w 100% jest ginekolog

Gość Caterima
a może było jeszcze za wcześnie,i dlatego nic nie wykazał? Kurcze,głupieję od tego!

Trudno powiedziec, lekarz moze ci powiedziec (mniej wiecej) na podstawie wielkosci dzidziusia. Ale i on moze sie pomylic o jakies 2 tyg.

Kiedy robiłaś pierwszy test, stężenie hormonu w moczu mogło być za małe, dlatego test Ci nie wyszedł. Tu masz kalkulator do obliczenia wieku ciąży. Musisz wpisać tylko datę pierwszego dnia ostatniej @ i średnią długość cyklu miesiączkowego: http://tnij.org/cyys

Mi też test nie wyszedł na początku ciąży, a byłam już gdzieś w trzecim tygodniu, także to się zdarza.

Gość caterima
Dziękuję!

Gość olkamariolka
albo tez jak robiłas 1 test nie bylas w ciazy i brak okresu był zaburzeniem po chorobie ,a w ciąże zaszłaś pozniej. jak chcesz wiedziec koniecznie ktory tydzien idz prywatnie na usg tam nie odnotowują zadnych twoich danych wrazie gdybys chciała usunać .

Gość caterima
Olkamariolka-------właśnie boję się jak cholera,bo się boję że gdzieś tam odnotują że jestem w ciąży,a rodzić nie mam zamiaru. Mam już arthrotec,a to można podobno stosować tylko do 9 tygodnia,więc tak czy owak,jeszcze się mieszcze.

Gość ojkaa55
spierdalaj z tymi swoimi zlodtymi myslami wiesniaro :O

Gość olkamariolka
w takim razie idz prywatnie na usg ,jest masa gabinetow jak zapyta nazwisko podaj inne i date urodzenia też wykuj na pamiec bo pytac moga a dowodu nie sprawdzaja bynajmniej mi nikt prywatnie nic nie sprawdza ,gdyby nawet to przeciez mogłas zapomniec dokumentow :P a po za tym przemysl jeszcze raz swoją decyzje i podejmij słuszną :)

Gość caterima
wiem, ale w mojej obecnej sytuacji to jedyna słuszna. Dziękuję ci olkamariolka,za radę a nie ocenianie.

Gość olkamariolka
z tego kalkulatora wynika ze przy 28dniowym cyklu bedzie teraz 8 tydzien :)

Gość caterima
Przeczytałam wszystkie możliwe artykuły,te za i te przeciw...boję się jak cholera,ale nie mam innego wyjścia...najwyżej szlag mnie trafi....

Gość olkamariolka
najlepiej przy uzyciu poproś jakąś kolezanke zeby z toba była albo chlopak :)

Gość caterima
może nawet mniej,bo ja mam cykl 30-32 dniowy...z resztą nigdy nie mam regularnie.

Jeśli użyjesz arthrotecu, to będziesz balansować na cieniutkiej granicy, bo ciąża nie jest bardzo wczesna.

Gość caterima
nie będę sama. I tak,cały styczeń faszerowali mnie antybiotykami,jakimiś świństwami przeciwzapalnymi,a przeciwgorączkowe to żarłam tonami...nie sądze żeby po takiej dawce chemi mialo szanse być zdrowe.

Gość gdzie to kupiłaś
ja też potrzebuję,ale nigdzie nie chcą sprzedać bez recepty.

Gość olkamariolka
tu mozna kupic http://www.womenonwaves.org/article-234-pl.html albo też na forach przeroznych wystarczy w google wpisac nazwe leku ,z tym ze tam jest masa oszustów. I zabezpieczajcie sie laski bo pozniej takie tragedie są :O

Gość caterima
Moja przyjaciółka kupiła mi w czechach. Cały czas brałam microgynon...ale jak widać nie zadziałal:((