Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bruni83

Ratunku!!!

Polecane posty

Gość bruni83

Bedac na studiach wyszlam za maz i zmienilam nazwisko,ale nie zglosilam tego faktu od razu w dziekanacie i poslugiwalam sie starym nazwiskiem piszac min.pisma do dziekana.Teraz na dyplomie powinnam miec nwe nazwisko i tu pojawia sie pytanie co robic by nie poniesc konsekwencji podac nowe nazwisko(choc juz poslugiwalam sie starym )czy uznac ze stan faktyczny i prawny sie nie zmienil i na dyplomioe miec panienskie.

Gość też tak zrobiłam
na dyplomie mam panieńskie

Gość Marta Żmuda
po prostu zgłoś to do dziekanatu, że zmieniłaś nazwsko - powinni wydrukować Ci aktualne nazwisko.

Gość bruni83
pytanie do "też tak zrobiłam"czy później np przy poszukiwaniu pracy nie było problemu tego rodzaju że daty się nie zgadzały?Bo ja po wyjściu za mąż zaczełam pracę i świadectwo pracy mam już na nazwisko męża i właśnie to mnie martywi,bo ewentualne zatrudnienie mogę przemilczeć ale szkoda mi to zrobić gdyż mogę pochwalić sie juz jakimś doswiadczeniem zawodowym,a tu chronologia mi sie zgadzać nie bedzie,bo studia sonczylam ze starym nazwiskiem a pracowac zaczelam juz z nowym.Myslicie ze to wyłapia?

Gość Marta Żmuda
chwila ... po pierwsze miliony osób jest w takiej sytuacji i nie robi krzyku :) jestes kobietą możesz sie hajtac i rozwodzic w trakcie obrony 10 razy. Nazwisko na dyplomie będzie takie jakie podasz w Dziekanacie do dnia wystawienia dyplomu, póżniej u pracodawcy dajesz xero tego dyplomu a w kwestionariuszu podajesz panienskie nazwisko. Pracodawca jesli nawet potwierdza autentyczność dyplomu dzwoni na uczelnię i się pyta czy Pani X o nazwisku A studiowała u was, jak Cie nie odnajdą to pracodawca moze podac pesel. Wyluzuj - jak byś nie zrobiła i tak będzie dobrze:)