Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosimooo

Kopenhaska START 25.02.2009

Polecane posty

Gość reactiva
do kokosimo-ile schodlas juz? Czy ktos ma juz doswiadczenia z ta dieta?

Gość reactiva
ile schudlas?-poprawka

Gość reactiva
Jedna dziewczyna napisala ze po tej diecie miala efekt jojo i nie zna nikogo kto by po niej nie mial. Co wy na to?

Gość kokosimooo
reactivia- tez czytala ten topic, hmmm... nie wiem, na tym forum jest duzo kobiet, ktore zachwalaja kopenhaska i nie mialy po niej jojo. Z reszta po kazdej diecie mozna miec jojo- taka jest prawda a kopenhaska podobno przyspiesza przemiane materii, zobaczymy. Nie wiem ile schudlam do tej pory, pewnie niewiele po to dopiero koniec 3. dnia, nie mam wagi ale zwaze sie pod koniec. Natomiast to co widze to plaski brzuch i chudsze uda- po prostu widze to az tak sie to zmienilo. Niestety nic sie nie ruszam hmmm.. dzis zrobie chociaz ze 100 brzuszkow, ale wiekszy wysilek przy tej diecie nie jest wskazany wiec nie chce przeginac, zaczne chodzic na silowni po diecie zeby nie pasc :)

Gość Anna 30
Dziewczyny jutro kończę tę dietę i raczej już jej nie powtórzę. 13 dni męczarni a ja schudłam tylko 3 kg. Nie wiem czy to dzięki tej diecie czy dzięki temu ,że oczyściłam sobie przed jej rozpoczęciem organizm ze złogów. Pamiętajcie, że wizualnie może się wam wydawać, że jesteście szczuplejsze, ale to przez to, że pozbywacie się wody , a nie tłuszczu.Pozdrawiam was i życzę wytrwałości, ale nie spodziewajcie się cudów.

Gość kakakarara
Anna a ile wazylas i przy jakim wzroscie? Ja np. pije przy tej diecie 2 razy wiecej niz normalnie, zmuszam sie do picia bo na codzien b. malo pilam zawsze, wiec jak niby t woda z organizmu mi ucieka? Wiem, ze to glupie pytanie no ale nprawde nie uwazam, zebym sie dowadniala- uzywam tez odrobiny soli codziennie bo bez soli nie moglabym tego wszystkiego jesc, na codzien tez malo sole, wiec watpie ze to wina odwodnienia organimu no ale nie wiem.. zobaczymy..

Gość Anna 30
Ja mam 165 cm wzrostu i ważyłam prawie 70 kg. Mi nie chodzi o odwadnianie organizmu, tylko o gospodarkę wodną jaka zachodzi w organizmie w tego typu wycieńczających dietach. Trzeba dużo pić i ja tak robiłam. Na pewno słyszałaś, że organizm często magazynuje wodę.

Gość kakakarara
Anna ale przestrzegalas calej diety? bo cos mi sie nei chce wierzyc... ludzie majacy nadwage (a Ty z 70kg to juz chyba lekka nadwaga przy Twoim wzroscie) duzo szybciej traca kg niz szczuplejsi, a na tej diecie jak sama mozesz poczytac laski w wiekszosci tracily po 5-8kg. Ja waze duzo mniej niz Ty a mam az 177cm wzrostu i mysle, ze 3kg to minimum jakie schudne na tej diecie. Moze czasami jednak pozwalalas sobie na male odstepstwa od diety?... nie wiem juz sama...

Gość Anna 30
Sorki, że dopiero odpisuję,ale mam urwanie głowy. W tej diecie nie jadłam tylko sałaty i szpinaku, a poza tym trzymałam się grafika. Naprawdę nic nie podjadałam( ja należę do osób które mało jedzą,więc nie wiem skąd ta nadwaga.....chyba z powietrza)Ja oczywiście się cieszę i z tych 3 kg, tylko zastanawiam się jak to utrzymać. Moja koleżanka schudła na tej diecie 4 kg, ale w ciągu miesiąca przytyła 6.Powiem ci ,że w zeszłym roku stosowałam dietę amerykańską i byłam bardziej zadowolona. Tyle, że tam nie ma nic gotowanego i myślałam, że przy tej pogodzie nie dam rady.

czesc dziewczyny !!! ja byłąm od 1go lutego na kopenhaskiej ( 2gi raz w życiu bo pierwszym razem wytrwałam jedynie do dnia 6go z racji, że byłą świetna impreza :) ) tym razem stosowałam wszystko jak w diecie, kawa czarna z cukrem rano, o 12 lunch i o 16 obiad, 2 litry wody, nic nie dodawalam ( musztardy, zmaian mięsa itd. ) nic nie zmieniałam, bałam się nawet ziółek na odchudzanie napić...miałam problem czy w diecie było 2/3 szklanki jogurtu czy 2 do 3 szkl. jogurtu ale wybrałam te 1sza werję z racji, ze nie byłam w stanie zjesc 3 szkl. jogurtu. Efekt schudłam z 3 kg, dodam ze nie maialam duzo do schudniecia mialam jakies 63 przy wzroscie 168 ale wszystko mi idzie w brzuch!nozki jak patyczki a brzuch jak u ciezarnej, po diecie starałam sie malo jesc ale brzuch wracal... od wczoraj jestem na norweskiej, tylko tu złamałam nieco jadłospis bo rano dwie słabe czarne, rozpuszczalne, bezcukrowe kawki muszę wypić, nie wiem czy to słuszne ale...norweska jest podobna ale głównie opiera sie na jajach i grapefruitach, jest tez miesko z surowkami, ryba itd. mam tylko problem z zupą jarzynową, bo jedna laska na forum o norweskiej zrobiła tak zupę jarzynową: jarzynka mrozonka+woda=gotowanie nastepnie wyrzuciłą jarzyny i wypila wode :/ sama nie wiem co o tym myslec.... efekt jojo...hm bywa przy tym gdy zmieniamy drastycznie diete.

Gość domi8
hej ja drugi dzien na diecie,wczoraj wieczorem troche bolal mnie zoladek z glodu ale przetrwalam to.Dzis moge zjesc owoc i przed chwila zjadlam duzego grejfruta,troche mi sie w glowie kreci ale zauwarzylam ze mam troche mniejszy brzuch i to mnie motywuje do kontynuacji.Ja tez myslalam nad tym jogurtem,i chyba zjem go na kolacje z szynka,mysle ze 3 szkl.jogurtu mozna niezle zapelnic zoladek.Zaraz ide na spacer z corka zeby dotrwac do 13.

Gość kokosimooo
Hej Dziewczyny! ja 4. dzien kopenhaskiej, ogolnie czuje sie nadal ok, wiem, ze jak dotrwam do jutra to bedzie luzik bo jutro jest duzo jedzenia hehe :) Anna30- kurcze to rzeczywiscie dziwne, gratuluje zawziecia w takim razie, ja dzis wyraznie widze szczuplejsze nogi- jak stukalam nogi ze soba to jeszcze tydzien temu nie mialam ani milimetra szparki miedzy udami a teraz mam z 2cm- choc obawiam sie, ze to moze byc tylko woda hmm.. No i w brzuchu bardzo wyraznie widze. Ja jakbym schudla chocby te 3kg na stale to by i tak bylo dla mnie duzo, moj cel to schudniecie 6kg i wtedy juz niczego nie potrzebuje, bedzie super. Padunia- niestety nic nie wiem o norweskiej, poczytaj na jakichs innych forach jeszcze moze, mnie w tej diecie przerazila ilosc jajek niestety. domi- dasz rade! posluchaj mnie- zjedz na obiad zamiast kurczaka te jogurty i szynke! A na kolacje zjedz kurczaka z salata! ja tak zrobilam i mozna zamieniac obiad z kolacja w tej diecie- bedziesz bardziej syta na noc :) Ja jadlam pol litrowy jogurt, wiecej nie dalabym rady. A wczoraj wieczorem np. nie zmiescilam juz slaaty na kolacje ale wmusilam w siebie choc pol porcji tej salaty bo w tej diecie trzeba jesc wszystko co jest! Pamietajcie- kazdy skladnik wspomaga spalanie, nie mozna nic pomijac w stylu- nie lubie szpinaku to go nie jem. A propos- jak ktos nie lubi szpinaku moze go zastapic brokulami :) ja tak wczoraj zrobilam. Ok- ide sie napic kawki bo dopiero wstalam i zaczac piekna sobote! Milego dnia Dziewczyny i powodzenia! Damy rade! :)

Gość domi8
ja sie boje poniedzialku bo jest malo jedzenia,ale wytrzymam.jednak zjem na obiad salate i mieso bo jestem strasznie glodna a na kolacje te jogurty

Gość kokosimooo
domi- no to ja wlasnie dzis przechodze dzien, ktorego Ty sie boisz :) Powiem Ci wieczorem jak bylo, ja tez sie go troche boje ale sie nie poddam!

kto zaczyna dietke od poniedzialku lub wtorku??pisac..razem lepiej ;)

Gość domi8
my juz jestesmy na dietce,a czemu od poniedzialku zacznij juz jutro

Gość domi8
Kokosimooo-zrobilam ta piers tak jak wczoraj mi radzilas i wiesz co ,ten trzeci kawalek zjadlam na sile bo juz bylam pelna i jestem w szoku bo wydawalo mi sie przed obiadem ze bede dalej glodna.Ale byla pyszna soli wogule niedodaje tylko przyprawy,a zawsze bardzo duzo solilam.Wody wypijam ok.1 litra niezmuszam sie do picia .pije tyle ile potrzebuje.A Ty masz chyba jutro salatke owocowa,z jakich zamierzasz owocow ja zrobic-

Gość kokosimooo
domi- mowilam :) super! ale postaraj sie jednak pic choc butelke wody 1,5l. dziennie, w tej diecie sa usuwane takze toksyny i jezeli ich nie wypluczesz woda, to zostana w Tobie a mozna sie przy okazji oczyscic, wiec postaraj sie choc troszke wiecej pic wody lub zielonej herbaty :) tak, mam dzis salatke owocowa lub- w innych wersjach diety- kompot z owocami i wlasnie nie wiem... pojde zaraz na zakupy i kupie po prostu owoc lub owoce, na ktore bede miala ochote, moze kupie swiezego ananasa... zjadlabym swieza soczysta brzoskwinie ale niestety nie ma w sklepach :( mam ochote tez banana ale nie jest polecany ze wzgledu na ilosc cukru i weglowodanow :/ wiec zobacze.. Z reszta chyba znowu sobie zamienie kolacje na obiad bo nie jestem teraz glodna wiec wciagne jogurt i owoca i tyle :) Powiem Ci jeszcze, ze ten plaster szynki (lub 2 cienkie) na tej diecie smakuja jak najlepsza rzecz na swiecie :D dlatgo postaraj sie o najlepsza jakosciowo szynke bo warto! ;)

Gość domi8
ja bardz lubie grejfruty /jak juz wiesz/ i jablka wiec pomysl na salatke juz mam.W innym topiku czytalam jak te dziewczyny narzekaja ,poczatek diety a one juz mowia o jo-jo.Ja postanowilam ,ze jesli przyzwyczaje sie do takiego jedzenia to bede to kontynuowac,dodam tylko wiecej owocow i salatki beda roznorodne ,a filet bedzie na przemian z ryba.13 DNI MEKI A 14 DNIA RZUCIC SIE NA ZARCIE TO BYLOBY BARDZO GLOPIE.I mysle ze te dziewczyny wlasnie tak robia. Wiesz mam wielka ochote napic sie kawy,ale chyba niewskazane to jest,napije sie wody z cytryna

Gość kokosimooo
ja wlasnie zaczelam sie zastanawiac nad moja dieta PO kopenhaskiej- i dorzuce po prostu sniadanie- grahamke z szynka i duza iloscia warzyw (papryka,salata,ogorki,rzodkiewki) lub np. jajecznica bez tluszczu z warzywami.. Na obiad czasem bede jadla weglowodany czyli jakis makaron, ryz lub kasze- makaron bardzo lubie :) ale jednak bez sosow na bazie smietany tylko raczej oliwy z oliwek i warzyw, pieczarek, z krewetkami itd. A na kolacje nie wiem wlasnie- najlepiej pominac weglowodany, czyli moze jakas salatka z pieczonym kurczakiem, szynka lub tunczykiem. W miedzyczasie owoce/warzywa i tyle- nie zamierzam sie katowac ale chce ejsc zdrowo i to co lubie. Na szczescie nie przepadam za slodyczami i nie pije napojow gazowanych. Niestety to co uwielbiam to kurczak z KFC i hamburgery w Burger Kingu :O mysle, ze raz na jakis czas sobie na nie pozwole, raz sie zyje i trzeba miec troche przyjemnosci z jedzenia :) A na pewno bedziemy jadly mniejsze porcje bo zoladek sie kurczy na tej diecie, juz sama to widze teraz po sobie.

Gość misiakówna
Witam :) Ja dziś jestem 6 dzień na tej diecie. Bywa ciężko, ale zawzięłam się w sobie i myślę że dotrwam do końca. Kiedyś stosowałam tą dietę i schudłam 5 kilo niestety wytrzymałam tylko 9 dni. Kilogramy mi nie wróciły, bo zmieniłam swoje nawyki i żołądek mi się skórczył tak , że wystarczały mi małe porcje jedzenia. Tak naprawdę jeżeli ktoś po zakończeniu tej diety rzuca się na jedzenie i je za dwóch to chyba logiczne, że przytyje podwójnie. Jutro czeka mnie ciężki dzień tylko pierś z kurczaka grilowana i nic :/ ale da rade. Ja muszę się przyznać, że mięso przy gotowaniu minimalnie solę, bo nie przeszłoby mi przez gardło takie bezsmakowe . Myślę, że ta dieta jest dobrym startem do dalszego odchudzania. aaa a jeżeli chodzi o sałatkę owocową to można kupić taką w puszce polecam :) Będę tu do Was zaglądać.

Gość kokosimooo
hej misiakówna :) witamy jak tam dzis dalas rade z taka porcja jedzonka? jaka rybe sobie zrobilas? Ja wlasnie wrocilam ze spaceru i przy okazji z zakupow, kupilam na jutro calego pstrąga :D i steka z udźca wolowego- chudziutki, pieknie wyglada :P Nie wiem tylko jak poradze sobie z pstragiem bo kupilam wypatroszonego calego :O nie wiem jak ja go oskalpuje i ogolnie utne mu glowe itd :| masakra, poprosze chyba jakiegos kumpla zeby przyszedl jutro i to zrobil bo ja raczej nie dam rady :/ Ale za to odkrylam cos fajnego do naszej diety- dzis zamiast salatki owocowej kupilam Duo Fruo Tymbarka- taka mala buteleczka z lodowki z owocami- sprawdzilam sklad- zero cukru, zero konserwantow, 100% owoce +wit. C i nic wiecej :) Fajny bo mozna zjesc na spacerze, na zakupach, w pracy itd. a nie trzeba nic przy tym robic, ja kupilam ananasowo-bananowy i do tej pory go popijam bo mi sie nei miesci :( W ogole jogurtu tez zjadlam tylko jedna szklanke bo wiecej po prostu mi nie wchodzi takze nastepne co zjem to dopiero kolacja, dobrze, ze dzis taka mala :) Aha- zamiast twarozku kupilam serek wiejski light 150 g- wyczytalam, ze wlasnie taki serek jest w oryginalnej kopenhaskiej a nie twarozek, wiec tym lepiej bo wole wiejski takze polecam jesli tez lubicie :) Domi jak tam kolacja? najedzonaś? ;)

Gość Ramka z Obrazka
reactiva Jedna dziewczyna napisala ze po tej diecie miala efekt jojo i nie zna nikogo kto by po niej nie mial. Co wy na to? ja ją robiłam dwa lata temu i nie mialam jojo, po niej zeszło mi ok.5kg, kiedy ja skonczylam chudlam dalej w rezultacie schudlam10-12kg :) ja polecem, ale namawiam do stosowania vitaralu lub czegos podobnego.

Gość domi8
wlasnie zjadlam szynke i pol litrowy jogurt,tak naprawde to niechcialo misie jesc tego.Ja mam gorzej bo mieszkam w niemczech i tu niema takich serkow i tych owocow Tymbarka ,no ale cos wyszperam.Kurcze wczoraj tak sie balam ze jest tak malo jedzenia w tej diecie ,a dzis juz mysle Jak jutro przelkne obiad i kolacje.dziwne to jest

Gość Ramka z Obrazka
"Wiesz mam wielka ochote napic sie kawy,ale chyba niewskazane to jest,napije sie wody z cytryna" Moim wypełniaczem w czasie głodu była kawa z mlekiem..właśnie .. nie zaszkodzilo, a pomoglo mi przejsc :) przez 12 dni, bo ja skonczylam wlasnie 12tego dnia.. stwierdzilam ze ten 13 dzien juz mi nie potrzebny:) no dobrze pomoge wam przez to przejsc, moze rowniez sama zaczne :) ale to ewentualnie od poniedziałku:)

Gość Ramka z Obrazka
A na kolacje nie wiem wlasnie- najlepiej pominac weglowodany, czyli moze jakas salatka z pieczonym kurczakiem, szynka lub tunczykiem. na kolacje, polecam białka węglowodany nie są zbyt dobre, gdyż węglowodany najdłużej się trawi, dlatego węglowodany wskazane są rano czyli śniadanie najwiecej, obiad mało, kolacje najlepiej wcale.

Gość kokosimooo
Ramka z obrazka- hej :) ja:A na kolacje nie wiem wlasnie- najlepiej pominac weglowodany, czyli moze jakas salatka z pieczonym kurczakiem, szynka lub tunczykiem. ramka z obrazka: na kolacje, polecam białka węglowodany nie są zbyt dobre, gdyż węglowodany najdłużej się trawi, dlatego węglowodany wskazane są rano czyli śniadanie najwiecej, obiad mało, kolacje najlepiej wcale. hehe no wlasnie jeszcze raz przeczytaj, co napisalam :) dokladnie to, co Ty :) Ramka a jak jadlas po diecie? bardzo sie pilnowalas? ile w ogole wazylas jak zaczynalas diete? mialas nadwage? Domi- a z jakiego miasta jestes w Niemczech? bo ja czesto bywam, wiec pytam z ciekawosci :)

Gość kokosimooo
zastanawia mnie jeszcze jedno, w 6. dniu diety jest na kolacje marchewka ale juz nie ma przy niej napisane, ze ma byc surowa i tarta... czy myslicie, ze stanie sie cos jak ja troche podgotuje na parze? Uwielbiam gotowana marchewke a surowej niestety nie :O Wiec moze chociaz w ten dzien bym ja sobie podgotowala bez wody nie wyplukujac z niej zadnych wartosci odzywczych przeciez.

Gość domi8
Monachium.A MI JAK NARAZIE PASUJE TAKIE MENU JAK JEST W DIECIE I NIEMUSZE NARAZIE PRZESTAWIAC PUKI SIE NIEZNUDZ.A JESZCZE 11 DNI.

Gość kokosimooo
Domi powiem Ci z mojego doswiadczenia, ze najgorszy bedzie 3. dzien jednak- mowie to nie zeby Cie zniechecic tylko zebys sie na to torche psychicznie przygotowala i wytrwala :) Po prostu nie ma miesa i to jedzenie doslownie "przelatuje" przez Ciebie. Nawet dzis- pomimo tego, ze nie ma miesa nadal jest jakos lzej pewnie dlatego, ze po wczorajszym dniu zoladek sie jeszcze bardziej skurczyl... Choc dzis to bieda maxa byla z tym żarciem :P Ale dobrze, ze jutro neidziela, mam nadzieje, ze nie ebdziesz miala za duzo zajec, wiec staraj sie odpoczywac i nie przemeczac fizycznie, zebys nie padla ;)