Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosimooo

Kopenhaska START 25.02.2009

Polecane posty

Gość kokosimooo
chodzilo mi o to, ze losos to po prostu tlusta ryba- ma 2 razy tyle kalorii co pstrąg czy sola i 20 razy (!!!) wiecej tluszczu niz w/w ryby przeze mnie. I tyle Ja sama dzis nie przestrzegalam dokladnie diety bo mialam na kolacje do befsztyka zjesc jeszcze salate i brokuly a juz mi sie nie miesci ani salata ani brokuly wiec tego nie jem :(

kokosimooo na ktorym ty jestes juz dniu?? Ja od jutra zaczynam..oby sie udalo :D

Gość kokosimooo
ja wlasnie zaczelam 6. dzien :) i niestety ale mam ogromna chec na napoleonke aaaaa :O:O:O ide zatem przespac chęci ;)

Witam was dziewczyny! Ja dzisiaj miałam ostatni dzień tej diety schudłam 7kg ważę teraz 98kg przy wzroście 167cm. I teraz boje się bo nie wiem co mam jeść chyba zrobię jakąś inną dietę Powiem wam że ten drugi tydzień strasznie mi przeleciał, nie miałam większych problemów z tą dietą. Zamieniłam szpinak na brokuły kawę z cukrem piłam ale nie mieszałam tylko na końcu ten cukier wypijałam bo nie lubie kawy z cukrem. sałatę jadłam z przytkanym nosem co do jogurtu to nie pije się 2 albo 3 szklanek, tylko dwie trzecie szklanki. mięso sobie robiłam na teflonowej patelni bez tłuszczu dużo lepiej smakuje. Jeżeli macie jakieś pytania piszcie Życzę Wam wytrwałości!!! 🌼 D A C I E R A D E!!! 🌼

Gość domi8
ja przed chwila zwymiotowalam marchewke,wogule to niemoge patrzec na jedzenie.Co mam robic,moze powinnam przerwac diete i jesc owoce ,bo tylko od nich nierobi mi sie niedobrze.

Gość kokosimooo
o kurcze domi :( jezeli zle sie czujesz to przerwij, jasne, nie ma sie co meczyc, zdrowie jet wazniejsze i dobre samopoczucie. Jak sie teraz czujesz? Moze jedz ta marchewke lekko podgotowana a nie surowa tarta... Ja 6. dzien i wiem, ze spokojnie go przetrzymam, zastanawiam sie tylko czy jutro dam rade na samym miesie :O

Gość domi8
teraz mi lepiej,ogolnie to dobrze sie czuje tylko po tej marchewce mnie zemdlilo.Teraz zjadlam salatke z owocow a jogurt zostawiam na potem bo niedam rady.Jeszcze nigdy tak malo niejadlam,a to dopiero 4 dzien.Narazie nierezygnuje,ale na sama mysl o miesie mi niedobrze,a jutro mam znow marchew.Kokosimooo-czy my nie wpadamy w anoreksje przez to jedzenie niedobre

Gość kokosimooo
domi w anoreksje to na bank nie, bo zdajemy sobie tak naprawde sprawe z tego, ze ta dieta jest niezdrowa- taka prawda, powiem Ci, ze ja wlasnie zjadlam dzisiejsza kolacje i pierwszy raz od rozpoczecia tej diety zaczynam sie powaznie zastanawiac czy jej nie przerwac :O Tzn. jadlabym juz mniej, zdrowiej itd. ale dzis przyszedl kryzys- po prostu juz nie mam sily odmawiac sobie wszystkiego, chcialabym zjesc choc troszke makaronu z jakims dobrym sosem albo choc kawalek gorzkiej czekolady, czy nawet banana :( Juz sama nie wiem, widze, ze chudne ale dzis jakos mnie to wszystko zdolowalo, dzis jeszcze wytrwam ale zobacze z jakim nastawieneim obudze sie jutro, jakos mi zabraklo motywacji a to juz półmetek ehhh

Gość domi8
ja tez mam ochote cos innego zjesc,dzis napszyklad zajrzalam do lodowki i te zeczy ktore jadlam wczesniej poprostu mnie odrzucaly i pomyslalam jak moglam to jesc.To znaczy ze naprawde zmieniaja sie nawyki zywieniowe,i moze warto wytrwac do konca.Niepoddawajmy sie teraz .Ja postaram sie jutro choc troche tej marchewki zjesc i miesa.i na obiad mam rybe z czego sie ciesze i brokula ,ale sdalaty zaczynam miec dosc

Gość kokosimooo
no ja wlasnie w 5. dniu nie zjadlam juz salaty bo nie moglam :| ani brokula :| zjadlam tylko rybe na obiad i mieso na kolacje. Dzis marchewke zjadlam juz ugotowana bo nie dawalam rady surowej :P ale tak poza tym to wszystko zgodnie z planem. Tez mi szkoda przerwac skoro juz tyle wytrwalysmy, w sumie juz teraz mysle, ze jednak sie postaram, ale jeszcze przed chwila byl dolek na maxa, gdybym miala w domu np. snickersa to juz bym go zjadla :D cale szczescie nie mialam... Ok, Domi przekonalas mnie, skoro Ty jedziesz dalej to ja tez. A wazylas sie juz? widzisz jakies rezultaty? Powiem Ci, ze jak patrze np. jak moi wspolloaktorzy jedza schabowego albo rybe w panierce to mnie tez odrzuca, dzis bylam na piwie ze znajomymi (ja oczywiscie woda z cytryna ;) ) i tez zupelnie na to piwo nie mialam ochoty a normalnie lubie. Wiec moze warto wytrwac, w moim przypadku za tydzien o tej porze juz bedzie po wszystkim w sumie... A w ogole jak masz na imie? :) Bo ja Dominika :)

Gość domi8
ja Dorota-Wiesz mnie motywuje to ze juz kilka razy probowalam jakis diet ale wytrzymalam 1-2 dni ,niewidzialam zadnych efektow wiec jadlam spowrotem,najgorsze ze moj maz wiedzial o tym ze sie odchudzam a na drugi dzien widzial jak wcinam zapiekanke.Wiesz jak mi bylo glopio potem.A teraz nic niewie,tylko wczoraj na basenie powiedzial ze jakos schudlam i brzuch mam mniejszy.Kurcze jaka bylam szczesliwa.Tym razem mu pokarze ze moge to zrobic.Wagi niemam.ale spodnie sa troszke luzne juz.

Gość Ramka z Obrazka
domi, jak przyżadzasz sobie mieso? jesz bezfsztyk czy fileta. marchewki nie musisz jesc, zjedz cos co lubisz np. pomidor ogórek. Tymbardziej że marchewka bez jakiegos tluszczu nie jest nic warta. Ja osobiście nie wyobrazalam sobie jesc marchew jako pierwszy posilek. ja jak skonczyla diete to nie moglam patrzec na jogurty, zreszta niespecjalnie teraz za nimi przepadam

Gość domi8
ja jadlam do tej pory fileta,w ziolach ,zamiast soli urzywam czosnku granulowanego.pieke w piekarniku.Jutro zrobie wolowine,mam zamiar ja zostawic na noc w ziolach w lodowce to bedzie jutro smaczniejsza

wiesz ci uzyj troche soli.. sol jest niedobra w zbyt duzych dawkach, ale jest wskazana niedosc ze jest to bardzo restrykcyjna dieta to jeszcze bez smaku, dlatego osobiscie robilabym możesz też kupić przyprawe do wołowiny, lub gyrosa:)

ehh ja sie zastanawiam czy nie przerwac diety... dodam ze schudlam juz 3.5 kg

Gość kokosimooo
ja dzis przerwalam diete. Nie dlatego, ze nie wytrzymalam. Swiadomie przerwalam i stwierdzilam, ze juz nie chce tak dluzej :) Na diecie bede nadal ale po prostu bede mniej jadla, zdrowiej, zero slodyczy, smazonego, fast foodu itd. No i zero weglowodanow po 15 i przede wszystkim: duzo sportu! :D Jesc za wiele mi sie nie chce, wiec jest super i doceniam teraz smaki bardziej niz przed dieta. dieta na pewno dala mi duzo, mysle, ze sie troche oczyscilam, zmniejszylam zoladek, schudlam i inaczej patrze na jedzenie- takze nie zaluje- ale stwierdzilam, ze na niej juz dluzej nie chce byc, tak poczulam i tyle. Ale Wam dziewczyny zycze powodzenia, dziekuje za towarzyszenie mi w tych nie zawsze latwych w chwilach i dzieki za wsparcie! :) I walczymy dalej- tylko ja juz troche lagodniejszymi metodami. A wiosna idzie:)

Gość Magnoliaa
Widze, że temat jakiś czas temu stanął. Zamierzam zacząć kopenhaską od poniedziałku 30. 03. 09 akurat skończy się przed świętami więc pewnie mniejszy zołądek tez mniej przyjmie w święta :) Kiedys już byłm na tej diecie i schudłam 8kg, wytrwałam 12 dni. Było to jakies 3 lata temu. Ktoś się przyłącza ?? ;) pozdrawiam

Gość kasia0410
czy ma ktos ochote kontynuowac ten watek? zaczelam ta diete i jestem 1 dzien. czytalam wczesniejsze posty i bardzo mi pomogly z motywacja i wyborem produktoe. dzisiaj jadlam szpinak niby ladnie pachnial, zrobilam go na parze i podsmazylam pozniej z czosnkiem na patelni. nie mialam cytryny wiec nie skropilam jednak zastanawiam sie czy z cytryna bylby smaczniejszy..na szczescie jutro szpinaku nie mam ale mysle nad zmiana na brokuly.. czy ktos sie do mnie przylacza?