Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunda212

Cesarskie cięcie - tak bardzo się boje...

Polecane posty

Gość kasiunda212

Już wiem ze będe miała cesarke. Ja nie moge znieść widoku krwi, w ogole jak sie zranie to przeżywam przez 3 dni. A ja mam mieć blizne??? Tak sie boje ze juz o niczym innym nie mysle...

Gość n125
nie ma się co bać ,inne płacą żeby mieć cesarkę żadnej krwi nie będzie widać

Gość toaleta publiczna
nie bój sie kochana. niektóre świadomie wybierają cc. poza tym blizna jest naprawde nisko i jej nie widać :)

Gość kasiunda212
Tak dziewczynki... Ale boje sie tez co będzie pozniej. To pierwsze wstanie z łóżka, to że nie bede mogła zbyt wiele robić, i ze pozniej to tez bedzie bolało. Miesiąc po porodzie wychodze za mąż i chcialam solarium, a to przeciez rana bedzie sie goiła i w ogole...

Gość ej no
hmmmm Ślub w czasie połogu :o - nieźle to zaplanowałaś....Ļówodzenia życzę - bo będzie Ci potrzebne.

Gość ej no
miało być powodzenia.

szczerze to nieciekawie że masz tylko miesiąc do ślubu po narodzinach dziecka. Dokładnie nie wiem jak to jest przy cesarce ale mięśnie brzucha chyba jeszcze tak do końca nie będą gotowe by wywijać przy tańcu. No ale może się mylę

Miesiąc po cesarce będziesz mieć brzuch jak w 4-5 m-cu ciąży. więc jak Kupwałaś sukienke? Czy może jeszcze nie masz? A wstać trza na drugi dzien i nie myśleć o bólu im bardziej będziesz marudzić tym dlużej Cię będzie bolało, niestety trza rozruszac. Ja jak leżałam to pielęgniarki kazały wstawac, były dwie takie paniusie co ojej ojej jak boli i jak wychodziłam w 4 dobie to one jeszcze leżały, bo najgorzej wstać pierwszy raz... Powodzenia

Gość hi..**
no wlasnie ja juz sama nie wiem czy pomeczyc sie te kilka godzin porodu silami natury czy pozniej przez pare tygodni chodzic cala obolala :O:O chyba jedna urodze sn

Gość po sn tez boli
moze nawet czasem bardziej

Gość ej no
po porodzie sn, tygodniami boli krocze po nacięciu...... ja tam jestem zwolenniczką naturalnych porodów.

Ja mialam cesarke.W piatek o 15 mialam operacje a wstac sama musialam juz w sobote o 6:00 rano.Mala wazyla 4500kg,nie mialam pomocy,ani podczas pierwszego wstawania z lozka,ani pod prysznicem..jakos dalalm rade.Ipamietaj,zeby nie marudzic tylko zacisnac zeby i wstawac jak trzeba bedzie,duzo misisz potem chodzic zeby rozruszac sie troszke,bo im dluzej lezysz tym pozniej wyjdziesz ze szpiatla.Jesli bedziesz miala kaszel czy bedziesz kichac to jest na to dobra rada:Wez mala poduszke,koc zlozony czy cos w tym stylu i przyloz sobie na miejsce rany..tak jakbys to miejsce miala unieruchomic,to pomaga troche,nie boli tak bardzo kiedy kaszlesz..bo nie ma co sie czarowac,rana boli,nawet ciezko sie wyprostowac,chodzilam po korytarzu szpitalnym przygarbiona jak staruszka:)Podczas cesarskiego ciecia nie widac nic:)zadnej krwi i nic z tych rzeczy:)Miejsce naciecia calkowicie sie zagoilo i przestalo dawac znac o sobie ok 8 miesiecy po cc.Miesiac po cc to ja bylam jeszcze w amoku:)Rana bolala,bylam zmeczona i padnieta,jak kazda mama w taki okresie:)

Gość pigula87
miałam cesarkę i nie wspominam tego źle, oczywiście nie było to na moje życzenie. racja,że trzeba odrazu rozruszać bo wtedy szybciej przestaje boleć. najgorsze były pierwsze 3dni,żeby wstać,iśc do łazienki itp. potem było coraz lepiej. po około 2tygodniach byłam w zupełności sprawna,nic mnie już nie bolało, po cesarce została tylko blizna,która już po 2latach jest bardzo słabo widoczna. także nie bój się będzie dobrze! trzeba tylko wziąść się w garść i nie użalać się,że to mnie boli tamto..

Gość kasiunda212
dzięki laski... Niestety musze miec cesarke bo mam problemy ze wzrokiem... A co do ślubu to tez za wiele nie mam do powiedzenia bo terminy są tak zajete ze musielibysmy czekac z 2 lata hehe... Pojutrze jade do mojego lekarza i zobaczymy co mi powie... Czyli tanczyc nie będę mogla po 1,5 miesiącu od porodu???