Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda....

Co na przekąski dla dziecka?

Polecane posty

Gość młoda....

Mam 15 mies dziecko. Juz nie wiem co dawac jej na prekąski czy smakołyki. W sumie to ja staram sie nie dawać jej słodyczy i za dużo czekolady.

Gość ta.........................
a po co te przekąski? Dawać główne dania z deserem na obiad i wystarczy. A jeśli juz koniecznie to owoc jakiś. No - chyba że chcesz je utuczyć jak wieloryba jakiegoś

mogą być np. wafle ryżowe, petitki chrupki kukurydziane,. mój synek lubi bułki mleczne

Gość Ratunkuuuuuuu
Wafli jeszcze nie dawałam więc spróbuje. Nie chodzi mi o to zeby utuczyć dziecko tylko troszke urozmaicić. między śniadaniem, obiadem i kolacją jest troche czasu więc na przekąske coś by sie przydało. A nie chce jej dawac w kólko tego smego.

Czyli pewnie chodzi Tobie o II śniadanie i podwieczorek. U nas na drugie śniadanie najczęściej jest to owoc,płatki z mlekiem,czy takie bułeczki mlecze. A na podwieczorek kisiel,budyń,owoce ,jogurt itd.

Gość ta.........................
skoro tak uważasz, to niech przegryza owoc. Nic się nie stanie jeśli nie będzie cały dzień pogryzało i przyzwyczai się do głównych posiłków. Jeśli już to owoc. Żołądek nie musi być cały czas pełny. Na przyszłość nawyk jak znalazł :)