Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka pytajaca sie magda

Bol podbrzusza i skurcze

Polecane posty

jestem w 16 tc i tak jak w tytule od par dni od czasu do czasu pobolewa mnie podbrzusze i czuje skurcze tak 3-4 dziennie. Wiem, nie duzo, ale zastanawia mnie czy jest to normalne i spowodowane tym, ze np. macica unosi sie do gory czy jednak powinnam udac sie poloznej? Dodam, ze mieszkam za granica i tutaj chodzi sie do poloznej.

zadna z was nie wie?

nie wiem za którą granicą jesteś :P ale np. w Norwegii to mówią: dopóki skurcze nie są bolesne lub regularne, to wszystko ok. A podbrzusze to może boleć, bo się więzadła rozciągają. Najwyżej kup sobie w aptece jakiś preparat magnezu, ale jeśli się bardzo przejmujesz, to idź do położnej. Stres jest pewnie bardziej niebezpieczny, niż te dolegliwości. I przede wszystkim - nie wierz we wszystko, co przeczytasz na kafe :P

Jeżeli coś Cię niepokoi to chyba zawsze lepiej to skonsultować, prawda?

do lekarza idź bo to może byc nic, są skurcze przepowiadające, ale chyba jak na 16 mies to zawcześnie

Gryzzelda, mieszkam w Holandii i tu mowia dokladnie to samo: "skoro nie ma krwawien i plamien to wszystko ok". Nie stresuje sie jakos bardzo, bo w zasadzie wiem, ze kiedy rozciaga sie wiazadla to to tez sie odczuwa, ale tak mnie zastanawialo czy te rozciagajace wiazdla odczuwa sie jako skurcz w podbrzuszu (tak jak mam ja), czy jakos inaczej np. po bokach. Hally - to prawda, ale polozne tutaj inaczej podchodza do ciazy niz w Polsce ginekolog, wiec tak jak napisalam dopoki nie ma plamiec mowia, ze jest wszystko ok...