Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka1221

szukam przepisu na dobry tort?!

Polecane posty

Gość majka1221

szukam dobrego przepisu na tort- ma ktoś coś?!

Gość makkokoskawa
Pieczesz biszkopt makowy, wkładkę kokosową i przekładasz wszystko masa kawową :-)

Gość majka1221
Dzięki za podpowiedzi, biszkopt to jakoś upiekę, ale chciałam coś nowego jeśli chodzi o masę

Gość dobre masy
do tortów są z dr oetkera takie na bazie śmietany robiłam pyszne

Gość majka1221
tak sądziłam,że najlepiej to chyba spróbować tym razem z gotowej masy, ale na tort to trzeba chyba ze dwie takie torebki

Gość chuda_ jak_ słomka
te masy dr oetkera są w trzech smakach, ja jak robiłam tort dla syna na urodziny użyłam śmietankową czyli białą i malinową różową i zrobiłam tak że do środka zrobiłam jedną warstwę białą, drugą różową a na wierzch białą i dekoracje różowe, był bardzo ładny o smaku nie wspomnę bo to po prostu niebo w gębie :-) te masy są przepyszne musiałam gonić rodzinkę bo mi w czasie robienia tortu ciągle ktoś palucha do miski wkładał, a jak nikt nie patrzył to sama podjadałam :-) :-) :-)

torty z linka powyżej śliczniuchne niestety u nas chyba jeszcze nie ma sklepów z dekoracjami do tortów(bynajmniej ja na taki nigdzie nie trafiłam) w UK pełno jest takich sklepów, można tam kupić m.in. gotowe "arkusze" z lukru w całej palecie kolorów i jest całe mnóstwo innych dodatków -zwierzaczki, kwiatuszki, postacie z bajek itp więc mając takie dodatki zrobienie podobnego torcika nie byłoby wielką sztuką, a efekt końcowy zależałby tylko od wyobaźni:-) żałuję, że nie zrobiłam sobie zakupów w tym sklepie, oj baardzo żałuję... też za kilka dni muszę upiec torcik i szukam weny z czego go zrobić i jak udekorować na tą chwilę moja koncepcja wygląda następująco: upiekę biszkopt,do tego jeden placek na bazie białek ze zmielonymi orzechami i odrobiną mąki i do tego przydałby się jakiś krem orzechowy,zastanawiam się czy pasowałaby do tego kremu pokruszona beza? boki na pewno obsypię pokruszonym karmelem z orzechami, ale na dekorację góry nie mam zupełnie pomysłu😭

Topik jest z 2009, autorka zdążyła upiec ten tort, zjeść i dawno o nim zapomnieć. Ale reklamę fixu można wrzucić absolutnie wszędzie, a co :P :P :P

Gość ten pająk z tortlandii
może byc przecież poczciwy kopiec kreta z nogami i oczami co do dekoraacji cukierniczych, zaraz poszukam linka :)

Gość przyszła - obecna mama
A ja polecam bardzo prosty i nie mogący się nie udać krem cappucino z tego ciasta: http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/Kostka-Cappucino.html Ostatnio zrobiłam to ciasto w formie tortu - przepyszzzzne, a masa jest leciutka, idealnie gładziutka i mmmmmmmmm niebo w gębie. Nawet miałam jakąś dziwną śmietanę, która mi się nie chciała za skarby świata ubić na sztywno, wlałam więc taką jaką zdołałam ubić za 25 min:), następnie wrypałam masę do lodówki na 15 min i krem wyszedł jak trzeba:), także nie ma takiej opcji by coś tutaj nie wyszło:)

Gość Jadwigaa
A nie lepiej zamówić z cukierni ? W dzisiejszych czasach rzadko się zdarza że mamy czas na pieczenie, gotowanie itp. Dlatego jak mam w domu jakąś uroczystość to torty zamawiam zawsze z http://e-torty.pl/ Poleciała mi ich moja koleżanka i na prawdę muszę przyznać że to najlepszy wybór. Tak dobrego tortu dawno nie jadłam. Jeśli nie macie pomysłu co upiec to polecam właśnie tą cukiernię.

Gość tajemnicekuchnipl
Świetne i niezwykle ciekawe przepisy znajdziecie na blogu tajemnicekuchni.pl . Zachęcamy do odwiedzenia strony.

Gość gość
ja osobiście nie mam niesesty talentu do robienia tortów, ale moja rodzina zawsze zamawia na urodziny, komunie itp. Imprezy tporty z cukierni Łukasza szachty z Katowic www.cukierniatortykatowice.pl smakuja zupełnie jak domowe, nie są mdłe no i ładnie wyglądają ;)

Gość gość
jakiś czas temu byłam na przyjęciu weselnym na którym było serwowane m.in. ciasto marchewkowe. Nie spodziewałam się że może być tak pyszne. Oczywiście dowiedziałam sie kto czyni takie cuda, dziewczyny maja nawet swoja stronke domowe-wypieki, wiec przy najblizszej okazji skorzystam z ich przepisów albo po prostu coś u nich zamówie.

Gość gość
Jeżeli szukacie inspiracji na ciekawy tort, to polecam www.pieceacake.pl lub po prostu www.kawalciacha.pl: smaczne przepisy i filmy instruktażowe.

Gość gość
Teraz panuje moda na oryginalne torty w fantazyjnych kształtach, zwłaszcza dla dzieci, ale jeśli myślicie o wykonaniu czegoś bardziej eleganckiego np. na wesele, to warto użyć złota lub srebra jadalnego. Ja prowadzę cukiernię i do tortów i innych wypieków czasem dodaje takie rzeczy. Złoto i srebro jadalne można zamówić np. od firmy Edan http://edan.krakow.pl/ z Krakowa.

Gość gość
Według mnie najlepszy tort to taki nasączany kawą i udekorowany na koniec pyszną bitą śmietaną! Nie wyobrażam sobie lepszego  Tylko zakupcie dobrą śmietanę, aby na 100% się mocno ubiła. Ja zazwyczaj korzystam ze śmietanki 36% od ROTR https://sklep.rotr.pl/smietanka – jest super.

Gość kaśkakk
Według mnie lepiej jest zamówić tort bo często jest tak,że pod wpływem emocji ciasta nie wychodzą :) Mi w takim przypadku pomogli oni https://e-torty.pl/ . 18-naste urodziny mojego dziecka uratowane

Piekę biszkopt, przecinam, przekładam najlepiej jakimś lekko kwaskowatym dżemem, a później robię krem z marscapone i śmietany 30% :)