Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaniepookojonaa

termometr paskowy

Polecane posty

Gość zaaniepookojonaa

moje dziecko cale popoludnie bylo strasznie marudne i rozgrzane troche. zmierzylam jej temperature paskowym termometrem na czolo i pokazalo 39.5.... dwa razy powtarzalam pomiar, bo nie moglam w to uwierzyc, poniewaz pierwszy raz u malej taka temperatura-ale kataru, kaszlu nie ma... w sumie zabki jej wychodza-ma juz 2, ale wczesniej nie bylo problemu z goraczka... sasiadka dala mi swoj elektroniczny termometr i ten wskazal 37.4-rowniez mierzylam 2 razy a potem przylozylam moj i pokazal znow 39.5... polozylam malej oklad zimny na czolo, ale zaczal sie placz i wyginanie... dalam jej wiec syrop przeciwbolowo-przeciwgoraczkowy, zjadla kilka lyzeczek budyniu i teraz spi. nie rozumiem, skad takie rozbieznosci w wynikach pomiarow.

Gość zaaniepookojonaa
bardzo prosze o opinie na temat tego termometru-pani w aptece bardzo go zachwalala-ze jest wygodny i szybki w pomiarze. sasiadka tez nie ma pewnosci co do swojego, elektronicznego termometru, gdyz kilka razy mierzyla dziecku rteciowym i wyniki sie roznily...

Gość zaaniepookojonaa
bardzo prosze o opinie. jaki termometr polecacie?

Gość jest w google
ten askowy jest do d... nie przemyjesz spirytusem i już źle wskazuje. Uważam, że najlepszym termometrem na rynku, którym można szybciutko zmierzyć dziecku temperaturę jest elektroniczny termometr do ucha. Wkładasz końcówke do uszka i natychmiast wyświetla się ile

Najlepszy na pewno rtęciowy, najpewniejszy chyba. Ale ciężko dziecku zmierzyć pewnie. Mój elektroniczny w miarę nieźle mierzył, ale te paski na czoło podobno taki przybliżony pomiar dają. Ale dlaczego aż taka rozbieżność to nie mam pojęcia, któryś musi być zepsuty. Spróbowałabym na pewno z trzecim. Jeśli jest wysoka gorączka to trzeba to kontrolować.

Gość dufy
polecam Ci termometr elektroniczny, jest wg mnie bardzo dobry mierzy temperaturę szybko i dokładnie, pamiętaj jednak że jeśli mierzysz dziecku temp. w pupie to odejmujesz 5 kresek. Natomiast termometr paskowy nie jest dokładny i dlatego ta różnica w temp. Nam pani w aptece odradzała taki termometr, bo mówiła ze on nie pokaże dokładnej temp , pokaże np że dziecko ma 38,5 a tak naprawdę będzie mieć np 37,5

Gość jest w google
te termometry do ucha używane są w szpitalach. Koszt spory, bo w zależności od firmy 200-250 zł ale naprawdę super wynalazek

Gość dufy
i taka temp to może byc jak najbardziej od ząbków.

Gość zaaniepookojonaa
dzieki dziewczyny-mala sobie ladnie spi, syrop jej pomogl. moze to na zabki. wczesniej nigdy nie miala goraczki, a ma 9 miesiecy. dlatego troche spanikowalam.... apetyt miala dzis jak zwykle, oznak przeziebienia nie ma. wczesniej na zabki tez nie miala temperatury.

Gość zaaniepookojonaa
mam rteciowy, ale nie dziala-maz tak nim wstrzasnal ostatnio, ze rtec nie chce podchodzic.

Gość uwaga_uwaga _uwaga_
malutkim dzieciom nie wolno mierzyc temperatury termometrem rteciowym!!! sa one bardzo niebezpieczne! nawet w szpitalach juz je pomalu wycofuja i ostatnio w tv mowili ze w ogole maja zniknac z polskiego rynku bo nie spelniaja unijnych norm bezpieczenstwa!!

Gość moze po prostu
moze i wycofuja, ale przez iks lat sie je stosowalo, ty pewnie tez mialas mierzone jako dziecko w dupce-ja tez mialam i mojemu dziecku tez tak mierze i nic zlego sie nie stalo.

Gość uwaga_uwaga _uwaga_
malo tego, lezalam rok tem w szpitalu i tez mi takim mierzyli !!! :o jednak teraz wycofuja wiec cos musi byc nie tak prawda? jestem w ciazy i chodze na zajecia do szkoly rodzenia i polozna powiedzila ze pod zadnym pozorem nie kupowac dla niemowlecia termometru rteciowego i tak tez zrobie, zwlaszcza jak opowiedzila nam historyjke o dziecku ktoremu taki termometr zbil sie w dupce :( ja tam nie zamierzam ryzykowac wole wydac kilka zl wiecej,( bo tak naprawde za kilkanascie zlotych mozna juz dostac elektroniczny w aptece) i byc spokojna podczas mierzenia, ze nic sie maluszkowi nie stanie i pomiar przez to ze szybki bedzie dla niego mniej stresujacy. wy oczywiscie zrobicie jak zechcecie. Pozdrawiam :)

termometry elektroniczne, szczególnie te tańsze często zaniżają, stąd rozbieżność. Dla pewności spróbowałabym zmierzyć rtęciowym-jeśli mała sobie da

termometry elektroniczne, szczególnie te tańsze często zaniżają, stąd rozbieżność. Dla pewności spróbowałabym zmierzyć rtęciowym-jeśli mała sobie da

Gość magda pe el
ja mierzyłam małej temperaturę paskowym, ale gdy trafiła do szpitala i porównywałam pomiar z rtęciowymi, okazało się, że ten paskowy jest kompletnie niewiarygodny...

Gość gość
termometr tylko rtęciowy, elektroniczne są do d... nawet te za 200-300 zł. Mam za taką kwotę i różnica w pomiarach jest nawet do 4-5 st. (raz 35 a za chwilę 38,5) a względem rtęciowego to się nawet nie umywają.

Gość gość
Dobrze działa strona http://rankingtermometrow.pl/ można dodawać tutaj swoje głosy na temat konkretnych modeli termometrów. Już sporo ludzi zagłosowało i mniej więcej widać co jest polecane a co niekoniecznie.