Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozemocjonowana

brzuszek

Polecane posty

Gość rozemocjonowana

Napiszcie mi proszę czy w 4 miesiącu widać już brzuszek?

Gość astkaaaaaaaaaaaaaaa
mnie się zaczyna 4 i u mnie widać że jest gruby hihi

Gość zaaniepookojonaa
ja mialam juz bardzo duzy brzuch. zreszta juz jak bylam w 9 tyg i kupowalam w sklepie sweter, sprzedawczyni stwierdzila-o pani w ciazy.........

Gość rozemocjonowana
pytam, bo w lipcu mam ślub i mam już sukienke chcielibyśmy się z narzeczonym starać o dzidzie ale chyba jeszcze z miesiąc się wstrzymamy co o tym sądzicie? tzn. o tym widocznym brzuszku

Gość ja jestem w 4 miesiacu
dokladnie koncowka 16 tygodnia i u mnie widac brzuszek tak od 15 tc. Zawsze bylam szczupla (nie chuda), ale brzuch mialam plaski, a teraz juz taka mala pileczka i widac wyraznie ;), takze jak masz slub w lipcu to jeszcze poczekaj ze staraniami tak do kwietnia / maja

u mnie bylo widac juz w 3 miesiacu, a teraz jestem w 5 i mam ogromny brzuch, wiec to zalezy od organizmu

Gość rozemocjonowana
właśnie w dzień ślubu (oczywiście gdyby udało się odrazu bo taką wersje tu zakładam) byłby wg moich obliczeń 16tc byłabym w siódmym niebie gdyby szybko się udało zajść, wiadomo różnie bywa ale w związku z sukienką musze założyć taką ewentualność ja również jestem szczupła, może nawet bardzo (ale to już takie geny) więc moge się powrównać z Tobą

ja jestem w 12 tyg i już brzuszek zaczyna być widoczny... a mam koleżankę, która biorąc ślub była w 22 tygodniu ciąży i NIC nie było po niej widać. może dużo zrobiła sukienka, bo dobrały jej w salonie taki model, że trochę maskował brzuszek. goście, którzy nie wiedzieli o ciąży nie domyślali się co jest grane ;) to sprawa bardzo indywidualna, zależna od budowy ciała kobiety i od tego jak tyje.

Gość rozemocjonowana
no tak, tego nie da się tak do końca przewidzieć w sumie wydawało mi się, że u osób szczuplejszych później widać brzuszek ale albo się myliłam albo to żadna reguła no cóż jeszcze poczekam chyba tak żeby wyszedł co najwyżej trzeci miesiąć, no chyba że i wtedy zdarzają się już dosyć widoczne brzuszki ale nie wydaje mi się właściwie sukienka nie jest bardzo dopasowana w sensie obcisła

Gość vnnnnnnn
czemu juz chcesz sie starac o dziecko?i masz dylematy czy w sukienke sie zmiescisz?

Gość rozemocjonowana
chcemy już mieć dziecko, jest to świadoma decyzja, do której oboje dorośliśmy pare razy już kochaliśmy się bez zabezpieczenia w czasie kiedy nie mieliśmy jeszcze nic wielkiego pozałatwianego na ślub i wesele. Ostatnio wstrzymaliśmy się z tym. Teraz zastanawiamy się kiedy znowu zacząć Dlaczego tak nam się śpieszy? Raz że chcemy, dwa nie wiadomo ile starania potrwają

Gość vnnnnnnn
bylo sie wstrzymac z kupnem sukienki

Gość rozemocjonowana
chyba nie, bo skoro sala zamówiona, orkiera, kamerzysta też - wszystko na określoną datę i zaliczki wpłacone to już wstrzymaliśmy się ze staraniami a teraz czekamy tylko na właściwy moment

Gość kopkaa
chyba tego nie jesteś w stanie przewidzieć - u jednych widać bardzo szybko, u innych dłuuuugo, dłuuugo nic. Ja jestem tym drugim przypadkiem - brzuszek stał się widoczny dopiero pod koniec piątego miesiąca, co strasznie mnie denerwowało, bo bardzo chciałam paradować z ciążowym brzuchem :-) Zresztą do końca był dość mały, ot taka piłeczka z przodu. Co nie przeszkodziło mi urodzić prawie czterokilowego dziecka.

to chyba też zależy od ilości wód płodowych dziękuje wszystkim za wypowiedzi fajnie jest powrównać różne przypadki - przepraszam, że tak to nazywam

ucięło mi wpis ja mam bardzo podobny przypadek, więc skorzystałam z waszych wypowiedzi i dzięku za wasze odpowiedzi ehh tyle napisałam i poszło się paść

no a teraz popisałąm się stylistyką a ide lepiej spać dobranoc

Gość rozemocjonowana
Mot ciesze się, że skorzystałaś :D a Ty kiedy masz ślub?