Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 quatinka

Mycie Domestosem?????

Polecane posty

Go艣膰 to ci dopiero...
i co jeszcze ta makaroniarka robila dziwnego oprocz mycia w ace????moja kolezanka pracowala u austriaczki ktora miala osobna szklanke dla niej i tylko w tej jednej mogla pic jakby jakas tredowata zatrudnila.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ramolcia
ooooo to ja u pierwszej pi艂am w metalowym garnuszku z urwanym uchem a oni w porcelanowych fili偶ankach heheheh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ramolcii
czego ci zagraniczni nie wymysla.......ty ramolciu ciesz sie ze ci wogole cos dali do picia.bo ja pracujac to od 2 rodzin nie dostawalam nic do picia nawet wody mi zalowali.wszystko chowali. i wyobraz sobie ze codziennie musialam nosic butelke wody do pracy.ale tam gdzie dostawalam cos do picia za kazdym razem to pozniej jakos przestali .na swieta dostalam jedno euro od kobiety u ktorej pracowalam 1,5 roku.i jeszcze skrocila mi czas pracy o godzine.wiec zrezygnowalam .ciekawe czy istnieje taki topic o zwierzeniach kobiet ktore pracuja jako pomoc za granica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ramolcia
dobry pomys艂 z tym tematem , my艣l臋 偶e by艂oby si臋 z czego po艣mia膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eklerka***xyz
no nie wiem, czy by艂o Wam wtedy tak do 艣miechu...;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ramolci
dobra to ja zakladam taki temat .ciekawe czy sie przyjmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ramolcia
za艂o偶y艂a艣 ten topik ? jak tak to podaj gdzie , droga eklerko by艂o si臋 z czego posmiac i pop艂aka膰 :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vmngvbnmbv
:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ramolci
temat to pomoce domowe za granic膮-zwierzajmy si臋!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ramolci
jest na forum nianie ,sprzatanie itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem ta... ta no wiesz....
ja bylam 3 lata w Irlandii i oprocz pracy na etacie chodzilam dodatkowo sprzatc ale zawsze po pracy ludzie dawali mi jesc i pic i to nie w jakims garnuszku bez ucha :P tylko siadalam z nimi i jedlismy np obiad albo kolacje. Boze gdzie wyscie pracowaly? Szczerze wspolczuje. Ich jedyna wada bylo t ze bez skrepowania sie wychwalali jacy to oni sa bogaci :O

Udost臋pnij ten post

Czy kto艣 z Was u偶ywa produkt贸w Dettol? to produkty do dezynfekcji, ochrony przed bakteriami. czyta艂am na stronie medycznej, 偶e badania udowodni艂y skuteczno艣膰 wobec bardzo pospolitych, cz臋sto obecnych w naszym 艣rodowisku mikroorganizm贸w, takich jak: gronkowiec z艂ocisty, pa艂eczka ropy b艂臋kitnej, pa艂臋czka okr臋偶nicy, enterokok jelita czczego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chemka
Ale wy gupie pindy jeste艣cie! Przeczytajcie sobie tutaj : http://www.johnsondiversey.cz/apps/msds/sheets/pl/content/DOMESTOS_PROFESSIONAL_CITRUS_FRESH.pdf tu jest nie tylko podany sk艂ad preparatu chloran sodu oi wodorotlenek sodu czyli najzwyklejszy " 艂ug" kt贸rym nasze babcie od zawsze my艂y, 艂azienki, kuchnie i wszystkie inne pomieszczenia. Chlor wydziela sie tylko i wy艂膮cznie w kontakcie ze 艣rodowiskiem kwa艣nym ( np po zmieszaniu z kwasem siarkowym, lub nawet kwasem cytrynowym) w tym ostatnim przypadku 艣ladowo - oczywi艣cie zar贸wno chloran jak i wodorotlenek sodu do sp[orzycia sie nie nadaj膮 , sa dra偶ni膮ce , ale nie zabijaj膮 na miejscu - preparat jest zrobiony zgodnie z recepturami naszych babc i nie ma co ukrywa膰 ze jest skuteczny - jak s艂ysz臋 o myciu octem i kwaskiem cytrynowym to juz sobie wyobra偶am jaki syf musicie miec w swoich domach....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 troche tego nie rozumiem
W domu nigdy nie u偶ywam, regularnie myje innymi 艣rodkami. Zazwyczaj 偶elami przeznaczonymi do wc, a zlewy mleczkiem do czyszczenia. Kiedy艣 pracowa艂am w miejscu gdzie toaleta by艂a wsp贸lna i na zmian臋 musieli艣my j膮 czy艣ci膰. Jak widzia艂am jak inni to robili to zawsze si臋ga艂am po domestosa i zalewa艂am. Dawa艂o mi to namiastk臋 przekonania, ze jest czysto i zabijam bakterie;] Oczywi艣cie do tego zawsze r臋kawice i trzeba uwa偶a膰 na ciuchy, bo je odbarwia je艣li chlapnie.

Udost臋pnij ten post

A nie prawda domestos to plyn do dobrej dezynfekcji a czusci slabo wiem bo pracowalam w laboratorium i go badalam wiec sorry i w cale nie tylko do kibla bo niby jak ma zakrztwiona szyjke to do kibli do wszystkiego to mize byc ogolnie stosowanw nie tylko di kiblu

Udost臋pnij ten post

Ja u偶ywam domestos tylko do WC, oczywi艣cie w r臋kawiczkach. Kafelki, fugi i takie tam myje octem i wszystko 艂adnie schodzi. Umywalki mleczkiem. A 偶eby by艂o mniej bakterii zwracam uwag臋 na to 偶eby kupowa膰 myd艂o antybakteryjne, najlepiej w p艂ynie bo na kostce myd艂a te偶 pe艂no bakterii.

Udost臋pnij ten post

Ja u偶ywam domestos tylko do WC, oczywi艣cie w r臋kawiczkach. Kafelki, fugi i takie tam myje octem i wszystko 艂adnie schodzi. Umywalki mleczkiem. A 偶eby by艂o mniej bakterii zwracam uwag臋 na to 偶eby kupowa膰 myd艂o antybakteryjne, najlepiej w p艂ynie bo na kostce myd艂a te偶 pe艂no bakterii.

Udost臋pnij ten post

Zlew kuchenny metalowy. Rewelacja schodzi wszystko bez szorowania zwlaszcza ciene slady po herbacie. Tylko w rekawiczkach.

Udost臋pnij ten post

A i do toalet wcale nie jest dobry. Dobry do wybielania i dezynfekcji a nie do mycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 臋贸膮艣艂偶藕膰艅
Domestos jest OK, je偶eli nie zniszczy i uda si臋 go usun膮膰, na przyk艂ad wyp艂uka膰 wod膮,z p艂ynem do mycian aczy艅.BTW,przy przetykaniu umywalki 偶r膮cym Kretem do p贸艂 godziny si臋 nie przetka艂o i po偶ar艂o chrom z wierzchu.Przetka艂o.Inne tylko dezynfekcyjne,偶r膮ce to Savo z podchlorynem sodu i chloramina-t (szpitale).Proszek nielichy,st臋偶ony.Co do choru,to wydziela si臋 przy kwasach,kwa艣nym.Lepiej umy膰 wcze艣niej bez obawy sod膮 spo偶ywcz膮.To wa偶ne wszystko-Czesi podaj膮, 偶e po艂owa polskich kurczak贸w ma salmonell臋.呕a 艣rodk贸w nie偶r膮cycha czyszcz膮cych dobra jest soda spo偶ywcza z Pronto.I"namaczanie", nacieranie-5 minut do p贸艂 godziny.Je偶eli jest brud to d艂u偶ej.Niekt贸re rzeczy dobrze si臋 my艂y benzyn膮 ekstrakcyjn膮, to nie rozpuszcalnik.PO pewnym czasie zapach si臋 ulatnia-wa偶ne,偶e bez wody i do t艂ustego nawet.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Domestos jest moim zdaniem niezb臋dny w domu! U偶ywam go do: Wc, umywalki, kabiny prysznicowej, rozcienczony do mycia pod艂贸g - p艂ytki i linoleum, ramy w oknach, parapety, tak偶e do przypalonych garnk贸w, do mycia patelni, oraz do odkadzania sztucy a nawet pilota i kontakt贸w elekt. , do mycia platow w kuchni, sto艂贸w, p艂ytek. U偶ywam tak偶e jako dodatek do proszku prania gdy piore biale ubrania, do recznikow. Pozostawiam tez gabki do kapieli w roztworze z domestosu i wrzacej wody na noc. Uzywam przewaznie zielony PINE po umyciu w mieszkaniu swiezo pachnie. Barfzo lubie zapach domestosu i mi nie przeszkadza. Bez obaw rece nie.raz mylam np. Po zielonych orzechach. Polecam bez obaw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DominikD86
To mo偶e ja si臋 wypowiem w gronie damskim :) Ot贸偶, gdy sprz膮tam u偶ywam domestosa do czyszczenia toalety. ALE! gdy sprz膮tam kuchni臋, to mo偶ecie mi wierzy膰, b膮d藕 nie, jest niezast膮piony gdy chodzi o czyszczenie zlewu oraz garnk贸w emaliowanych. Osady i wszelkie zabrudzenia znikaj膮 w oczach. Oczywi艣cie to wszystko czyni臋 w r臋kawiczkach :) i uwaga bardzo na oczy oraz opary, tak偶e s膮 szkodliwe, je艣li polej臋 zlew to otwieram okno w kuchni i wychodz臋 na jaki艣 czas. Pozdrawiam Gospodynie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja u偶ywam do toalety i do zlewu kuchennego, czasami te偶 myje nim czajnik jak si臋 przypali od zewn膮trz. wi臋cej do niczego nie u偶ywam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w domestosie jest kwas siarkowy , jest przeznaczony wy艂膮cznie do mycia kibli ,a nie 偶adnych szafek w kuchni... oszaleli Ci ludzie , domestos powinien by膰 sprzedawany chyba na recepte skoro takie ludzie g艂upie pomys艂y macie jak jedna czy druga otruje rodzine to sie nauczy !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przeczytaj etykiete najpierw a potem sie wypowiadaj,bo domestos jest do wszystkiego ale z umiarem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tak samo uwa偶am
艂ubudubu ja sadze ze domestos powinien byc glownie przeznaczony do mycia kibli, i tego sie trzymam za bardzo 艣mierdzi i sorry ale nie mog艂abym jakby mi w kuchni smierdzia艂o kiblem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chlor a nie kwas siarkowy
kibla by艣 debilu nie mia艂 :P mo偶e jeszcze zacznijcie nim wybiela膰 z臋by i my膰 naczynia , po co pronto lepszy domestos , po co od艣wie偶acz domestos to lepiej zrobi a i jeszcze odkazi , ale z was idioci :P mo偶e si臋 potrujecie to pomo偶ecie matce naturze w selekcji naturalnej :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja Domestosem myj臋 z臋by (3 razy dziennie).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja w艂a艣nie si臋 dowiedzia艂am 偶e turczynki dolewaj膮 domestosa do zmywarek jak by艂a ryba :/ i jeszcze przeczyta艂am 偶e jedna tu g膮bki dezynfekuje z w domestosie i 偶e nawet ten spos贸b poleci艂a perfekcyjna pani ma艂gosia ,to prawda?????

Udost臋pnij ten post