Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrrr kam

ratunkuu!! poparzylo mi twarz!!

Polecane posty

Gość wrrr kam

co robic?? posmarowalam sie olejkiem pichtowym po 2 miesiacach przerwy i po kilku sekundach zrobilam sie purpurowa i parzy mnie jakby ktos wrzatkiem polewal, szybko zimną woda mineralna przemylam a teraz waciki nasaczylam mlekiem i zmrozilam, trzymam to na twarzy ale nie pomaga. Co polecacie?? prosze

"Naturalny olejek pichtowy można zażywać doustnie. Jeżeli producent zakazuje stosowania olejku do wewnątrz to taki olejek jest naszym zdaniem zanieczyszczony lub fałszowany i tym samym bezwartościowy (np. ekstrahowany rakotwórczymi rozpuszczalnikami lub źle oczyszczony z rozpuszczalników, fałszowany olejkiem jodłowym zwykłym lub syntetycznym, zwiększany objętościowo terpentyną itd.). Z pewnością nie nadaje się wówczas do celów leczniczych. Olejek prawidłowo sporządzony jest leczniczy i powinien spełniać normy zawarte w narodowej Farmakopei, np. brytyjskiej, rosyjskiej. Powinien też posiadać atest HŻ (PZH)." Takie coś napisali.To chyba przez zanieczyszczenia:O.

Gość wrrr kam
moj ma atest PZH i zawsze bylo ok przy smarowaniu, tylko po przerwie dluzszej taki incydent. Masakra

Gość wrrr kam
dziekuje za rade, nasmarowalam oliwą z oliwek, twarz nadal purpurowa ale juz tak nie parzy.

Gość a po co Ty to zrobiłaś
przez noc podrażnienie powinno minąć, poszukaj czegoś w domu silnie łagodzącego, ale żadne kremy nawilżając, tylko tłuste coś musi być. Dziwne, że maść z witaminą A nie pomogła ;)

Gość wrrr kam
posmarowalam oliwa i widze poprawe, nie jestem purpurowa a jedynie czerwona tak jak bym za dlugo na sloncu siedzziala, mam tylko nadzieje ze w kilka dni sie z tym uporam, a Wam dziekuje za zainteresowanie, bo w moi bliscy (bliski) jedynie zdjecia zaczal mi robic i sie nabijac i ani myslal pomoc. dziekuje i pozdrawiam