Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vinienna

Czy to co robi mój ginekolog jest w porzadku?

Polecane posty

Gość vinienna

Od pół roku chodze do ginekologa. Moja pierwsza wizyta miała na celu zdobycie recepty na tabletki anty. Nie udało sie, bo sie dowiedziałam, że musze jeszcze dodatkowe wyniki badan dostarczyc- hormony, krew itp. Ok, zrobiłam i dostarczyłam, szczęśliwa, że wreszcie będę mieć tabletki- ale skądze! okazało sie, że dla pewności musze jeszcze jedno badanie wykonac... Wykonałam, kolejna wizyta i.... skierowanie na usg! I tak w kółko, dodam, że ginekolog zarobiła już na mnie sporo kasy a tabletek jak nie było tak nie ma.... A przecież to nie są chyba aż tak drastyczne środki, żeby trzeba było wszystkie możliwe badania wykonywac :O

Gość vinienna
up

Gość vinienna
up

Gość defrgthyjuktygtfd
robi cie w konia, ja dostalam tabletki odrazu bez zbednych badan, na podstawie wywiadu lekarskiego

Gość przed wydaniem recepty
miałam zwykle badanie ginekologiczne, badanie piersi, cytologie, ogólne badanie krwi i jakieś próby wątrobowe, ale to na jednej wizycie i płaciłam 70 zl. oczywiście te badania krwi to innego dnia z rana, ale za to nie płaciłam

Gość ja bym wolala zeby mi
dobierala tabletki po wnikliwych badaniach :) Ale z drugiej strony powinna byc zdecydowana i od razu wiedziec co trzeba, wiec chyba faktycznie na naciagaczke trafilas :O

zmień lekarza, bo próby wątrobowe robi się po jakimś czasie brania tabletek.

Powiedz jej jasno, że od pól roku do niej chodzisz i przyszłaś po tabletki. I proszę mi wypisać i koniec. Dodaj, że za wypisanie zapłaciłaś już tyle i tyle i nie zamierzasz dawać jej ani grosza więcej. Trochę asertywności.

Gość efasf
ej dziewczyno, jedna moja kumpela od źle dobranych tabletek co tydzień okresu dostawała, druga przez to wylądowała w szpitalu... to jednach hormony, chemia, lepiej nie ryzykowac ze cos ci bedzie. powiedz jej, ze chcesz tabsy anty.

Gość fotograf zawodowy
a moze ten gin poprostu wykryl jkas chorobe u Ciebie a nie jest pewny to ciagle daje ci inne badnia do robienia! wszyscy od razu piszecie ze chodzi mu o kase... a moze (odpukac oczywiscie) jestes chora albo cos?! pytalas dlaczego tyle badan kaze ci robic??

Gość co za bzdury.........
proby watrobowe POWINNY byc zawsze wykonane PRZED przepisaniem tabletek, krew i usg rowniez!!!

owszem badania powinny byc na pierwsze j wywiad skierownai druga dostarczyc wyniki ]i dostac rp to normalne