Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sieben

Kryzys dopadł i nas...

Polecane posty

Mąż dziś dostał wypowiedzenie a ja dostanę jutro ;(

Gość ...........................ooo
trzeba tylko przetrwac, jutro bedzie lepiej🌻

Gość współczuję
a gdzie pracowaliście ?

w dwóch różnych firmach........... on bo była to decyzja odgórna z siedziby zarządu (cięcie kosztów) ja?? brak zleceń i ogólna plaża :(

Gość współczuję
a jaka branża?

mąż handel i dystrybucja a ja firma handlowo -usługowa (siedzę w biurze)

Gość jak niby maja przetrwac
obydwoje stracili prace... Teksty w stylu "bedzie dobrze" to puste frazesy sa :O

Gość Fakt przejebane
na głodowe zasiłki pójdziecie...razem to będzie jakieś tysiąc zł!!!!

Gość z dnia na dzien pracy nie
znajda. A nawet jesli to i tak pierwsza pensja dopiero po miesiacu. Ale biorac pod uwage rosnace bezrobocie raczej trudno bedzie im obojgu szybko znalezc prace. Wiec jak tu pozytywnie patrzec w przyszlosc :O

Gość ozo dunka
a dzieci macie ?

no tera jak nigdy trza solidarności. trza się dzielić pracą jak Chlebem. no i wrażliwym być nie tylko na temperature. bedzie git!

Gość Kilka lat temu
miałam ten sam problem.Mąż stracił pracę,i dorabiał na czarno ja w ciąży i bez dochodów-nie trwalo to długo,ale była masakra... Zdesperowana poszlam do MOPSU. Przyjęła mnie tam bardzo miła pani,kazała wypełnić jakąś żenującą ankietę i powiedziała że przyjdzie na wywiad. Przyszła po tygodniu,rozejrzała się po mieszkaniu...i stwierdziła że mamy b.ładne nowe meble które można sprzedać, nowy telewizor...komputer i przede wszystkim moje złote pierścionki,obrączkę,kolczyki.Zbaraniałam! Pracowaliśmy oboje na to kilka lat,a teraz mamy się tego pozbyć za psie pieniądze?W pustym mieszkaniu siedzieć? Po kolejnym tygodniu przyszla decyzja że "nie stwierdzono podstaw do wypłacenia zasiłku" To byla dla mnie nauczka,że żeby się paliło i waliło takie instytucje należy omijać szerokim łukiem

Gość BeatRYCZE...
jak masz jutro dostać ===>to szybciutko na zwolnienie......przynajmniej będziesz miała czas na szukanie innej pracy

Dziękuję Wam za pocieszenie :) Dzieci (w tym wypadku na szczęście) nie mamy :o Najgorsze że to wszystko złożyło się w jednym czasie. Jednak nieszczęścia chodzą parami.............. :(

Gość ozo dunka
wdg mnie jak nie macie dzieci to żadna tragedia, owszem trochę skromniej pożyjecie przez 2 miesiące ale szybko coś znajdziecie, jesteście dyspozycyjni, nie macie obowiązków żaden problem, naprawdę tragedia jest jak ludzie mają dziecko albo dzieci to wtedy jedzonko musi być pierwsz klasa- obiadki, zdrowe warzywa, witaminy, ciągle ubrania bo rosną, przedszkole, szkoła, opłaty - to jest tragedia a wy, no nie przesadzaj, w życiu zdarza że się daje krok do tyłu i jest to problem ale szybko można to naprawić wystarczy trochę chęci , wiary i ochoty.Może na początku nie będzie to wymarzona praca ale po trochu podźwigniecie się.

dunka - ja mam właśnie problem z tym że nie mam dzieci, bo oczywiście każdy uważa że zaraz je będę miała i mówią mi wprost że są zmęczeni dziewczynami na macierzyńskim :o wiem to bo od jakiegoś czasu rozglądałam się i tak za inna pracą...

Gość lolka ta od bolka
tragedia jets jak sie ma kredyt, dziecko to mneijszy problem.

owszem, jestem młodą mężatką ale dzieci na najbliższą przyszłość nie planuję tylko nikt mi nie wierzy i bądź tu mądra :o