Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna forumka

Co byście zrobiły???

Polecane posty

Gość taka jedna forumka

Jestem zarejestrowana na dużym portalu rodzicielskim. Tak są tysiące mam zarejestrowanych i jest dość prężny dział kupię-sprzedam. W połowie stycznia kupiłam coś od pewnej mamy. Dużo postów, na forum też już kilka lat... wydawałoby się wiarygodna osoba. Kasę wysłałam 15 stycznia i następnego dnia dostałam info, ze doszła. Owa mama poprosiła o czas na wysyłkę do końca stycznia. Zgodziłam się. Ale nic nie przyszło. Napisałam 1 lutego co z przesyłką... odpisała, że dziecko chorowało i nie miała jak ale wyśle na dniach... max do końca tygodnia. Dziś jest 26 lutego i nadal nic nie mam. Pisałam jej maila 14 lutego ale nie dostałam odpowiedzi. W ogóle wychodzi na to, że nie logowała się na forum od 13 lutego. Myślicie, że powinnam czekać aż się pojawi albo odpisze czy wystawić jej negatywa?

ja poczekalabym jeszcze chwileczke. nigdy nie wiesz jaka ma sytuacje, moze rzeczywiscie dziecko chore i nie miala jak wyjsc na poczte aby to zalatwic?

Gość ej mi sie link
zalezy na jaką kwote to byly zakupy, jak na niedużą to ok czekalabym jednak jesli wiecej niz 100 zl to bym sie wkurzyla na maksa i raczej uznalabym ze babka mnie oszukuje albo ewentualnie poczta zawiodla :D

wyslij jej maila z informacja, zeby sie z toba skontaktowala w ciagu tygodnia, bo jak nie to wystawisz negatywa. co jak co ale na maile powinna odpowiadac skoro cos sprzedaje.

Gość taka jedna forumka
Kwota ok 150 zl. Ale się niecierpliwię bo z nią nie ma kontaktu. Mogła coś napisać, że nie ma jak wysłać, żebym się nie denerwowała... A tu głucha cisza... Może rzeczywiście jeszcze poczekam. Problem tylko, że zbliża mi się termin porodu a zakupiona rzecz jest jakby niezbędna przy dzidziusiu i będę musiała kupić następne (a później jak Ona wyśle to będę miała dwa)... albo nie wiem co... :O Głupia sprawa.

Gość ej mi sie link
a nie ma tam jakiegos telefonu czy cos zeby sie z nia skontaktowac? Moze masz adres to sprawdz w ksiazce telefonicznej czy nie ma stacjonarnego nr. i zadzwon.

Dwa razy się tak nacięłam. I doszłam do wniosku że im bardziej jestem wyrozumiała to dostaje po dupie! Nie ma co gdybać czy rzeczywiście ma chore dziecko czy też nie ale jak dla mnie ona Ciebie olewa! Przez tyle czasu sobie z kimś pogrywać to jest nie fer.A wysłanie paczki mogła zawsze komuś zlecić.Nie sądze by dla męża,matki,siostry itd byłby to wielki problem.

Gość ja bym nie czekala
jaka sytuacje by nie miala... zachowuje sie nie fair (to i tak lagodna opinia, bo uwazam, ze to zwykla oszustka i tyle :) )

Gość dlatego kupuje tylko na allegr

Gość taka jedna forumka
Wiecie mi trochę głupio robić dym... bo ona mi tak tanio odsprzedaje nosidełko/fotelik samochodowy. I jeszcze oferowała gratisy w postaci kilku ciuszków po jej synku... No i ogólnie wydawała się wiarygodna. Opóźnienie w przesyłce tłumaczyła, że musi poszukać odpowiedniej wielkości karton. Tylko ten poślizg już miesiąc trwa. A od 1 lutego nie napisała ani słowa. Widziałam, ze nie logowała się na forum od 13 lutego więc zastanawiam się czy może rzeczywiście ma dziecko chore albo cos... I nie chce kwasu, że ją oczernię a Ona wróci na forum z konkretnym usprawiedliwieniem... Choć PrincePolo zgadzam się z Tobą, że to lekceważące bo nawet jak sama nie mogła to mogła kogoś poprosić o wysłanie... albo chociaż słowo wystukać na klawiaturze, żebym się nie niepokoiła. Ja mam termin na za 3 tygodnie i będę musiała coś wykombinować, żeby dziecko ze szpitala do domu przetransportować.

Kocha i co z tego że Ci tanio odsprzedała! Przecież noża jej na gardle nie trzymałaś :D Póki co nie masz tych rzeczy ani kasy :) Może i źle pisze ale również dobrze mogła zmienić sobie nicka :)

Ja sprzedaje od xx lat na allegro .I zawsze mam zapakowaną wcześniej paczkę w ODPOWIEDNI KARTON by później już tylko nadać :D A szukanie większego opakowania to żeby tyle czasu zajmowało?! Tak więc ma jakieś zabawne wytłumaczenia.

Gość ja jestem niecierpliwa i
dziecko ze szpitala mozna przewiezc bez fotelika rowniez mam zapakowany przedmiot na najpozniej na 2gi dzien jak sprzedam rzecz-nawet mega wielki wozek spacerowy doradz jej niech idzie do sklepu agd tam maja pugła wszelkieo rodzaju(oczywiscie jak bedziesz miala z nia kontakt) ja bym juz nie wytrzymala i neatywa wystawila

Gość taka jedna forumka
Ja mam 26 km za szpitala do domu więc nie bardzo na kolanach wieźć dziecko. Myślę, że dam jej czas do poniedziałku. Choć i tak nie wierzę, że coś przyjdzie. I wystawiam negatywa, łącznie z opisem całej "transakcji".

może spróbuj napisać jakiemuś moderatorowi lub adminowi portalu o tej sprawie być może oni coś pomogą może aby być zalogowanym trzeba było podać swoje dane a oni mają do tego dostęp. albo spróbuj też ją troche postraszyć napisz wiadomość,że jeśli się do Ciebie nie odezwie i nie wyjaśni sprawy zgłosisz to na policję a jak wiadomo takie rzeczy da się bez problemu wykryć..

ja miałam ze szpitala 20km i choć miałam fotelik nie chciałam tam od razu dzieciaka pakować i wiozłam na kolanach

Gość taka jedna forumka
Ja mam dane jej męża (chyba). Bo podawała mi numer konta i adres, żebym mogła przelew zrobić. Szukałam numeru telefonu stacjonarnego na to nazwisko i adres ale nie ma. :(

Gość ej mi sie link
nie wlno zadnego dziecka przewozic bez fotelika a zwlaszcza noworodka! Gdyby was policja zatrzymala na nic byly by tlumaczenia ze wy ze szpitala jedziecie. Po to sa foteliki robione dla noworodkow by je w tym wozic a tak na marginesie ja kupilam nowy fajny lekki fotelik z atestami w sklepie za 129 zl.

Gość taka jedna forumka
Znalazłam jej profil na fotce. I była online 59 minut temu!!! Ale jestem zła!!! :O

nie masz gondoli od wozka? przewiez dziecko w gondoli

wiec wystawiaj neatywa bez zastanowienia(kasa ci przepadła zapewne)

Gość ej mi sie link
gondola to nie fotelik :o to napisz na fotce do niej

ja wiozłam bez fotelika(fakt faktem ze w taxi nie w swoim aucie )

Gość w taksowce wozi sie bez
fotelika... Po co kupowac fotelik, jak sie nie ma samochodu? :O

no wiem ale w taxi mozna

Gość taka jedna forumka
Wiecie to już nie chodzi o kasę bo to nie majątek. Ale o sam fakt, że mama mamę może tak potraktować... I to za co? Za głupie 150 zł? Nie rozumiem tego...

Gość ej mi sie link
ale nikt nikomu nie mowi ze fotelik musi kupic nowy, mozna zawsze pozyczyc od kogos. Wiem od sasiada policjanta ze wlasnie w sytuacjach przewozenia nowordkow ze szpitali do domu bez fotelika policja daje jak najwyzsze mandaty a szkoda kasy na glupi mandat to juz taniej wyjdzie fotelik ktory zawsze sie przyda. Poza tym chyba nigdy byscie sobie nie wybaczyly nawet drobnej sltuczki i tego ze narazilyscie wlasne dziecko na .....

Gość w taksowce wozi sie bez
ale po co kupowac fotelik (nie wazne czy nowy, czy uzywany) jak sie nie ma samochodu? :D

Gość ej mi sie link
ale my piszemy o sytuacji gdzie dziecko wraca autem do domu obojetnie czyje to auto fotelik powinien byc chocby pozyczony na godz od sasiadki.

Gość taka jedna forumka
Kurde. Nie mam konta na fotce i nie mogę jej wysłać PW. Czy jak wyśle maila na adres xxxx@fotka.pl w jej profilu to dostanie to na pocztę czy na konto na fotce (w miejscu xxxx jest jej login)? Na fotosiku też ma całą galerię. Wczoraj tam jeszcze zdjęcia dodawała. A ja miałam skrupuły, że dziecko chore, że problemy... Na zdjęciach i ona i dziecko wyglądają kwitnąco.