Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasatkaaa

właśnie się dowiedziałam że będzie syn i ................

Polecane posty

Gość zoolzaa
nie ma czemu wspolczuc ona kocha to dziecko,poprostu taka pierwsza reakcja nie mowcie ,ze nie powinna miec dzieci

Gość wspolczuje dziecku autorki
Zdarza sie ze rodzi sie chore dziecko.I wtedy co?Nie pasuje do mamusinych wyobrazen. Do macierzynstwa trzeba dojrzec. A wczesniej zabawa lalkami pozostaje.

to ze miala takie marzenie nie oznacza ze bedzie zla mamusia, juz nie dopowiadaj reszty o ktorej nie bylo mowy

ja wiem ze krytyka przychodzi z latwoscia. zrozumiec kogos to sztuka! pozatym jakie to dziecko by nie bylo napewno je kocha i bedzie kochac a Ty juz najgorszy scenariusz, moze Tobie trzeba by bylo wspolczuc a raczej Twoim dziecia ze zawsze bedziesz widziec je w najgorszym z najgorszych

wiesz, ja BYLAM PEWNA, ze urodze dziewczynke. Tak bardzo chcialam ubierac ja w te slodziutkie ciuszki, czesac warkoczyki. Wiem, jak glupie i infantylne bylo moje myslenie. NA usg okazalo sie, ze to chlopiec. Tez sobie poplakalam, bo juz sie przyzwyczailam do \"swojej dziewczynki\" i mialam wrazenie, ze ktos mi ja odebral. Przez pozostaly czas do narodzin dziecka przestawilam sie na chlopca i juz nie tesknilam za corą. JAk zobaczylam swojego chlopczyka, to poczulam, ze nie zamienilabym go na tuzin dziewczynek. Teraz maly ma 2 latka, jest przerewelacyjnym dzieckiem, zreszta od poczatku taki byl, piekny, rezolutny, jestem w nim zakochana po uszy. Spodziewamy sie drugiego dziecka. I powiem Ci, ze WCALE NIE JESTEM PRZEKONANA, ze chce miec corke..... Bo zrozumialam, ze dziecko to nie ciuszki rozowe czy niebieskie.......

Gość zoolzaa
tym razem jeszcze nie po:) 25 tydz starszy syn ma za to 12 lat

Gość sasatkaaa
uciekła na obiad ale juz jestem ja kocham to dziecko tylko się rozczarowałam :( zaplanowała i nie wyszło i bardzej byłam zla na siebie niż na nie za takie myślenie że planowała że się nie ciesze itp

Gość zoolzaa
ano duzy cieszy sie niezmiernie ale chce siostre i basta:) na nic moje tlumaczenia:) smaki... pomidorowka,krokiety z kapuchą i grzybami ,slodycze baaaardzo:)a i mandarynki

i masz miec chlopaka? dziewczyny sa z chlopcami i to samo pomidorowa i slodycze ja jeszcze plci nie znam a mam identyczne smaki wiec obstawiam ze bede miec faceta;-D sasanko nie tlumacz sie zawsze sie znajdzie ktos z nastawieniem na nie i zadne tlumaczenia nie zmienia jest przekonania takie to juz uparte osoby ja wlasnie jem dzemik od babuni;)

Gość nie martw sie na zapas
Ja płaciłam za USG 3D 80 zł. Z nagraniem na płytkę i wydrukowaniem lepszych ujęć. 200 zł kosztowała USG 3D ale z badaniami tymi szczegółowymi - prenatalnymi.Ja ich nie potrzebowałam bo nie miałam wskazań. A lekarz powiedział, że jeśli zobaczy coś niepokojącego to mi powie i wtedy dopłacę i zrobi szczegółowe badania. Ale było wszystko ok więc 30 minut nagrania i podstawowych badań kosztowało 80 zł.

Gość zoolzaa
będzie drugi chłopak:) nie ukrywam ,ze poczatkowo byłam rozczarowana,chcialam coreczke ale minelo mi juz:)

a w jakim miescie robilas to usg? patrzylam i z badaniami kosztuje wiecej samo te 270zl ale moze to poprostu droga klinika

Gość zoolzaa
ja placilam 150 zl za usg prenatalne ale bez 3d niestety

Gość geftyyyy
rób córkę do skutku, az wyjdzie,

Gość webhjkml
ja tez chce córke a bedzie syn

Gość atlantida82
HORMONY tobie do uderzyły- dlatego beczysz... eee szkoda gadac...

Gość sympatyczna133
sasatka ja cala cize myslalam ze bedzie kacperek kupilismy juz wszytko niebieski a tu karollinka:) lekarze nawet teraz sie myla poza tym ciesz sie i ze jest zdrowe i tak jak go zobaczysz to od razu nie bedziesz poza nim swiata widziala uwierz mi moja corcie ma 3 miesiace:)

Gość ketrelka
a co ja mam powiedzieć mam trzy dziewuchy ...a chciałam tak bardzo za każdym razem synka i nie mam juz na niego szansy, bo nie planuję więcej dzieci.... tyle, że teraz nie zamieniłabym zadnej córki :D każdy ma swój los i przeznaczenie :)

płeć wykrytą w 13 tygodniu trzeba jeszcze potwierdzić w późniejszych badaniach. to bardzo wcześnie i rzadko wtedy udaje się coś rozpoznać. a teraz jesteś w szoku i za kilka dni się przyzwyczaisz i będziesz się dalej cieszyć zdrowym dzieckiem. przecież jego zdrowie jest najważniejsze! i pomyśl sobie, co on poczuje, gdy kiedyś dowie się, jak zachowała się jego mama gdy dowiedziała się że nie będzie córką....

zyrafcia takich rzeczy nie mowi sie dziecia, ja sama od rodzicow uslyszalam wiele na temat swojego poczecia i nie bylo to mile wiec lepiej tego uniknac

Gość Aniusia23
nie martw się na zapas, ja mam znajomgo, który do dnia porodu spodziewał się córki... tak mu mowł gin jego żony do samego końca, urodził się chłopiec i wielkie zdziwienie. Dodam,ze prawie wszystkie ciuszki i akcesoria, były przygotowane pod dziewczynke dominujacym kolorem różowym. Okazało się ze ten lekarz zawsze mowił płec na odwrót.

autorko - ja rowniez zawsze myslalam o dziewczynce, bo u mnie w rodzinie prawie same dziewczynki sie rodzily i jakos tak mi to sie utarlo w glowie, ze jak zaszlam w ciaze to bylam pewna, ze urodze dziewczynke. a tu usg i lekarz mowi, ze chlopiec, fakt nie plakalam z tego powodu ale dziewnie sie czulam, bo balam sie czy bede umiala sie z nim bawic, dobrze wychowac dzis maly ma ponad dwa latka, a ja jak patrze na niego nie wyobrazam sobie, ze moglby byc dziewczynka :) miala byc Kalina, jest Kacperek :) mysle o drugim dziecku i dzis boje sie jakbym wychowala taka mala pannice :) mali chlopcy to zazwyczaj syneczki mamusi :) a corki kolezanek juz wybrzydzaja, ze w to i w tamto sie nie ubiora, chca paznokcie malowac i ciagle chca nowej lalki :) a my gramy w pilke, biegam, czytamy ksiazeczki itp wychowanie chlopca wcale nie jest trudniejsze :) glowa do gory, nawet nie spodziewasz sie jak bardzo pokochasz swojego malego chlopczyka :)

Gość Aniusia23
Ja od samego poczatku byałam nastawiona chłopca, chciałam zeby synus potem mogł sie zaopiekowac moim kolejnym dziecitakiem córunia:) O płci maleństwa, które nosze teraz pod serduszkiem dowiedziałam sie, dopiero w 22 tc. W głebi serca jednak bardzo chcialam mieć córeczke, ale byłam na 100% pewna, że i tak będzie syn, bo miałam tylko ładny brzuszek, nie roztylam się w ogole, nie jadłam słodkiego od początku ciązy i wszyscy mi w kółko powtarzali ze bedzie syn. Kiedy poszłam na usg 3d, położyła się na koztce a lekarz powiedział, ze zaraz mi powie płeć, przeszła mnie taka ogromna nadzieja, żeby tylko była córunia, że aż cięzko to opisać słowami i udało się :-) " będzie miała pani córeczke" wyłam jak bóbr ze szczęscia.

Gość ktoś musi być wredną teściową
padło na ciebie, będziesz tak zgorzkniała ze masz syna i że nie spełnia twoich oczekiwań i tym że ma cie głeboko w dupie ze swoja żoną b tak bywa, ja marzyłam o pierszej córeczce i ją mam , teraz jakby co marzę o synie ale to odległe marzenie i raczej nie będe chciała go zrealizować, mówię gdyby był przypadeki traf to chce syna ale moje szczęscie małe już mam

Gość e tammmmmmmmmmmmm
ja też chciałam córke a jest syn tez mi gin wczesnie powiedział jak tak szybko widział to napewno syn

Jeeezus jak można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciesz się, że masz pod sercem ZDROWE dziecko i zamiast ryczeć, że nei córka to módl się o szczęśliwe rozwiązanie!!!!!!!!!!!!!!! Ucz się pokory... :(

Gość A*N*U*L*K*A
Droga Autorko! Ja jestem mamą 2 synków (2lata i 6 miesięcy) i jestem najszczęśliwsza na świecie. Wcześniej gdy jeszcze nie miałam dzieci, chciałam mieć córkę ale teraz nie wyobrażam sobie tego. Jeśli miałabym mieć trzecie dzieciątko to mógłby być to 3 syn :)

Gość nie martw sie na zapas
Gosiaczek - ja robiłam to USG 3D w Katowicach i taki jest cennik - samo USG 3 D 80 zł. Jeśli coś lekarza zaniepokoi (bo oczywiście w trakcie też bada dla swojej wiadomości ) to każe zrobić dodatkowo.