Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość olka parasolka
jak urodzę to Ci powiem, ale musisz poczekać do końca lipca :) ;)

a ty musisz sie strasznie nudzic zeby ciagle nowe topiki zakadac..poczytaj sobie jakies artykuly a nie zasmiecasz kafe:P:P:P:P

I chcesz później się jeszcze bardziej bać,jak przeczytasz traumatyczne przeżycia?

Gość sasatkaaa
gosiaczekkrk jesteś z krakowa ???

Gość olka parasolka
nie zakładam topiców. jeden tylko założyłam :O

wlasnie juz duzo czytalam i poki co sie tym nie przejmuje. A czy mi sie nudzi poki co mam pare dni wolnego bo zle sie czuje i ten czas chce poswiecic na zbieraniu informacji:-) dopiero 3 dni wiem ze jestem mama a to moja pierwsza ciąza i nie wiem nic na ten temat:-)

Gość sasatkaaa
tak jestem z Krakowa 13 tc też mam L4 wiesz już gdze będziesz rodzić itp Gdzie chodzisz do gina

hejo dziewczyny:):) wiecie co wlasnie przeczytalam topim o tym ze dzieczyna jest zalamana ze bedzie miala syna:( katastrofa jak tak mozna:(:( gosiaczek a jak sie cujesz?? wczoraj zalozylas topik wrzesien 2009 ale juz mi nie odp:(

Dopiero 10 tydzien i od trzech dni wiem ze zostane mama maluszek nie planowany, niestety wpadka :-( zaszlam w ciaze zazywaac pigulki:-/ ale uz jest wiec zastanawiam sie co i jak. narazie chodze do pani teresy krzysiak przychodnia publiczna przy r. grzegorzeckim. mysle nad prywatnym lekarzem ale nie znam zadnego dobrego? moze masz kogos polecic?

niunia bardzo Cie przepraszam musiałam nie zaowazyc:-( czuje sie strasznie oslabiona najchetniej nie wychodzila bym z lozka. W sklepach autobusach po 10 min robi mi sie slabo i czym predze musze wracac do domu. niby poranne mdlosci juz minely ale boje sie ze gdzies zemdleje na miescie

Gość sasatkaaa
Hej laski ja też z Krakowa zapraszam na topik Wrzesień 2009 ja też chodze do gina do Krakowa Jan Kuś super gin jestem bardzo zadowolona przyjmuje prywatnie i na NFZ zapraszam na topik Wrzesien !!!!!!!!!! bedzie miło mieć kogoś z krakowa

gosiaczku zycze tobie spokojnym i zdrowych tych 9 m-cy:):) ja mam tak samo ostatnio jest mi slabo, myslalam ze moze to poczatki przeziebienia czy cos ale pewnei to przez ciaze:(

sasatka dlugo czekasz na termin do doktora? mi sie u swoje babeczki podoba to ze dzwonie w tym samym dniu co chce wizyte:-) niunius obawiam sie ze to moze byc wlasnie przez ciaze, a wlasnie dlatego wzielam sobie wolne bo nie dae rady pracowac chce zmienic prace ale w 10 tyg? uz prawie 11 boje sie tego

gosiaczek ja jestem w 9 tyg. gosiaczek a widac juz u ciebie:D tzn przytylas juz?? ja jestem bardzo sczupla soba ale 2 kg juz przytylam:(:( jestem ciagle glodna ale teraz staram sie nie jesc za dwoch ale podwojnie zdrowo czyli warzywa i owoce :)

To nasze malenstwa dzieli tylko tydzien:-) wlasnie nie mam teraz na mieszkaniu wagi bo mialam remont wynamuje z narzeczonym 4 konty i troszke musielismy odswiezyc pokoj:-) brzyszka mi wogole nie widac ale wiem ze mi przybylo 1-2cm tez estem szczupla zawsze mialam ok 62cm w pasie teraz mam 64cm! urosly mi troszke piersi pozatym schudlam w pupie

Gość sasatkaaa
ja przytyłam 4 kg :( dziecko ma 10 cm do gina chodze raz na 3 tygodnie ja akurat chodze na NFZ a tam ma wizyty raz w tygodniu duży plus jest to że można zawsze do niego dzwonić nawet w nocy i weekend ja się przez to mniej denerwuje

gosiaczku to tak jak ja:):) tez przeyszlo mi ze dwa cm w talii ... gosiaczku a smarujesz sie balsamami zeby nie miec rozsepow??? ja sie balsamuje rano i wieczorem a dzisiaj sobie kupie jakis krem specjalne do tego

sasatka masz racje duzy plus choc i ja sie nie denerwuje bo wiem kiedy moge isc a pani doktor praktycznie jest kazdego dnia dzis jade zalozyc ta ksiazeczke ciazowa pewnie dostane skierowania na badania nie wiesz moze jakie? strasznie sie ich boje pozatym slyszalam ze nie mozna miec zwierzat podczas ciazy bo malenstwo moze sie zarazic jakas choroba a ja ma w domu gryzonia:-( masz juz duza dzidzie moja w 10 tym ma dopiero 32 mm boje sie ze to malo ! niunius ja nie stosuje zadnych kremow choc mam jakies 2 co kiedys uzywalam pewnie zaczne ich stosowac poki co nie mam zadnego nowego rozstepu choc z wczesniejszych lat pojawily mi sie na posladkach ( okres dojzewania) i zaden krem nie pomogl ile ma juz twoje malenstwo cm pewnie tez buje mu serduszko ;-)

gosiaczek ja wlansie tez mam na posladkach rozstepy i dlatego sie smaruje i boje sie ze t nie pomoze:( gosiaczek dzisiaj ide do lekarza na 16 i sie dowiem ile tam moja dzidzia urosla i czy sie dobrze miewa .ostatnio bylam jak mialam 6 tyg. bylo juz serduszko i 5 mm dzidzia ale lekarz powiedzial ze mi sie owulka przesunela i o tydzien mniej liczy ...czyli z jego obliczen to 8 tydz. a z mich 9 tydz.

slyszalam ze te malenstwa strasznie szybko rosna ja dzis z karta ide pewnie sie dowiem kiedy nastepne usg juz sie go nie moge doczekac chciala bym juz zobaczyc swoje malenstwo:-) mysle ze dzisiaj sie dowiesz wszystkiego ktory to w koncu tydzien mi wszystko komputer wyliczyl na usg mam nadzieje ze duzo sie nie pomylil

Gość sasatkaaa
badania morfologia grupa krw +czynnik rh mocz glukoza (krew) i toxo tylko zrób IGG i IGM na toxo tyle miałam na poczatek teraz mam jeszcze jakies na o i na h jak się doczytam napisze u mnie ok prawie bo dziś mialam to usg i wyszło że facet ale już mi lepiej :)

oo strasznie duzo tych badan,niecierpie chodzenia a pozniej czekania na te wyniki. wczesnie sie dowiedzialas placilas cos za to? slyszalam ze lekarzowi trzeba dac w lape by powiedzial jaka to plec? slyszalam ze na poczatku trudno rozroznic plec dziecka bo chyba wlasnie ok 13tyg wyksztalcaja sie narzady rozrodcze dziewczynek i moga przypominac siusiaczki wiec jest szansa;)

Gość sasatkaaa
za badania płaciłam 150 zł robiłam prywatnie bo boje się pobierania krwi ale za toxo płaci się zawsze nawet ze skierowaniem coś koło 60 zł za igg i igm razem za mocz chyba 20 juz nie wiem dokładnie ja nie miałam grupy krwi więc to też pewnie kosztowałowięcej Ginowi za płeć w łape nie dawałam czasem chodze na NFZ a czasem prywatnie to płace za wizyte 100zł ale gin naprawde ok usg robi mi w szpitalu więc nie płace dodatkowo

tez nie mam grupy krwi czyli praktycznie mimo ze skierowaie to za kazde badanie sie placi? bede musiala poczekac z tym do wyplaty w takim razie....ja jeszcze nie bylam u prywatnego lekarza ale zapytaam brata mojego narzeczonego gdzie jego zona chodzila bo urodzila synka 20 grudnia:-)

Gość boli...........

Gość tylko natura

Gość aneti
ja probowalam i maliny, i homeopatie na rozszerzenie szyjki macicy, i porzadki domwe, byl tez sex i nic, przenosilam podobno stymulowanie, podraznianie brodawek wplywa na wydzielanie oxytocyny co moze spowodowac skurcze.