Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość you are the one

tabletki po raz pierwszy - prosze o rade

Polecane posty

Gość you are the one

od dwoch tygodni biore tabletki, duzo czytam o nich w internecie i to jest pewnie moje przeklenstwo, bo wydaje mi sie ze wszytsko co robie obniza ich skutecznosc. tak wiec jesli jest ktos to sie na tym zna to prosze o odpowiedz. Moja histroia z tabsami wyglada tak : - 14.02 (sobota) dostalam miesiaczke i zaczelam brac tabletki. Pierwsza wzielam o 18.30, ok. 20.30 poszlam na impreza i troche wypilam (ale nie upilam sie) . - Od niedzieli do piatku bralam tabletki dokladnie o 18.30. W piatek tez okolo 20.30 zaczelam pic, tym razem dosc powaznie, tak ze bylo mi niedobrze i troche przysnelam (ale nie wymiotowalam). Potem kochalam sie z chlopakiem (uzywamy dodatkowo prezerwatyw) ale prezerwatywa pekla... przed wytryskiem ale pekla :( moge czuc sie zabezpieczona tabletkami? - w sobote i niedziele tabletka regularnie o 18.30 - w poniedzialek ok 13 wypilam senes na przeczyszczenie, o 18.30 tabletka, ok. 23.30 mnie przeczyscilo dosc mocno - czy tabl mogla sie nie wchlonac? - wtorek, sroda - tabletka regularnie 18.30 - czwartek (dzis) od rana czuje poczatki apalenia pecherza wiec faszeruje sie zurawina i wit. C - czy to moze wyplynac na tabl? czy przy takim stosowaniu jestem zabezpieczona? wiem ze to skomplikowane ale moja gin jest na urlopie, nie mam sie do kogo zwrocic. I tak przez pierwzy miesiac brania tabl zabezpieczam sie jeszcze prezerwatywa ale i tak mam obawy bo juz dwa razy nam pekla...

Jest ok.Tylko pamiętaj,żeby nie przekraczać dozwolonej dobowej dawki wit. C na dobę 1000 mg.Tyle.Reszta naprawdę ok.Bez paniki:):):)

Gość sialala1111
Po pierwsze tabletki brane reguralnie bez dodatkowych bodźców które zminiejszają ich skuteczność, mają wtedy tak czy siak 99% skuteczności. po drugie jeśli jest dieta, środki przeczyszczające, alkohol, choroba osłabiająca organizm, wiadomym jest że tabletki mają mniejszą skuteczność i trzeba się dodatkowo zabiezpieczyć co oczywiście zrobiłaś wiec plus dla ciebie. Cziężko wyczuć czy jesteś w ciaży, proponuję w dzień miesiaczki która mogłaby się spóźnić zrobić test wtedy będziesz miała sprawe jasną.

Też myślę, że wszytko ok tylko na przyszłość nie bierz tabletek na przeczyszczenie jak stosujesz piguły