Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawdę potrzebuję rady

Pomocy! moja córka połknęła tabletkę

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc. Moja czteroletnia córka była u opiekunki i tam połknęła tabletkę Novynette. Opiekunka przeprasza , nawet nie wie jak mała dostała się do tych tabletek. Co mam robić? Na jakie objawy zwracać uwagę?

Gość nenufarr
na wszelki wypadek zadzwoń do lekarza i sie dowiedz, co robić, ale z tego co wiem, jedna tabletka nie powinna zaszkodzić. A to jest pewne, ze w ogóle połknęła?>

Gość BeatRYCZE..
dzwoń do lekarza..

myślę,że po jednej tabletce nic złego jej się nie stanie

W tabliczce brakowało dwóch tabletek, jedna się znalazła na podłodze, a córcia potwierdza, że ją połknęła.

Gość odczepcie się od niej
nastepna matka która nie wie co zrobić jechać na pogotowie nawet jak dziecko nie ma zadnych objawów dzis jest dobrze a jutro moze byc zle czego ci nie zyczę.

Gość cilestmmmmm
moj syn jak miał 2 lata lykna 4 cilesty nic mu nie było, na darmo tylko sie wycierpiał bo zabrałam go do szpitala i zrobili mu plukanie żołądka i badania okazało sie ze zadnych uszkodzen wątroby nie ma :) Tak wiec mysle ze i u niej nie powinno byc :) te tabletki jak kojarze to tak samo jak cilest anty?

Tak, to też tabletki antykoncepcyjne. Nie wiem co robić, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji, nigdy też nie brałam tabletek antykoncepcyjnych więc nie wiem jakie mogą być objawy u dzieci.

Gość cilestmmmmm
dodam jeszcze ze ja odrazu zadzwoniłam na pogotowie i mi powiedziano zeby wywołac wymioty i tyle :P mysle ze 1 tabletka napewno nie zaszkodzi skoro 4 nie zaszkodziły - plukanie nic nie dało bo sie juz wchłoneły :0

Gość cilestmmmmm
zadzwon po prostu dla spokojnosci do swego lekarza albo na pogotowie ale mysle ze nic innego niz ja ci nie powiedzą .

Ta tabletka też już się raczej wchłonęła.Według słów opiekunki minęło już ponad 2 godziny od połknięcia.

Gość tu poczytaj
moj syn jak miał 2 lata lykna 4 cilesty nic mu nie było, na darmo tylko sie wycierpiał bo zabrałam go do szpitala i zrobili mu plukanie żołądka i badania okazało sie ze zadnych uszkodzen wątroby nie ma Tak wiec mysle ze i u niej nie powinno byc nie ma uszkodzen watroby bo mu zrobili plukanie a jakby mu nie zrobili?

Gość cilestmmmmm
to ty poczytaj dokładniej zrobili mu płukanie ale tabletki sie juz wchłoneły ,płukanie było zrobione na darmo :P

Gość tu poczytaj
minelo 2h od polkniecia-to nie moła zadzonic natychmiast jak dziecko polkneło? tylko sobie czekała?

Gość kanonierka
już nie siejcie paniki nic jej nie będzie a swoją droga 4 lata to już powinna wiedzieć zeby leków nie ruszać i ta opiekunka tez dziwna :P

Gość z doswiadczenia wiem ze
nic malej nie bedzie. Tylko pilnuj by wypila duzo plynu najlepiej ze 4 szklanki wody mineralnej niegazowanej. Nie musi tego wypic na jeden raz ale dobrze by dzis wypila i nie martw sie nic jej nie bedzie co innego gdyby zjadla pol paczki ale 1 tabletka nic jej nie zrobi.

Gość kanonierka
w sumie wy uwazajace sie za lepsze matki z kazdą pierdołą dzwonicie do lekarza?

Gość jeeeeeeeeeeeeee
Kanonierka z kazda pierdola nie :D Ale jakby dziecko lyknelo tabletke to bym na pewno dzwonila.To juz nie jest "kazda pierdola".

nic jej nie bedzie,kompletnie nic. nawet jakby pol opakaowania zjadła, najwyzej by ja brzuch bolal.

Byłam z córką u lekarza. Nie było płukania żołądka, bo było na to za późno. Zalecił tylko dużo picia i obserwację małej. W poniedziałek badania krwi. Dziękuję wszystkim za rady.

Gość gość
Moje dziecko zjadlo ok 8 tabletek co robić? :(

Gość gość
nic jej nie będzie ,po prostu będzie bezpłodna

Gość gość
Bez jaj autorko panikaro,gdyby to były psychotropy to rozumiem pogotowie ale antykoncepcyjne?? Ha,ha.Nie ma możliwości żeby coś jej się stało :D