Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zqwsx

Jakiej firmy nosidełko polecacie?

Polecane posty

Gość zqwsx

Chdzi mi o takie, w którym mozna nosić dziecko przodem i tylem do siebie.

Gość jak sama nawa wskazuje
do noszenia dziecka

autorka nie pyta o to kto miał nosidełko i nie założyła temat po to żeby się tłumaczyć po co jej. Ja ci nie napiszę jakie polecam bo miałam jedno, którego nie polecam: activ infant czy jakoś tak, w każdym razie reklamowane w czasopismach dla matek, a nie dało sie w tym nosić dziecka, a wsadzić do tego to już nie wspomnę. Podobno chusty są lepsze

Gość kopkaa
ja miałam baby bjorn i było całkiem fajne na krótkie noszenie. Mądrzy ludzie jednak nie polecają takich nosideł, jeśli już to nosidła ergonomiczne (np Manduca). A najlepiej oczywiście chusty - długie, tkane skośnokrzyżowo. U mnie jednak chusta leży, może znowu spróbuję wiosną, ale wątpi, czy młody zaakceptuje

Gość ja jednak
szukam nosidełka. Mam chuste taka przekladaną przez ramię ale jakos dziwnie dziecko jest w niej wygięte i jakoś mi niewygodnie. A mały teraz chętnie na pionowo oglada świat więc myslę że nosidełko takie to dobry pomysł

no to jak na pionowo to kup nosidełko, pod warunkiem że dziecko nie jest ciężki, tak do 9 kg (choć Active Infant jest chyba do 12 kg) bo ja mojego potem nie umiałam już unieść w tym.

Gość Pani Cenzor......
PROSIMY NIE ZAKŁADAĆ GŁUPICH TOPIKÓW

Gość gość
ja mam nosidełko Baby Bjorn Active i jestem baaaardzo zadowolona mój synek też(jak w nim siedzi). jest drogie, ale warte tych pieniędzy. polecam

Gość ja polecam nosidelko
Maxi Cosi. Moja kuzynka miala i byla bardzo zadowolona, ja kupilam tez takie i rowniez jestem bardzo zadowolona. Swietna rzecz!

Gość gość
moje też jest do 12 kg

Ja mam chicco i jestem zadowolona. nazywa sie physio comfort.

Gość własnie o chicco myslałam

baby bjorn active - uzywalam jak moja mala byla mniejsze , bylam b zadowolona

Zdecydowanie zamiast nosidła polecam chustę. I to nie poucha przez ramię tylko wiązaną. Natomiast jeśli chodzi o noszenie przodem nie powinno się tego robić, ponieważ ta pozycja obciąża kręgosłup dziecka i dziecko jest nienaturalnie wygięte. Zarówno w nosidle jak i w chuście.(przynajmniej dłuższy czas)

Natomiast nosidło polecano mi Baby Bjorn. Ponoć drogie ale bardzo wygodne i trwałe. Jedyny minus nosidełek, że mają bardzo duże ograniczenia wagowe, tzn do około 9-10 kg.

Gość ja tez mam Baby Bjorn Oryginal
jest super. Odpina się na dwie części wiec fajnie ze nie muszę małej budzić jak zaśnie. My mamy to oryginal bo kolezanka ma activ i strasznei sie pociła w lato przez te szersze pasy więc polecam to klasyczne.

Gość Kaśka-Pelaśka123
Ja też polecam. Na allegro widziałam jak ludzie nowe sprzedają. Tych używanych bym nie kupiła bo wiem jak wyglądają po praniu ale jak ktoś nowe sprzedaje to bym się nie zastanawiala bo cenowo wychodzi taniocha w porownaniu z innymi nosidelkami gorszych firm

Gość ja miałam infant ale
nie polecam.

Gość polecm baby byorn
miałam i przdawało się b. często. Mielismy tez Chicco ale ciężko sie do niego wkładało dziecko

Gość Ania_Wawa33
Dokladnie Chicco to szajs

Gość upupupup

Gość kajtkowa_mama1
Pozwolicie ze odświeże temat ,skoro jeszcze sie nie wyczerpał. Ja bardzo długo szukałam tego odpowiedniego nosidelka dla mpjego dziecka,bo wiadomo,ze jesli podejmiemy dobrą decyzje to posłuży nam naprawde bardzo długo.I tak braliśmy pod uwagę wszelkie ewentualności-a najważniejsze to te związane z bezpieczeństwem i wygodą mojego dziecka. Pokaze Wam jaki wybralam http://www.babytuli.pl/products/manu A wybrałam dlatego,że to nieliczne z nosidełek,które jest ergonomiczne. Plusem jest to ,że jest niewielkie, lekkie,przez co i wygodne, mogę nosić i z przodu i z tyłu, i co najważniejsze jest w nim wygodnie mojemu synkowi.

Gość mama_lidki89
Dokładnie to co jest podstawową kwestią przy wyborze nosidełka to jest własnie wspomniana cecha -ergonomiczność.No i co wazne z punktu widzenia estetycznego to rewelacyjne kolory tego nosidełka ;) no po prostu miodek i dla dziecka bo widzi coś tam kolorowego no i dla nas-rodziców.

Gość gość
Tyle komentarzy i nikt nie wspomniał o tym jakie nosidełko wziasc by nie skrzywdzić dziecka, a dokładniej to bioderek i kręgosłupa. Wy patrzycie tylko czy jest ładne i czy się dobrze wkłada... Ja polecam Tula lub niższe cenowo Chicco

Gość gość
Dobre opinie ma na pewno Lionelo jeśli chodzi o takie akcesoria dla dzieci jak wózki, czy nosidełka. Sama się skusiłam na ich spacerówkę parę tygodni temu, na lionelo.com/product_category/wozki-i-nosidelka jest pełna oferta z opisami i zdjeciami wózeczków. Podoba mi się tutaj kontakt z firmą, szybka odpowiedź na mailu na moje zapytanie, sprawnie zrobiona wysyłka bez przeciągania dostawy w czasie.