Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoba poczatkujaca w kuchni

szynka wieprzowa

Polecane posty

Gość osoba poczatkujaca w kuchni

kupiłam 0,5kg szynki wieprzowej . Poradzcie jakie miesko moge z niej zrobic? Takie w miare proste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sluze pomocaaaa
z szynki wieprzowej dosc trudno jest zrobic jakies fajne miesko, ale moja kuzynka jak raz sie postarala to calkiem niezla cielecinka jej wyszla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osoba poczatkujaca w kuchni
kurcze nei mam pojęcia o sznyclach :( a nie wyjdzie mi coś a'la gulasz??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powykrawać tłuste
pokroić w kostke, przyprawić solą, pieprzem, przesmażyc do zrumienienia . potem przełozyc wszystko wraz z tłuszczem do rondelka, dolać trochę wody i do tego listek laurowy, ziele angielskie, cebulke lub czosnek drobniutko posiekana i dusić minimum godzine, na parę minut przed koncem duszenia dodac majeranku, mozna zioła prowansalskie (ja bardzo lubie) no i zagęscic, pogotowac chwile i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahahhahaaa
szynka wieprzowa - no chyba nie drobiowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powykrawać tłuste
w całości tez można rozgrzac piekarnik na 200 stopni wczesniej ponacinać mięso, 2-3 ząbki czosnku przekroć wzdłuż i umieścic w tych nacięciach, natrzec sola, pieprzem, majerankiem. do naczynia żaroodpornego wlac na dno oleju włozyc listek, z 2 kulki ziela i mięsko. piec około 1,5 godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pół kilo nie
opłaca się piec w całości w piekarniku. Lepiej gulasz, bedzie bardziej ekonomicznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×