Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość racjonalniemyslacyczlowiek

CAŁA PRAWDA O RELIGII KATOLICKIEJ

Polecane posty

Gość buahahaha
a co tam jest w skrócie? bo nie chce mi się tam wchodzić a chętnie podyskutuje.

Gość --troll forumowy--
ahhah kwintesencja :D

kilka linijek tekstu

nie ma wirusa to tylko jedno zdjecie z tekstem wirus to ty jestes i twoja religia

Gość buahahaha
przykre jest to, że jedni "tworzą" cos takiego, a drudzy temu przyklaskują. żenada :O

przykre jest to ze kilkaset lat temu ktos wymyslill sobie ideologie katolickiej indoktrynacji i milony przyklaskują, ZENADA

Gość kazda religia jest taka sama
bez sensu

Gość o la boga
bardzo sie ciesze, ze nie wyznaje zadnej religii oraz nie wierze w zadnego boga. jak dobrze byc czlowiekiem wolnym, myslacym i nie dajacym sie uciemiezyc !!!!!

Jezus nie jest Bogiem, więc to nie jest ofiara dla samego siebie. Grzech pierworodny to część sfery sacrum, dziedzictwo kultury i tradycji. Pozdrawiam

Gość buahahaha
jest wiele religii, nie musisz wierzyć w zadnego Boga, nie musisz wierzyć w nic. Kto cie zmusza? Po co zamieszczasz linki do jakiś bzdurnych obrazków, które tworza ludzie biedni, których boli, że większość w COŚ wierzy, a oni w nic, a ich zycie jest puste i do niczego nie prowadzi. O co Ci chodzi? O to, że na kafe, są osoby, które wierzą w Boga?

Jak chcesz głebszych analiz ti seignij po literature moze: bóg urojony na poczatek

Nie jestem katolikiem, ale uważam, że te strony są prostackie

Gość o la boga
Dasein -dosyc indoktrynacji !!!! to co jest na tych stronach to przeciez to czym jest wiara kosciola tylko opisana w prostych slowach. to tak jak kogos kto jest GLUPI nazywasz NIE MADRYM

Dawkinsa znam, ale niekoniecznie popieram jego zapalczywość.

Gość bazienka
hmm ludzie od zawsz epotrzebowali mieć coiś, na co mogą zwalić swoje złe uczynki, do czego moga się zwrócić, gdy sytuacja ich przerasta, czym mogą wytłumaczyć zjawiska, których nie rozumieją... takie naturalne mechanizmy obronne. Natomiast potem kapłani/księża wypaczyli tę wiarę... bo jak inaczej nazwać powtarzalne rytuały, klepanie tych samych zdań, poprzetykane jęcząco-zawodzącymi "pieśniami radości'... ja jednak wierzę, ż eistnieje jakas tam siła wyższa, wolę tego jednak nie nazywać, nie definiować. I na pewno nie będę się umartwiac w imię grzechu, który popełnili jacyć hipotetycznoi-teoretyczni przodkowie.

Gość Kamil Dupczok
ta siła wyższa to ciemna energia i ciemna materia - naukowo udowodnione, lecz nie jest to inteligentne

Indoktrynacja indoktrynacją. Ale wyrosłeś w kulturze WYROSŁEJ z etyki i kultury duchowej chrześcijaństwa; oczywiście nie utożsamiam dzisiejszej kultury z chrześcijaństwem, chodzi o zwykłą zależność przyczynowo-skutkową. Nie musisz wierzyć, ale nie warto tracić nerwów na sianie jadu

Gość buahahaha
ja nie mówię, że ksieża są naj. Chodze do kościoła dla siebie a nie dla nich. A w Boga wierze. Wczoraj się toczyła podobna dyskusja.

Gość o la boga
Dasein - jaka kultura ? kultura chrzescijanstwa ? o czym ty mowisz? nigdy takowej nie bylo i nie bedzie. chrzescijanstwo to przykrywka zgnilosci...

kulturowa duchowa wyrasta z chrześcijaństwa. Czy to takie trudne do zrozumienia? Etyka niby z niczego się wzięła? Kultura Europy jest zlepkiem kultury antycznej (grecko-rzymskiej) i chrześcijańskiej. Mieszasz sfery. Ty się czepiasz obecnego, PRAKTYCZNEGO stanu instytucji koscioła

Gość o la boga
"kulturowa duchowa wyrasta z chrześcijaństwa. " jak dla mnie to dziedzictwo przodkow - nie zawsze chrzescijanskich . Kultura Europy jest zlepkiem kultury antycznej (grecko-rzymskiej) i chrześcijańskiej.- niestety .... dlatego sa az tak bardzo rozpanoszeni Mieszasz sfery. Ty się czepiasz obecnego, PRAKTYCZNEGO stanu instytucji koscioła - to dlaczego w takim stanie jest ?????? ps chodzisz do kosciola ?

Nie jestem katolikiem. Ale wiem, że jestem ukształtowany przez moją kulturę, która jest taka a nie inna. Są pewne normy, które są takie a nie inne. Znikąd się nie wzięły. Jakich przodków? Neopoganin?

Gość to tylko twoja prawda
i niestety nie świadczy o tobie najlepiej primo: nie szanujesz cudzej wiary secundo: twoja pycha nie pozwala ci dostrzec wymiaru innego niż racjonalny tretio:chyba masz z tym spory problem skoro jedyne na co cie stać w temacie to kpina NIE NIE ZAMIERZAM CIE NAWRACAĆ Zamierzam ci powiedzieć, że dajesz sobie tym fatalne świadectwo :O