Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*gusia

pit 37/ulga za internet

Polecane posty

Witam serdecznie,mam pytanko??place za internet 81,15 miesiecznie,chce skorzystac z tej ulgi ale nie mam pojecia jak to sie oblicza.dodam iz mam tylko 9 faktur.czyli 9X81.15=730,35zl i od tej kwoty obliczam jakis procent??czy moze ta kwote wpisuje w pita?? dzieki serdeczne

..no cóż....jednak nikt mi nie pomoże :( wielka szkoda...będę kombinować dalej !!

Gość phiiiii
tak wpisujesz 730,35

dzieki serdeczne!!myslalam ze od tej kwoty oblicza sie jakis % i dopiero potem wpisujesz do pita

Gość phiiiii
nie jedyne co to nie mozna odliczyc wiecej niz 760 zl

Gość do pit 37
musisz wypelnic pit B ale nie orientuje sie czy mozna odliczyc 720 zeta czy wiecej. jeszcze nie skladalam swojego, wiec nie wnikalam ile mozna odliczyc

Gość do pit 37
mozna odliczyc wiecej pod warunkiem, ze fak. masz kilka miesiecy na siebie i kilka na meza:P tak , jesli rozliczacie sie razem mozna odliczyc wiecej:)

Gość do pit 37
ooo wzsystko na tacy, mnie tez sie przyda:)

wiem ze mozna odliczyc max 760 ale chodzi mi o to czy wszyscy wpisuja sobie te 760 z l?bez wzgledu na to ile placa za internet,jak to sobie obliczaja?, czy wlasnie tak jak napisalam :mam 9 faktur,a place za mc 81,15 wiec 9X81,15=730.35 czy wpisuje wlasnie te 730 czy moze jakis % tej kwoty

internet mam tylko na siebie,ale rozliczamy sie wspolnie;)

Gość bzzzzzzduraaa
łącznie z małżonkiem można do 760zł i ani gr więcej, bez względu na to ile masz f-r. w Twoim przypadku możesz odliczyć całą kwotę 730,35. pozdrawiam.

Gość makaraka
wpisujesz te wydatki,ktore faktycznie ponioslas i ktore udokumentowujesz fakturami

dzieki serdeczne o to mi chodzilo.wpisuje 730,35 dziekuje serdecznie,buziaczki dla Was kochani

Gość kapała
A pamiętaj,że musisz prowadzić zestawienie faktur za internet do PIT-u ( ja zrobiłem tabelkę w Wordzie )

i dolaczyc do pita,jako dowod ze rzeczywiscie ponioslam takie wydatki tak??nie wiedzialam ...dzieki

Gość kapała
Niee zestawienie trzymasz w domu - ja mam podpięte do kopii pita razem z fakturami za neostradę. Wpisuje i podpinam je kolejno miesiącami.Na końcu roku podsumowuję.

Gość kasaprzezinternet
chcesz zarobic nie wychodząc z domu?? mając do dyspozycji tylko komputer z dostępem do internetu i chwilę czasu?? wejdź na http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=sarija klikniej create a free acount i zarabiaj:)

aha....a to ja tez je trzymam w teczce,razem z wydrukowanym wyciagiem z mojego konta/potwierdzeniem zaplaty

Gość kapała
przepisz chronologicznie i podsumuj

Gość Ups...........................
Masz sam internet bez kablówki?, bo ja mam w pakiecie z kablówka i nie mogę sobie go odliczyć. :-(