Gość synnamon21 Napisano Luty 26, 2009 Witam, Mam ogromną prosbe o pomoc w rozszyfrowaniu wyników badan jakie dostalam na wypisie szpitalnym... Chodzi mi tylko o to czy powinnam sie czyms martwic czy wszystko jest w porzadku...Lekarz nie chcial nic wyjasnic a dla mnie laika to niestety czarna magia..mam 25 lat... Morfologia: HGB 14,3 g/dl HCT 42,8% RBC 4.75M/ul. WBC 6.3K/ul. PLT 234K/ul. Odczyn USR ujemny cukier 115mg/dl, kreatynina 0,72mg/dl, mocznik 36,2 mg/dl cholesterol 150 mg/dl, elektrolity NA 135, K 4,62, Cl 103, AspAT 33, ALAT 34 bilirubina 0,29 mg/dl bialko calkowite 6,36g/dl, albuminy 4,05g/dl DNO oo: tarcze n.II prawidłowe, wnęka naczyniowa niesymetryczna, w OL przesunięta donosowo, bardziej niz w OP, naczynia fizjologiczne, centrym z refleksem z plamki RTG kregoslupa C Zniesienie fizjologicznej lordozy. Wzmożona sklerotyzacja tylnych górnych krawedzi C3-C6. Innych zmian kostnych nie uwidoczniono. Bardzo dziękuję za pomoc.. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach