Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

assii20

Zmiany po ospie wietrznej .Pomocy!

Polecane posty

W wieku 30 lat dopadła mnie ospa wietrzna.Zostały już tylko strupy.Co znaczy całkowite odpadnięcie strupów.Pytanie może wydawać się dziecinnie głupie i proste...Nie zrywam strupów, ale podczas np delikatnego mycia same mi odchodzą pozostawiając czerwone plamki.Więc zastanawiam sie , czy to jest to samoistne odpadanie strupów , czy zdrapywanie?hehe...wiem,że to troche głupo brzmi , ale srawa jest o tyle ważna, ze po zdrapywaniu pozostają blizny , a po samoistnym odpadnięciu nie...i tak siedzę i zastanawiam sie , czy bedą te dziury na twarzy , czy nie. Proszę o odpowiedź , wiem , ze wiele z was ospę i problem strupów ma poza sobą .Podzielcie się swoim doświadczeniem

To nie żart.Pytam poważnie .Szukałam na necie jak powinno wyglądać takie samoistne odpadnięcie strupów , ale nie ma nic.Może powinnam byc bardziej ostrożna w higienie twarzy?

Gość paczka paczuszka
moze stosuj afirmacje i wizualizacje, wyobrazaj sobie swoje buzke po ospie ładna gladka i bez sladow, pozdrawiam

Gość hnhtgh
przy zrywaniu zostaja okropne blizny w postaci dzurek w nich sie gniezdza czesto potem wagry, jak sie ma ospe to sie nie myje wogóle!!!!!! lekarz ci nie powiedział??

mówił, ale zdania są podzielone.Ja brałam szybki prysznic i przez tydz wszystko sie zagoiło.Po tych strupach mam tylko czerwone plamy .Minimalne dołki- prawie nie widoczne.Nie rozdrapywałam ran, wiem, ze nie wolno tego robić.Zastanawia mnie czy strupy same odchodzą , czy wchłaniają sie do całkowitego odpadnięcia.Jak mówię nie zdrapywałam, twarz obmywam delikatnie wodą lub wacikiem ze spirytusem i podczas tego zabiegu(na prawdę delikatnego )odchodzą mi te strupki.Broń Boże nie siłuje się z nimi.czy to tak wygląda prawidłowo przebiegający etap zabliźniania tych krost? Dziekuje za odpowiedzi:-)

Gość alfabetagama
ja majac 19lat mialam ospe.pod zadnym pozorem nie zrywaj strupow!jak mowia inni zostana blizny!ja nie zrywalam,a np.na czole mialam taki duzy strupek i i tak zostala dziura.mina 3lata w tym roku jak mialam to paskudztwo o wszystko jest nie widoczne jak juz odpadna strupki smaruj mascia CEPAN.to taka cebulowa,ggruba warstwe.to mi tez zmniejszylo i nie jest drogie.

Gość Ospa
Po odpadnieciu strupkow zostaja slady czerwone?kiedy znikaja o ule znikaja?